Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Cim natriet terasu (konstrukciu)

Tak sa mi podarilo po 3 rokoch zohnat/dohnat niekoho na terasu na spravenie konstrukcie. Keby som mladsi a zdravsi spravim si to sam, ale uz sa na to fakt necitim, ale zohnat niekoho dnes na hocijake remeselne prace je naozaj fuska.
K veci...robil som si terasu sam https://kutilska.poradna.net/articles/2315038-staviame-terasu-svojpomocne-one-man-show.
Nicmenej hoci som pouzil odporucanu olejovu farbu, ktora mala do dreva vsiaknut a tak viac drzat farbu musim povedat, ze aj ked som dosky natieral asi 3x nech to lepsie vsiakne nestalo sa tak a dokonca aj na bude co som si staval (https://kutilska.poradna.net/articles/2331086-staviame-budu-svojpomocne-iii), kde som pouzil rovnake drevo a postup je badat po rokoch, ze farbu proste pocasie z dreva vymyva. Terasa zmenila farbu uplne a tam kde stekala voda zo strechy vymyla farbu uplne (dosky budem natierat po zakryti terasy znovu).
U budy a terasy to problem nie je, pouzil som sibirsky smrekovec, ktory ma vydrzat aj 20 rokov bez osetrenia.
Nicmenej terasu (kosntrukciu) uz idem robit z obycajneho dreva z pily (ani neviem, co mi donesu) a uz asi 2x v zivote som videl u zakaznika terasu po 20 rokoch...sprachnivene, zhnite stojky, proste stastie, ze to nepadlo na niekoho uz predtym, rad by som aby zivotnost bola aspon 20-30 rokov.
Miestni borci skoro vsade davaju Belinku, nicmenej ak existuje nieco lepsie rad si necham poradit.
Ide mi hlavne o ochranu dreva v prvom rade voci hnilobe, az v druhom rade o moznosti vyberu farebnej skaly, v tretom rade o trvacnost farby nech to nemusim kazde 2 roky pretierat.
Mam aplikovat pred samotnym naterom najprv nieco voci hnilobe, alebo existuju natery, kde je 2 v 1?

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny