Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kouř při přikládání

V novostavbě RD postavena krbová vložka. Při přikládáni vložka nepříjemmě zakuřuje do místnosti, laboruju s tím už rok a problém stále přetrvává, dnes na foru nalezen starý příspěvek ohledně napojeni kouřovodu, kdy pán měl podobný problém v netěsnosti kouřovodu. Mohl by být problém v tom že na výstupu(hrdle od krbové vložky) je pro napojení průměr 150mm. Já mam provedeno tak že na hrdle mám nasunut průmer 160 ( jinak mi to nedovolilo). Pomohlo by utěsnit vůli mezi těmito průměry, prípadně muže muj problém se zakuřovánim pri prikládaní zpusobovat tahle vůle ?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
150mm vývod predstavuje nešťastné, poddimenzované technické riešenie odvodu spalín v prípade, ak sa…
Nuda 24.09.2021 05:49
Nuda
Tebe ještě nezbavili svéprávnosti?
Lukas1982 24.09.2021 07:08
Lukas1982
Má tam i dobré rady - otevírat až po vyhoření paliva a jak je řešený přívod vzduchu? Zvenku? Dá se z…
kejki 24.09.2021 20:24
kejki
Přívod vzduchu z venku KG rourou 150, netesnost mezi kouřovody není, po kontrole ta mezera není a po…
KodLajZ 24.09.2021 22:11
KodLajZ
čekam na kontrolu tahu, ale obávám se nejhořšího Spíš než bourání v bytě bych posoudil možnost prod…
čumil old 25.09.2021 20:30
čumil old
Nástavec už byl zkoušen . Je to ve vlákně napsáno . Já třeba mám 4,5 m komín od země a klidně otevřu… nový
jenda d 26.09.2021 09:40
jenda d
Tak i přes všechny vaše rady odzkoušeno vše, mezera ( resp. Mezirka mezi pruměy po čase používáni je… nový
KodLajZ 26.09.2021 20:36
KodLajZ
A ked teda otvoríš na 2-3 cm, máš zatvorený prívod vzduchu zvonku? Tá klapka na zatvorenie prívodu v… nový
Palos2 27.09.2021 09:54
Palos2
Klapkou zavřu přívod vzduchu, ale minimalni množství vzduchu tam jde v klapce je od vyroby otvor,, c… nový
KodLajZ 27.09.2021 10:59
KodLajZ
Výše jsem vám popsal čím to může být.To,že je škvíra mezi průměry zanesená sazemi neznamená,že to tě… poslední
Lubomír 27.09.2021 11:13
Lubomír

150mm vývod predstavuje nešťastné, poddimenzované technické riešenie odvodu spalín v prípade, ak sa otvárajú sklenné dvere tejto veľkosti určené na prikladanie. Min. by pasovala 200-ka rúra spolu s cugrunt komínom o tomto priemere.

Aj otvorené krby s voľným ohniskom musia mať presné rozmery kapacity ohniska, výšky horenia, sklon šikminy difúzora ťahu dimenzované podľa priemeru komínového prieduchu, v opačnom prípade dymia do interiéru. (Krby vo feudalistických, amerických, kapitalistických, západných, protisocialistických hradoch a zámkoch s ohniskom do výšky dospelého človeka, určené na prikladanie celých polien, klád, mali komíny murované o priemere 150cmx150cm s vnútornými rebríkmi určené pre čistenie, možno aj s hákmi na špricliach na údenie presolených stehenných svalovín, nožín ulovenej diviny, bažantov).

Nemáš náhodou o.i. fest zatesnený, priam hermeticky uzatvorený interiér, okná, dvere, že sa nedostáva dostatok kyslíka do ohniska?

Zatesnenie spoja natlačeným špagátom nemá pri takto nadstavených dymovodov na vyvalené splodiny po otvorení dvierok takmer žiaden vplyv. Krb je vadne, diletantmi z odboru riešený. Klasické peterky, šamotové piecky majú malý otvor na prikladanie, aj tie sem-tam bafnú pri prikladaní pri prudkom horení, pri poryve vetra, nezohriatom, studenom komíne).

Musíš harcovať tvrdé drevo, ale zakaždým až obsah takmer prehorí do tla, do posledných žeravých uhlíkoch. Nie strkať sosák do ohniska pri plnom horení.

Přívod vzduchu z venku KG rourou 150, netesnost mezi kouřovody není, po kontrole ta mezera není a po tom čase užíváni krbu se mezera zanesla sazemi. Takzě nevim co víc pro to udělat, čekam na kontrolu tahu, ale obávám se nejhořšího že prostě vložku budu muset vybourat a pořídit něco co je opravdu funkční…….

Nástavec už byl zkoušen . Je to ve vlákně napsáno . Já třeba mám 4,5 m komín od země a klidně otevřu dvířka a mohu se koukat na oheň . Žadné zakuřování se nekoná . Je to o konstrukci topeniště , poměru velikosti dvířek a odkouření . Ale mám čtvrtá kamna než jsem pořídil to co mě vyhovuje.

Tak i přes všechny vaše rady odzkoušeno vše, mezera ( resp. Mezirka mezi pruměy po čase používáni je zanesena sazemi, tudiž tím to asi nebude, co jsem zkoušel tak při topení tvrdším dřevem je to trochu lepší ale pořad prostě z toho de ven do obyvácí mistnosti kouř, poslední varianta je vyzkoušet nástec a komin aspoň o metr s půl prodloužit ale to taky není nejlevnější řešeni a kdo ví jestli to unec k něčemu bude, na radu přikládáni vyzkoušeno také vše pomaličku pootevřu na cca 2-3 cm počkám chvili ale už i v tehle fazi vidím že kouř se okamžitě valí škvírou do místnosti a ne do kouřovodu, poptaval sem firmu na změření zatím bez odpovědi.. děkuji za rady všem

A ked teda otvoríš na 2-3 cm, máš zatvorený prívod vzduchu zvonku? Tá klapka na zatvorenie prívodu vzduchu to zatvorí úplne alebo len obmedzí prívod?

Ak je dobrý ťah komína a neprisáva vzduch nikde, tak predsa musí vznikať ťah z miestnosti, cez potvorene dvierka smerom do komína. Nemáš veľmi utesnené dvere, okná?

Klapkou zavřu přívod vzduchu, ale minimalni množství vzduchu tam jde v klapce je od vyroby otvor,, co se tyče oken a těsnosti nemyslím že to bude mít vliv, navic mam v mistnosti pruduch na digestoř tam je otvor pořád otevřeny, znamý má stejný typ vložky a nemá s tim sebemenší problém

Výše jsem vám popsal čím to může být.To,že je škvíra mezi průměry zanesená sazemi neznamená,že to těsní,saze jsou prodyšné.Vemte bez průvanu v bytě cigáro,nebo zapálený kousek papíru,který sfoukněte aby doutnal a osahejte všechny spoje na potrubí dokola,uvidíte kde to netěsní,kouř se bude odklánět k netěsnícímu místu,podtlak ho bude nasávat směrem do komína.Takto snadno zjistíte netěsnosti.O komínových dvířkách se již nebudu rozepisovat.:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru