Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kouř při přikládání

150mm vývod predstavuje nešťastné, poddimenzované technické riešenie odvodu spalín v prípade, ak sa otvárajú sklenné dvere tejto veľkosti určené na prikladanie. Min. by pasovala 200-ka rúra spolu s cugrunt komínom o tomto priemere.

Aj otvorené krby s voľným ohniskom musia mať presné rozmery kapacity ohniska, výšky horenia, sklon šikminy difúzora ťahu dimenzované podľa priemeru komínového prieduchu, v opačnom prípade dymia do interiéru. (Krby vo feudalistických, amerických, kapitalistických, západných, protisocialistických hradoch a zámkoch s ohniskom do výšky dospelého človeka, určené na prikladanie celých polien, klád, mali komíny murované o priemere 150cmx150cm s vnútornými rebríkmi určené pre čistenie, možno aj s hákmi na špricliach na údenie presolených stehenných svalovín, nožín ulovenej diviny, bažantov).

Nemáš náhodou o.i. fest zatesnený, priam hermeticky uzatvorený interiér, okná, dvere, že sa nedostáva dostatok kyslíka do ohniska?

Zatesnenie spoja natlačeným špagátom nemá pri takto nadstavených dymovodov na vyvalené splodiny po otvorení dvierok takmer žiaden vplyv. Krb je vadne, diletantmi z odboru riešený. Klasické peterky, šamotové piecky majú malý otvor na prikladanie, aj tie sem-tam bafnú pri prikladaní pri prudkom horení, pri poryve vetra, nezohriatom, studenom komíne).

Musíš harcovať tvrdé drevo, ale zakaždým až obsah takmer prehorí do tla, do posledných žeravých uhlíkoch. Nie strkať sosák do ohniska pri plnom horení.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny