Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Udírna

Dobrý den, nemáte někdo plánek na výrobu KOVOVÉ udírny. Nemusí to být na dvě prasata, ale pro domácí použití. Nechci zděnou, aby byla mobilní a chci kovovou,protože na výrobu mám k železu blíž. Děkuji

Předmět Autor Datum
www.google.com
IkaSGC 22.07.2015 09:57
IkaSGC
Tuto variantu jsem samozřejmě zkusil první. A protože jsem nic nenašel, zkouším e zeptat na zkušenos…
pařez 22.07.2015 15:10
pařez
Tohle by šlo? Je často nutné hledat na zahraničních serverech. smokehs.htm Jinak tuhle stránka, kd…
dejv111 22.07.2015 20:06
dejv111
Plechovou udírnu silně nedoporučuju, pokud se nejedná jen o nějaké dopečení/douzení, strašlivě špatn…
Uroboros 22.07.2015 21:01
Uroboros
Souhlas. V plechovce se neudrží správná teplota ani náhodou. Jak chce chladit čmoud? Viděl jsem ned…
Rce 23.07.2015 01:25
Rce
Měl jsem topeniště a nad ním cca 1,5m dřevěnou udírničku. Vše co zkrzevá prošlo byla mňamka. Když po… poslední
albert 23.07.2015 21:17
albert

Tuto variantu jsem samozřejmě zkusil první. A protože jsem nic nenašel, zkouším e zeptat na zkušenosti někoho, kdo ji už vyráběl. Fotka na netu sice dobrý( i když kovových tam zrovna moc není) ale rozměry , popř. vedení kouře a případné přepážky a regulace tepla tam nejsou vůbec.

Plechovou udírnu silně nedoporučuju, pokud se nejedná jen o nějaké dopečení/douzení, strašlivě špatně se v tom drží už jen teplota na správné hodnotě, natož hodiny stabilních podmínek. ;-) Uzené je pak většinou buď poečené, nebo zadehtované, no, většinou spíš kombinace obého...

V nouzi ji jde spáchat z plechové skříňky (smaltované, ne lakované!!!) a jakéhokoli topeniště, kdysi jsem měl plechovu skříň postavenou na starých petrách (stačil by i malý bubínek, ale chce to něco, kde jde regulovat vzduch), udit se v tom dalo, ale je to fakt nouzovka a opravdu kvalitního výrobku se v tom dosáhnout nedá.

Souhlas. V plechovce se neudrží správná teplota ani náhodou. Jak chce chladit čmoud?

Viděl jsem nedávno, stará kamínka, roury asi 3 metry vzduchem - mohlo fungovat chlazení vzduchem jako u Trabanta. Ale vedlo to do krásné dřevěné skříňky. Zajímavá konstrukce a vzhledem k tomu, že čerstvou klobásu nabízeli za 50 korun, mohlo to docela fungovat.

Měl jsem topeniště a nad ním cca 1,5m dřevěnou udírničku. Vše co zkrzevá prošlo byla mňamka. Když podlehla zubu času, zhotovil jsem stejnou, ale plechovou (také mám blíž k železu). Všechny pokusy o uzení dopadly stejně - vyuzené maso smrdělo jak nádraží. Zřejmě na ochlazovaném plechu se zachytává dehet, nebo co a výsledný produkt není k žrádlu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru