Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem reklamace plotny-problém...

Dobrý den, v Listopadu jsme si objednávali náhradní plotnu do sporáku...fungovala dobře, až nedávno přestala z ničeho nic jít (ani na jeden stupň)... Kontaktovali jsme prodejce, jenže ten k reklamaci potebuje kopií dokladu o montáži oprávněnou osobou (opravenku).

A to je problém-kdo takovou věc může vydat? My jsme totiž tu plotnu instalovali sami (mám samo. že vyhlášku 50, ale půl roku propadlou-neobnovoval jsem ji, protože studuju na VŠ a nevyužil bych ji...)...
Je potřeba někoho, kdo podniká v el., nebo jen někoho kdo má platnou vyhlášku 50? Děkuji za odpověď

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ze zákona je prodejce reklamaci převzít,pokud prokážete že výrobek byl zakoupen u něj a musí se k ní… nový
Henessy 16.12.2010 12:10
Henessy
takže jak to pokročilo: 10.ledna 2011 jsem tam plotnu posílal na reklamaci, ke konci ledna jsem se p… poslední
n.u.r.v. 25.02.2011 13:59
n.u.r.v.

Ze zákona je prodejce reklamaci převzít,pokud prokážete že výrobek byl zakoupen u něj a musí se k ní ve lhůtě stanovené zákonem vyjádřit,ale nemusí ji uznat. Pak splnil vše, co mu zákon ukládá. Jediný další krok v tom případě je soud a posudek soudního znalce který se vyjádří že nevada vznikla neodbornou montáží.

takže jak to pokročilo: 10.ledna 2011 jsem tam plotnu posílal na reklamaci, ke konci ledna jsem se ptal pomocí e-mailu jak to s reklamací vypadá, z obchodu odpověděli že čekají až jim pošlu ještě kopií dokladu o montáži oprávněnou osobou (opravenku)-prý to od nich vyžaduje výrobce....napsal jsem jim, že v obchodních podmínkách není ani slovo o tom že plotna měla být instalována odbornou osobou....od té doby se nic nestalo-ani odpověď na e-mail a už je to přes měsíc....teoreticky když do 31. dne reklamaci nevyřídí (kladně nebo záporně), tak mám právo na vrácení peněz-že jo?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru