Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kouř při přikládání

V novostavbě RD postavena krbová vložka. Při přikládáni vložka nepříjemmě zakuřuje do místnosti, laboruju s tím už rok a problém stále přetrvává, dnes na foru nalezen starý příspěvek ohledně napojeni kouřovodu, kdy pán měl podobný problém v netěsnosti kouřovodu. Mohl by být problém v tom že na výstupu(hrdle od krbové vložky) je pro napojení průměr 150mm. Já mam provedeno tak že na hrdle mám nasunut průmer 160 ( jinak mi to nedovolilo). Pomohlo by utěsnit vůli mezi těmito průměry, prípadně muže muj problém se zakuřovánim pri prikládaní zpusobovat tahle vůle ?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak i přes všechny vaše rady odzkoušeno vše, mezera ( resp. Mezirka mezi pruměy po čase používáni je…
KodLajZ 26.09.2021 20:36
KodLajZ
A ked teda otvoríš na 2-3 cm, máš zatvorený prívod vzduchu zvonku? Tá klapka na zatvorenie prívodu v… nový
Palos2 27.09.2021 09:54
Palos2
Klapkou zavřu přívod vzduchu, ale minimalni množství vzduchu tam jde v klapce je od vyroby otvor,, c… nový
KodLajZ 27.09.2021 10:59
KodLajZ
Výše jsem vám popsal čím to může být.To,že je škvíra mezi průměry zanesená sazemi neznamená,že to tě… poslední
Lubomír 27.09.2021 11:13
Lubomír

Tak i přes všechny vaše rady odzkoušeno vše, mezera ( resp. Mezirka mezi pruměy po čase používáni je zanesena sazemi, tudiž tím to asi nebude, co jsem zkoušel tak při topení tvrdším dřevem je to trochu lepší ale pořad prostě z toho de ven do obyvácí mistnosti kouř, poslední varianta je vyzkoušet nástec a komin aspoň o metr s půl prodloužit ale to taky není nejlevnější řešeni a kdo ví jestli to unec k něčemu bude, na radu přikládáni vyzkoušeno také vše pomaličku pootevřu na cca 2-3 cm počkám chvili ale už i v tehle fazi vidím že kouř se okamžitě valí škvírou do místnosti a ne do kouřovodu, poptaval sem firmu na změření zatím bez odpovědi.. děkuji za rady všem

A ked teda otvoríš na 2-3 cm, máš zatvorený prívod vzduchu zvonku? Tá klapka na zatvorenie prívodu vzduchu to zatvorí úplne alebo len obmedzí prívod?

Ak je dobrý ťah komína a neprisáva vzduch nikde, tak predsa musí vznikať ťah z miestnosti, cez potvorene dvierka smerom do komína. Nemáš veľmi utesnené dvere, okná?

Klapkou zavřu přívod vzduchu, ale minimalni množství vzduchu tam jde v klapce je od vyroby otvor,, co se tyče oken a těsnosti nemyslím že to bude mít vliv, navic mam v mistnosti pruduch na digestoř tam je otvor pořád otevřeny, znamý má stejný typ vložky a nemá s tim sebemenší problém

Výše jsem vám popsal čím to může být.To,že je škvíra mezi průměry zanesená sazemi neznamená,že to těsní,saze jsou prodyšné.Vemte bez průvanu v bytě cigáro,nebo zapálený kousek papíru,který sfoukněte aby doutnal a osahejte všechny spoje na potrubí dokola,uvidíte kde to netěsní,kouř se bude odklánět k netěsnícímu místu,podtlak ho bude nasávat směrem do komína.Takto snadno zjistíte netěsnosti.O komínových dvířkách se již nebudu rozepisovat.:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru