Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Quadcopter

Zdravím, chtěl bych se zeptat, jestli máte někdo zkušenosti se stavění homemade quadcoptery s arduinem a gyroskopem mpu6050, potřeboval bych s tím pomoc, protože na internetu nemůžu najít to správné. Děkuji za pomoc.

Předmět Autor Datum
Nějaké články byly třeba tady: http://www.root.cz/serialy/stavime-kvadrokopteru-z novu-a-lepe/#ic=se…
Yarda 12.11.2015 16:54
Yarda
já bych potřeboval nějaký konkrétní použití toho gyroskopu a řízení motorů bez vysílačky jelikož nev…
honhonza2 12.11.2015 17:09
honhonza2
Jak nevis. Si zoberes datasheet toho gyroskopu a citas si ze jak sa s tym komunikuje, nasledne cosi…
MM.. 12.11.2015 17:37
MM..
Mám kostru na které mám "rozvod" napájení do esc a motorů a připojené na arduino uno na kterém mám g…
kozlik95 12.11.2015 20:11
kozlik95
A tie motory si spustil rucne alebo jak? Asi mas zarusene to vedenie medzi g senzorom a CPU, alebo n…
MM.. 12.11.2015 20:19
MM..
ty motory jsem řídil tak že jsem se zadával do Serial monitoru čísla a měnil jsem rychlost. Když tam…
kozlik95 12.11.2015 20:32
kozlik95
Program si snad mas naprogramovat, aby si aj vedel co robi. Pripadne opravit ten stiahnuty paskvil.…
MM.. 12.11.2015 22:07
MM..
BTW. chybu musis hladat sam, ja ti nevidim ani na to zapojenie ani na zdrojaky toho arduina. Ale ked… poslední
MM.. 12.11.2015 22:28
MM..

já bych potřeboval nějaký konkrétní použití toho gyroskopu a řízení motorů bez vysílačky jelikož nevím jak pracovat s daty z gyroskopu a řídit podle něj motory. Děláme to jako projekt ve škole a potřebuju to mít příští měsíc hotový tak bych ocenil každou pomoc. Kdyby jste někdo měl ještě nějaký nápady tak sem s nima. Díky moc.

Jak nevis. Si zoberes datasheet toho gyroskopu a citas si ze jak sa s tym komunikuje, nasledne cosi naprogramujes.
Motory najskor budes riadit pomocou PWM signalov, na to si vezmes atmel datasheet a kukas jak sa to programuje (je tam viac moznych PWM modov, kazdy ma ine vyhody resp. vyznam, co pouzit zavisi od toho co tym signalom riadis, t.j. ze jaky presne to je motor a jak sa da riadit. To bude zas najskor v datasheete k tomu motoru. Navyse potrebujes nejaky vykonovy prvok (tranzistor spravne zapojeny) ktory to PWM bude spinat)

Co konkretne uz mas, a co konkretne nevis?

BTW. mam taky pocit ze to za mesiac nedas :)

Mám kostru na které mám "rozvod" napájení do esc a motorů a připojené na arduino uno na kterém mám gyroskop mpu6050. Zkoušel jsem si jen kdy začínají spínat motory a mapování těch motorů. Zkoušel jsem z gyro brát data podle nějakejch tutoriálů to šlo, ale jakmile jsem k tomu spustil motory tak to vždycky začlo házet nesmyslný čísla ze senzoru, když jsem motory vypnul tak ty data ze senzoru byly OK. Snažil jsem se najít nějakou kalibraci atd. ale marně netušim moc jak na to.

A tie motory si spustil rucne alebo jak?
Asi mas zarusene to vedenie medzi g senzorom a CPU, alebo napajanie, napajas motory a CPU zo stejneho zdroja? Daj si k tomu CPU a aj senzoru na napajanie kondenzatory, nejake 100nF a pripadne k nemu aj paralelne zo 100uF, a ak ma ta zbernica nejake pullup odpory (to je I2C alebo jaka?) skus ich zosilnit (napr. 1k namiesto 10k)
Zo senzoru musis za kazdych okolnosti citat spravne data, ked necitas tak je neico elektricky alebo v software blbo a musis hladat ze co.

P.S. take veci idealne riesit s osciloskopom, ale da sa ten problem niekedy najst aj hadanim & experimentovanim

ty motory jsem řídil tak že jsem se zadával do Serial monitoru čísla a měnil jsem rychlost. Když tam je divný, že mě to dělá jen u některejch programů, který jsem zkoušel. Motory napájím z laboratorního zdroje a senzor je napájenej z arduina a to z PC.

Program si snad mas naprogramovat, aby si aj vedel co robi. Pripadne opravit ten stiahnuty paskvil. (alebo pouzivat tie ktore funguju)

(BTW. za mesiac sa to da naprogramovat si aj vlastny FW komplet od nuly, ak programovat vies a vies si nastudovat datasheet. Myslim ze u takej skolskej prace ide aj o to aby si sa naucil to programovat, ked tam budes lepit hore dole nejake zlepence z internetu ktorych zdrojakom nerozumies, tak sa asi moc nenaucis)

BTW. chybu musis hladat sam, ja ti nevidim ani na to zapojenie ani na zdrojaky toho arduina. Ale ked sem das nejaky kus zdrojaku a prip. aj nejaky kus schemy a napises ze robi to toto a malo by to robit ale hento a preco, tak sa da snad aj poradit, ale inac neviem ako ti pomoct. Postupy ze stiahnem si qadrocopter.hex a hura, ak nejake take vobec na internete je (budes muset hladat ghooglom) tak to ale bude fungovat asi len ak skopirujes do poslednej bodky aj cely HW toho kto to naprogramoval.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru