Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak správně ošetřit rezavějící zárubně

Dobrý den,
součástí rekonstrukce rodinného domu byla i výměna všech zárubní. Koupili jsme zárubně (český výrobce), které již byly ošetřeny základní barvou. Následně byly natřeny vrchní syntetickou barvou. Po zhruba 3 letech na více místech zárubní vystoupila na povrch rez. Seškrábal a vybrousil jsem zárubně až na čistý kov, pak nanesl vrstvu základní barvy a pak opět syntetickou barvu. Po nějaké době opět rez vystoupila na stejných místech na povrch. Jedná se o zárubně v koupelně, kde může být zvýšená vlhkost. Stejný problém, i když v minimální míře se vyskytuje i na zárubních v kuchyni a na chodbě. Jedná se snad o chybu výrobce? Jakým způsobem je mám ošetřit? Rez nám i mírně poškodila dveře při kontaktu s nimi.
Děkuji za radu.
Rosťa

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dobrý den, chci se zeptat, jak jste dopadl s těma futrama? a mohl by, prosím, někdo poradit mně? mně…
VK01 27.08.2015 16:13
VK01
Dobrý den, chtěl bych popsat, jak jsem vlastně dopadl s těma futrama. Byl to takový "běh na dlouhou… nový
Kyros63 27.08.2015 21:52
Kyros63
pánové,nestačím zírat ,jak dokážete dát zcela banálnímu problémU , zcela nový rozměr :-)))důvod, pro… nový
pucinka 11.10.2019 19:33
pucinka
Obávám se, že po čtyřech letech je ta tvoje rada nanic.:-D nový
jezekhifi 12.10.2019 11:45
jezekhifi
A o google jsi slyšel? nový
kejki 12.10.2019 14:17
kejki
Copak, teď už zárubně nereznou? poslední
Kurt 12.10.2019 15:28
Kurt

Dobrý den, chci se zeptat, jak jste dopadl s těma futrama? a mohl by, prosím, někdo poradit mně? mně reznou futra od hlavních dveří, a to už několik let a situace se zhoršuje. bydlím ve spodní bytě, takže vlhkost je zde zvýšená, ale pravidelně větrám a vlhkost kontroluju, na chodbičce u hlavních dveří se pohybuje většinou kolem 60%. futra jsem několikrát ošetřila proti-rezavějící barvou,ale nepomohlo to, vedle dveří je i radiátor a je rezavý také.
pozvala jsem řemeslníky, kteří měli podezření, že vlhkost jde zdí, vedle je totiž koupelna a tam vlhko je dost, i když větrám často. nicméně se to nepotvrdilo, vyvrtali i díry u dveří a u země, kontrola izolace domu a vše se zdá v pořádku. nikdo neví, co s tím.
máte nějakou podobnou zkušenost? vypadá to, jakoby se to šířilo z jednoho místa , dole u pantu, časem se to to rozlézá výš a na druhou stranu. chci to ještě očistit (čím? něco fakt silného) a pak natřít, když se nenašla žádná závada a stěny byly suché.

děkuji za radu.

Dobrý den, chtěl bych popsat, jak jsem vlastně dopadl s těma futrama. Byl to takový "běh na dlouhou trat". Na postižených místech jsem stále postup (vybroušení, odmaštění, odrezovač, základní barva, vrchní nátěr) opakoval, ale rez se stále objevovala, i když v stále menší míře. Pak mě ještě napadlo, před základovkou nanést na místa, kde byly po vybroušení ty dírky či malé důlky dvousložkový epoxidový tmel na kov v co nejtenčí vrstvě. Pak základ a dvakrát vrchní barva od Duluxu. Tmel sice vytvořil pod barvou menší vyvýšeniny, ale to už mi ani tak nevadí, poněvadž k mému údivu už se rez neojevila. Nevím, jestli to zapřičinil ten tmel nebo změna značky barvy, ale měsíc uběhl a rez nikde.
Chtěl bych tímto ještě jednou poděkovat pánům Zezozero a Mirektatra za jejich rady. Bez nich bych dnes asi byl donucen vyměnit futra za nové, což by při množství prachu určitě má žena nepřivítala s radostí a navíc bych musel vyhodit i nové dveře do koupelny, jejichž folie tu rez z futer začala natahovat.
Doufám, že se s obdobným problémem už nikdy nesetkám.
Kyros63

pánové,nestačím zírat ,jak dokážete dát zcela banálnímu problémU , zcela nový rozměr :-)))důvod, proč v jistých místech neustále prostupuje rez,je ten ,že jsou tato místa stále málo vyvrtána..takových rezavějících teček může být v jednom místě spousty a každá se musí PRECIZNĚ a do hloubky vyvrtat..(já to dělám přístrojem DREMEL 3000 a používám na to násadu vrták) je to docela rachot ,vrtat do kovu, ale jinak to nejde. Posléze tato vyvrtaná místa i okolí odmastím Acetonem a narychlo přetřu neředěnou vodouředitelnou barvou...počkám pár minut a pokud ještě někde rez prostoupí ,vyvrtám ono místo znovu..Chce to si nad tím čupnout,posvítit kvalitní baterkou a precizně vyvrtat všechny(i ty nejdrobnější) "kazy". Vše opakuji tak dlouho,dokud nebudou absolutně všechny do hloubky kovu rezavějící tečky, vyvrtány jako kazy v zubech. Posléze se vyvrtaná místa zatmelí speciálním tmelem na kov...přebrousí ,natře na krásno a HOTOVO.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru