Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kouř při přikládání

V novostavbě RD postavena krbová vložka. Při přikládáni vložka nepříjemmě zakuřuje do místnosti, laboruju s tím už rok a problém stále přetrvává, dnes na foru nalezen starý příspěvek ohledně napojeni kouřovodu, kdy pán měl podobný problém v netěsnosti kouřovodu. Mohl by být problém v tom že na výstupu(hrdle od krbové vložky) je pro napojení průměr 150mm. Já mam provedeno tak že na hrdle mám nasunut průmer 160 ( jinak mi to nedovolilo). Pomohlo by utěsnit vůli mezi těmito průměry, prípadně muže muj problém se zakuřovánim pri prikládaní zpusobovat tahle vůle ?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak i přes všechny vaše rady odzkoušeno vše, mezera ( resp. Mezirka mezi pruměy po čase používáni je…
KodLajZ 26.09.2021 20:36
KodLajZ
Výše jsem vám popsal čím to může být.To,že je škvíra mezi průměry zanesená sazemi neznamená,že to tě… poslední
Lubomír 27.09.2021 11:13
Lubomír

Tak i přes všechny vaše rady odzkoušeno vše, mezera ( resp. Mezirka mezi pruměy po čase používáni je zanesena sazemi, tudiž tím to asi nebude, co jsem zkoušel tak při topení tvrdším dřevem je to trochu lepší ale pořad prostě z toho de ven do obyvácí mistnosti kouř, poslední varianta je vyzkoušet nástec a komin aspoň o metr s půl prodloužit ale to taky není nejlevnější řešeni a kdo ví jestli to unec k něčemu bude, na radu přikládáni vyzkoušeno také vše pomaličku pootevřu na cca 2-3 cm počkám chvili ale už i v tehle fazi vidím že kouř se okamžitě valí škvírou do místnosti a ne do kouřovodu, poptaval sem firmu na změření zatím bez odpovědi.. děkuji za rady všem

Výše jsem vám popsal čím to může být.To,že je škvíra mezi průměry zanesená sazemi neznamená,že to těsní,saze jsou prodyšné.Vemte bez průvanu v bytě cigáro,nebo zapálený kousek papíru,který sfoukněte aby doutnal a osahejte všechny spoje na potrubí dokola,uvidíte kde to netěsní,kouř se bude odklánět k netěsnícímu místu,podtlak ho bude nasávat směrem do komína.Takto snadno zjistíte netěsnosti.O komínových dvířkách se již nebudu rozepisovat.:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru