Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Elektromotor

Dobrý den, chtěl bych se zeptat ohledně elektromotoru. Mám vertikutátor, kterým jsem dělal zahradu na podzim. Motor jel v pohodě, ale před posledními metry jsem pod krytem viděl oranžové jiskry. Potom jsem to zkusil pustit a motor jel pomaleji a skoro to svítilo oranžově u komutátoru. A potom už nic. Při rozdělaní jsem zjistil, že uhlíky byly úplně ojeté a netlačili už na komutátor dostatečně. Koupil jsem nové, které mají drážky pro usednutí na komutátor. Vyměnil jsem je a zkusil motor jiskřil modře. Tak jsem to zkusil na kousku a zdálo se mi, že motor je docela tichý než byl. Uhlíky jsou v pořádku, nepálí se. Motor má jiný zvuk než měl. A můj dotaz je, zda je motor v pořádku nebo ne. Popřípadě, popište jak se projevuje závitový zkrat(Zpomalování nebo něco jiného.). (Popřípadě zda může motor mít jiný zvuk a být tichý a jiskřit než si uhlíky usednou.). Děkuji všem za odpovědi.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Posílám tady video za půlkou videa tam pustí motor. To co tam uvidíte to je můj případ při nových uh…
Matt1 14.10.2018 11:54
Matt1
To co předvádí na tom videu, je pravděpodobně na dobrém, nepoškozeném motoru. Pochybuji, že by předv… nový
George63 14.10.2018 19:09
George63
V žiadnom prípade takto nesmie vyzerať komutácia! Malé iskrenie môže byť vidieť len na hrane uhlíka… nový
ok 14.10.2018 19:32
ok
Uvidím na jaře až se uhlíky zajedou. nový
Matt1 15.10.2018 11:01
Matt1
To, co je v tom videu je totální propagační kravina. To co předvádí s tím kom. motorem, značí spálen… nový
Zerozero 15.10.2018 22:31
Zerozero
Já bych ještě jednou krom jiného zdůraznil proškrábnutí mezer mezi uhlíky. Jiskření způsobuje u jina… poslední
czcharlie 15.10.2018 23:04
czcharlie

To co předvádí na tom videu, je pravděpodobně na dobrém, nepoškozeném motoru. Pochybuji, že by předváděl chod motoru poškozeného. Je to sice hodně intenzivní jiskření, ale zřejmě půjde o běžné jiskření. Takže i u Tebe to bude asi normální. Je to sice skoro neuvěřitelné, ale zřejmě už to tak bude.
Ale, pokud je to u uhlíků rozdílné, pak u toho, který jiskří víc, pak zřejmě ještě "nesedí" úplně dobře. Zkontroluj přítlačnou pružinu, zda jej dostatečně tlačí k lamelám, případně zda není držák vychýlen mimo kolmou osu na komutátor a vůči druhému a nechej motor chvíli běžet, snad se "usadí". Jiskření by mělo být u obou zhruba stejné.
Bylo by ještě možno proměřit odebíraný proud a srovnat jej s proudem (výkonem) definovaným výrobcem pro tento motor. Pokud není větší, pak jde zřejmě o běžný provozní "úkaz" :-(

V žiadnom prípade takto nesmie vyzerať komutácia! Malé iskrenie môže byť vidieť len na hrane uhlíka a nesmie sa takto naťahovať od kefy ďalej po komutátore. Ak také niečo vidíš, tak to okamžite vypni a hľadaj chybu. V prvom rade skontroluj uhlíky či sa opierajú dobre a v celej ploche na komutátor. Kefy musia chodiť ľahko a nesmú sa zadrhávať, prítlak musí byť taký, aká je sila prítlačnej pružiny. Ak sa kefa zadrháva, tak ju stenči pomocou pilníka tak, aby chodila voľne. Nová kefa sa prirodzene nedotýka v celej ploche o komutátor, to sa ale musí zabehnúť, kefy sa prispôsobia. Počas zábehu nezaťažuj motor na plnú záťaž. A nečítaj somariny, čo ti tu píše jeden technický antitalent.

To, co je v tom videu je totální propagační kravina. To co předvádí s tím kom. motorem, značí spálený motor, nebo totálně opotřebené uhlíky.
Motor může táhnout jiskry tak max 2mm a i to už je dost. Ale některé motorky tak jiskří.
Výměna uhlíků: Nejprve zkontrolujeme komutátor. Pokud je velmi opotřebený a oprskaný, je nutno ho přesoustružit a vyhladit. Také proškrabat drážky mezi lamelami. To je dost náročná operace, kotva se musí v soustruhu přesně vycentrovat.
Pokud komutátor vypadá slušně a jen je oprskaný vadnými uhlíky, taháním proužku smirku po komutátoru sem tam, komutátor přebrousíme, rovnoměrně kolem dokola. Pokud máme originální uhlíky k tomuto stroji, následnou operaci vypustíme, pokud mají uhlíky udělaný rádius podle komutátoru. Pokud ne a čelo je rovné, nejdřív uděláme rádius podle komutátoru přibližně kulatým pilníkem. (některé motorky které nejsou až tak vytížené, snesou i montáž uhlíků bez zabroušení rádiusu a časem se zaběhnou. Ale pokud táhnou jiskru, zabroušení je nutné).
Potom (problém je pokud je komutátor nepřístupný, uvažuji že ano), se uhlíky vloží do držáku a mezi uhlík a komutátor se vloží pásek smirku, aby byl komutátor těsně opásán. Pootáčením kotvy sem a tam se smirkem se upraví rádius uhlíku ke komutátoru.
Potom se motor vyzkouší v chodu. Pokud jiskry nepřesahují asi 3mm, tak to lze tolerovat a uhlíky se zajedou. Pokud to ale táhne dlouhou jiskru, komutátor se oprskává a zpravidla se to nezajede nikdy a poškodí se komutátor.
V tom případě (zde pozor!!! Pracujeme pod napětím a na pohybujících se částech, nebezpečí úrazu, nejsme li toho schopni svěříme elektrikáři!!!).
Připravíme si suché dřívko, plochou špejli, dřívko od nanuka a pod, nebo podobné z izolantu. Přes něj si přehneme pásek smirku asi 5mm široký a přidržíme na dřívku. Pro snížení možnosti úrazu, stojíme na nevodivé podložce (třeba linoleum, nebo alespoň suché dřevo) a nedotýkáme se ničeho uzemněného. I motor podložíme něčím nevodivým. Je vhodné mít gumové rukavice, sníží možnost úrazu napětím.
Zapneme motor (pokud není ve stroji a je volně, pozor na silné škubnutí) a za chodu motoru přiložíme dřívko se smirkem na otáčející se komutátor. Pohybujeme smirkem sem tam po komutátoru. Sledujeme snižující se jiskření. Když se jiskření sníží na minimum a dále se to již nelepší, je hotovo. Smirek zrnitosti asi 300.
Znovu připomínám, pro laika nebezpečná práce. Práce je pod napětím a na rotujících částech, laik by to vůbec neměl dělat!!! :x:
Píšu to pro ukázku jak se to dělá, nikoliv jako nabádání k nebezpečné práci pro neodborníka. 8-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru