Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Cim natriet terasu (konstrukciu)

Tak sa mi podarilo po 3 rokoch zohnat/dohnat niekoho na terasu na spravenie konstrukcie. Keby som mladsi a zdravsi spravim si to sam, ale uz sa na to fakt necitim, ale zohnat niekoho dnes na hocijake remeselne prace je naozaj fuska.
K veci...robil som si terasu sam https://kutilska.poradna.net/articles/2315038-staviame-terasu-svojpomocne-one-man-show.
Nicmenej hoci som pouzil odporucanu olejovu farbu, ktora mala do dreva vsiaknut a tak viac drzat farbu musim povedat, ze aj ked som dosky natieral asi 3x nech to lepsie vsiakne nestalo sa tak a dokonca aj na bude co som si staval (https://kutilska.poradna.net/articles/2331086-staviame-budu-svojpomocne-iii), kde som pouzil rovnake drevo a postup je badat po rokoch, ze farbu proste pocasie z dreva vymyva. Terasa zmenila farbu uplne a tam kde stekala voda zo strechy vymyla farbu uplne (dosky budem natierat po zakryti terasy znovu).
U budy a terasy to problem nie je, pouzil som sibirsky smrekovec, ktory ma vydrzat aj 20 rokov bez osetrenia.
Nicmenej terasu (kosntrukciu) uz idem robit z obycajneho dreva z pily (ani neviem, co mi donesu) a uz asi 2x v zivote som videl u zakaznika terasu po 20 rokoch...sprachnivene, zhnite stojky, proste stastie, ze to nepadlo na niekoho uz predtym, rad by som aby zivotnost bola aspon 20-30 rokov.
Miestni borci skoro vsade davaju Belinku, nicmenej ak existuje nieco lepsie rad si necham poradit.
Ide mi hlavne o ochranu dreva v prvom rade voci hnilobe, az v druhom rade o moznosti vyberu farebnej skaly, v tretom rade o trvacnost farby nech to nemusim kazde 2 roky pretierat.
Mam aplikovat pred samotnym naterom najprv nieco voci hnilobe, alebo existuju natery, kde je 2 v 1?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dle rady zde na poradně jsem použil Herbol včetně toho impregnačního nátěru s ochranou proti zmodrán…
JoDiK 14.07.2019 14:29
JoDiK
A ten impregnacny si pouzil aky?
fleg 14.07.2019 19:38
fleg
Taky od Herbolu, mají tam u lazury na to odkaz... nový
JoDiK 15.07.2019 10:22
JoDiK
Mrtvé dřevo do exteriéru je přeci nesmysl. Ať se podívám kamkoliv, tak všude je to k pláči. Fascinuj… nový
.. 15.07.2019 17:16
..
Kterou betonárku vlastníte ? nový
Otazník. 15.07.2019 19:47
Otazník.
Ziadnu to bude nejaky podivin...vsetko zabetonovat...to je rada jak hovadu. Btw mam terasu z dreva a… nový
fleg 15.07.2019 19:55
fleg
Ta trocha betonu se dá umíchat svépomocí. Tedy radit někomu když jste sám se dřevem v exteriéru dopa… poslední
.. 16.07.2019 16:08
..
Používám na vše dřevěné lazuru od Remmerse a mám klid.Je sice trochu dražší, než ten posra.ý Lazurol… nový
iconek 15.07.2019 21:54
iconek

Mrtvé dřevo do exteriéru je přeci nesmysl. Ať se podívám kamkoliv, tak všude je to k pláči. Fascinuje mě lidská ochota naprat dřevo vysoko do štítu rodinného domu a pak se tam nedostat po žebříku, nebo kvůli tomu shánět a stavět lešení. Pak tu jsou/byli borci, kteří tam po žebříku vylezli ale spadli.
Vždy je to jen otázkou času, než dřevo podlehne exteriérovým vlivům. Proč tu terasu nevybetonujete? Na to dát kvalitní dlažbu. Takhle si jen draze komplikujete život a připravujete si budoucí problémy. Odolnost kvalitní dlažby je mnohem větší, než odolnost prkýnek. :i:

Ta trocha betonu se dá umíchat svépomocí. Tedy radit někomu když jste sám se dřevem v exteriéru dopadl jak sedláci u Chlumce, to nebyl moc dobrý nápad. Pak nám nezapomeňte napsat, jak vám ta paní za pár let poděkovala. Ta terasa má být vybetonovaná a obložená kvalitní dlažbou. To přežije i slabší jedince. Nezapomenout na armování a vhodný typ betonu!

Používám na vše dřevěné lazuru od Remmerse a mám klid.Je sice trochu dražší, než ten posra.ý Lazurol, ale výrobce i prodejci uvádí minimální 10 letou trvanlivost.Já zatím jen pět let na podbití střechy, nevypadá to, že by nátěr blednul. A to je vystaveno větru dešti.
Odstíny mají pěkné, zrovna dostavuju pergolu a vše natírám touhle lazurou.

A je to dokonce 3v1 :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru