Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem OPEL příčina vybíjení baterie

Dobrý den prosím vás o radu automechanici a autoelektrikáři, mám opel měriva 2008 1.4 Twinport a kvalitní nová baterie mi tam vydrží max 4 dny..Ano bylo změeno že to strašně moc žere Ještě co vím že alternátor je v pořádku a drátky ve dveřích nejsou polámané takže toto problémem nebude...No a komfortní jednotka si také něco bere ale je zde něco co si bere víc. Prosím poraďte Už to mám u 3 mechanika který možná také neodhalí co s tím je.Pomoc by se mi opravdu dost hodila děkuji všem : )

Předmět Autor Datum
Co autorádio? Je? Nám se kdysi taky baterie rychle vybíjela, bylo to tím že autorádio bylo i po vyta…
vadny_flashdisk 03.11.2017 17:47
vadny_flashdisk
Jedine nejaký spustený žrút - spotrebič. Pri 12V indukcia nehrozí, ani skrat, bo by si vyhorel alebo…
Nuda 03.11.2017 17:51
Nuda
Je napováženou, když ani 3 mechanici nezjistí příčinu. Jsou to vůbec autoelektrikáři? Nezbude než se…
czcharlie 03.11.2017 18:10
czcharlie
Ano procuje na tom teď jeden pán a mám mu volat v neděli ale ten říkal že alternátorem to není spotř…
NADOBI 03.11.2017 20:13
NADOBI
No ani ten pán zřejmě není s elektrikou moc silný v kramflecích, pokud by byl odběr jako při zapnutý…
czcharlie 03.11.2017 20:27
czcharlie
To je hezké ale pořád nevím odkud vítr vane
NADOBI 03.11.2017 21:17
NADOBI
A myslíš, že když to nevymysleli 4 umělci na místě tak že to na dálku někdo vyřeší? V autě jsou stov…
czcharlie 03.11.2017 22:17
czcharlie
Rádio se mi vypíná společně s vytažením klíčku
NADOBI 03.11.2017 22:25
NADOBI
Radio má ještě druhé napájení - to udržuje paměť a je připojeno i při vypnutém klíčku. Nelze vylouči…
czcharlie 03.11.2017 23:01
czcharlie
Každopádně díky za názor a kdyžtak budu muset navštívit značkový nelevný servis.
NADOBI 03.11.2017 23:09
NADOBI
0,39A znamená, že nejspíš někde svítí 5W žárovka (v kufru, v odkládacím prostoru u spolujezdce ).
jirka44 04.11.2017 06:30
jirka44
Na tom něco bude. Nebo nám tazatel zatajil, že má neoriginální autorádio zn. Sencor, to jsou známí ž…
vernon 04.11.2017 09:22
vernon
Ne rádio to je u tohoto auta přece zabudocané origoš. Spíše mě zaráží proč je odpojené to světélko…
NADOBI 04.11.2017 10:03
NADOBI
čéče, už by som za tie hodiny, napríklad malou, 2W/12V žiarovčičkou s naletovanými káblikmi na jej k…
Nuda 04.11.2017 10:47
Nuda
Jak říkám zítra budu volat tomu člověku zda něco zjistil nebo nezjistil opravil nebo neopravil
NADOBI 04.11.2017 10:51
NADOBI
Zajímavá poznámka
NADOBI 04.11.2017 10:00
NADOBI
Nuda a czcharlie ti to krásne napísali.To treba urobiť Odpojiť akumulator a do serie zapojiť ampérme… poslední
fade 04.11.2017 16:19
fade

Co autorádio? Je? Nám se kdysi taky baterie rychle vybíjela, bylo to tím že autorádio bylo i po vytažení klíčku plně napájeno, klidně hrálo. Což není dobře, pod napětím u autorádia mají být jen obvody paměti, ne celá elektronika.

Jedine nejaký spustený žrút - spotrebič. Pri 12V indukcia nehrozí, ani skrat, bo by si vyhorel alebo by sa káble v mieste spoja dávno holým skratom prepálili.

Musíš postupne merať odpor, odber každého spotrebiča, ktorý by mohol byť aktívny po vypnutí kľúča štartéra.

Je napováženou, když ani 3 mechanici nezjistí příčinu. Jsou to vůbec autoelektrikáři?
Nezbude než sehnat někoho, kdo má aspoň elementární ponětí o elektřině a vlastní ampérmetr. Tento přístroj nechť zapojí mezi pól baterie a vodič, který z něj sejme - ale POZOR, NESTARTOVAT, jinak ampérmetr odejde do věčných lovišť!!! Pokud měřicí přístroj ukáže víc než několik desítek mA pak postupným vytahováním pojistek lokalizujte alespoň okruh spotřebičů, který je na vině. Pak už jen zbývá určit, který konkrétní spotřebič je na vině. Jestliže ani po vytažení všech pojistek odběr neklesne, je třeba zkontrolovat ještě spotřebiče, které jsou pod napětím i při vypnutém klíčku, ale těch zase není tak moc. Ovšem nemusí jít přímo o spotřebič, může jít o svod některého z vodičů na kostru. To by mohlo být dost nebezpečné, nehrozí sice úraz elektrickým proudem, požár auta ale reálně ano.
Jestliže ani při připojených všech pojistkách (a samozřejmě vypnutých všech spotřebičích) není odběr větší než několik desítek mA a akumulátor akumulátor se přesto vybíjí, je vadný. A jen pro pořádek - to, že je alternátor v pořádku zjistili oni mechanici? V takovém případě by to bylo první čemu bych nevěřil.

Ano procuje na tom teď jeden pán a mám mu volat v neděli ale ten říkal že alternátorem to není spotřeba je ovšem srovnatelná jako když necháte zapnutá světla prý.
Ještě mi nejde střešní světýlko dříve než jsem auto koupil bylo odpojeno..a když se zapojí nejde centrální zamykání všech dveří, to by mohlo o něčem vypovídat spotřebu 1 mechanik naměřil prý 0,39Ampér (asi ampér moc se v tom nevyznám ).... :-)

No ani ten pán zřejmě není s elektrikou moc silný v kramflecích, pokud by byl odběr jako při zapnutých světlech byla baterie prázdná nejpozději za 10 hodin, spíš daleko dřív. Pokud hodně zaokrouhlím, tak světla odebírají zhruba 10 A a to je moc velký odběr na to, aby se nedalo během několika desítek minut zjistit, kam elektrony mizí. Takže nejblíže byl asi ten co naměřil 390mA. Ovšem ani jeden z nich by si v normálním servisu nevydělal ani na slanou vodu.

A myslíš, že když to nevymysleli 4 umělci na místě tak že to na dálku někdo vyřeší? V autě jsou stovky metrů drátu a desítky spotřebičů a kterýkoli z nich může být příčinou. Vítr může foukat ze tří stran: špatná baterie, špatný alternátor a chyba v elektrice. Nebo kominace uvedených. Měřit a odpojovat postupně pojistky. Ale na měření si najdi někoho, kdo ví co ta čísla na měřáku znamenají. Odběr 390 mA v klidu by mohl (jak bylo uvedeno dříve) ukazovat na to, že není vypnuté radio. To má dvě napájení - trvalé živí paměť a odebírá pár miliampér a druhé, které se zapíná se zpalovám, to je napájení celého radia. Odběr rádia se i může pohybovat v řádu stovek mA i když bude rádio ztlumené. Taková porucha není běžná, ale vyloučit se nedá. Ovšem na dálku je to pořád jen spekulace.

Radio má ještě druhé napájení - to udržuje paměť a je připojeno i při vypnutém klíčku. Nelze vyloučit závadu v radiu a tedy větší odběr. Ovšem to je jen nápad, spotřebičů jsou v autě desítky a kterýkoli může mít závadu. Také může být přilepené některé relé a spotřebič, který ovládá se tedy nevypíná. Může být vadný některý vypínač. Může... To bych mohl pokračovat donekonečna. Na dálku nikdo nemůže vidět co kde v autě je shnilé a způsobuje vybíjení baterie. Samozřejmě navíc krom toho, že akumulátor je vadný. Těm mechanikům nevěřím ani pozdravení. Ovšem lokalizovat místo "úniku" proudu není práce na dny, to je otázka maximálně hodin pokud by bylo potřeba rozmontovat třeba palubovku.

čéče, už by som za tie hodiny, napríklad malou, 2W/12V žiarovčičkou s naletovanými káblikmi na jej kontaktoch v prípade, ak nemáš origo merák, postupným odpájaním kabeláže na závadu "žrúta-spotrebiča", prišiel. Písaním do klávesnice, posadený na zaparenom zadku, sa ešte "samo-sato" ani v Japonsku nič nespravilo.

Detto bádanie, len vybavený merákom, ti musí spraviť manuálne každý autoelektrikár, pravda, ak nemá pred sebou číru guľu a papagája posadeného na rameni.

Alebo si kup ako bonus do kufra 300Ah/12V prídavnú baterku napojenú paralelne, spolu ti baterky nejaký ten odber vydržia ak ich budeš po jazde dobíjať z externej nabíjačky s min. výstupom nabíjacieho napätia a prúdu 17V / 15A.

Nuda a czcharlie ti to krásne napísali.To treba urobiť
Odpojiť akumulator a do serie zapojiť ampérmeter zavrieť auto a všetko odstaviť tak ako ho dstavuješ na noc.
Ak ampermeter ukazuje odber v 0,0 a niečo tak je to v poriadku.Ak ukazuje 0, a niečo tak niečo je zapojené.
Vyťahovaním poistiek zistíš ktoré sú to spotrebiče.Alebo spotrebič.
Jednoduhšie to už neviem napísať.

No ale tiež nechápem tých troch mechanikov.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru