Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Co se stane, když dam výpověď, dostanu 2 měsíční výpověď lhůtu a nepřijdu do práce protože už mám ji

prosím, potřeboval bych poradit. Potřebuji nutně ukončit HPP, ale zaměstnavatel mě nechce propustit. Mám rozjednanou už jinou práci v cizině (Rakousku) a on mi dělá naschváli. Dam výpověď, dostanu dvou měsíční výpovědní lhůtu. Co se stane když už pak do práce nepřijdu? Může mě nějak pokutovat? dělat problémy v nově práci ?

Předmět Autor Datum
http://www.epravo.cz/top/clanky/sankce-za-neomluve nou-absenci-79927.html http://www.mesec.cz/clank…
iconek 01.09.2014 11:14
iconek
Dals to do kutilské poradny, i to o něčem svědčí.
karel 01.09.2014 11:16
karel
nemocenskou a doktorovi nahlaš adresu v austerajchu ;-)
patyk 01.09.2014 11:18
patyk
V podstatě nemohou. Nepochybně to formálně skončí okamžitou výpovědí pro hrubé porušení pracovní káz…
Ara 01.09.2014 11:20
Ara
Nelze bez podrobnosti dát přesnou radu. Pokud tím, že nebudeet chodit do práce, vznikne zaměstnavate…
milan.cukrar 01.09.2014 11:50
milan.cukrar
Proto jsou v Zákoníku práce stanoveny podmínky, aby každá ze stran měla definovanou jistotu o spoleh…
mirektatra 01.09.2014 12:26
mirektatra
Můj známý chtěl ukončit HPP podobně.Šéf mu řekl, ať klidně do práce nechodí, ale na ty dva měsíce si…
iconek 01.09.2014 12:54
iconek
Znám taky něco podobnýho ještě s horším koncem.Stejná situace, stejný nápad. Bývalý spolupracovník-…
kamzl 02.09.2014 19:46
kamzl
na druhej strane,pokial ťa rakušák prijme oficiálne,myslíš,že si nevyžiada referencie od predchádzaj…
audax 02.09.2014 09:53
audax
Zkus to raději po dobrém se dohodnout.Prostě se zeptej šéfa beze svědků!,kolik by to stálo se nějak…
Karel04 02.09.2014 11:37
Karel04
Dovolená, neplacené volno a domluva. A naschvályyyy nedělá jen po Vás chce dodržet podmínky výpovědi… poslední
ccc 03.09.2014 13:18
ccc

V podstatě nemohou. Nepochybně to formálně skončí okamžitou výpovědí pro hrubé porušení pracovní kázně. Kdyby ses hlásil do 6 měsíců od takového porušení na pracáku, nemáš nárok na podporu v nezaměstnanosti.

Nelze bez podrobnosti dát přesnou radu. Pokud tím, že nebudeet chodit do práce, vznikne zaměstnavateli škoda, může jí vůdči Vám uplatnit.
Příklad, má nasmlouvané zakázky, termíny a Vaší nepřítomností se termín prodlouží. Sankce pak může po Vás chtít.
Pokud pracujete jako přidavač, tak se zedník bez Vás obejde a nebude žádná sankce.

Proto jsou v Zákoníku práce stanoveny podmínky, aby každá ze stran měla definovanou jistotu o spolehlivosti partnera v pracovní smlouvě.
Jestliže Vám zaměstnavatel nemůže bez přesně stanovených důvodů dát výpověď, je to druhá strana téže mince, kdy Vy za tuto jistotu máte omezení při podání výpovědi. Pokud se k Vám chová zaměstnavatel v rámci Zákona, má právo předpokládat i Vaše zákonné chování.
Umím si představit, že pro Vás je momentálně výhodnější, nechat se zaměstnat venku bez ohledu na nynějšího zaměstnavatele, ale také si umím představit, že na Vás může zaměstnavatel, pokud Zákon neporušil, vymáhat dodržení zákonných podmínek pracovní smlouvy u soudu.
Může se Vám to vrátit v pracovních hodnoceních u budoucích zaměstnavatelů, kteří se budou chtít zabývat Vaším profesním životopisem hlouběji.
Jak je psáno výše: Záleží na Vaší pozici a na tom, jak chcete profesně pokračovat. Já bych Vás nezaměstnal stejně, jako někoho, kdo byl v minulé práci neloajální, nebo chcete-li nespolehlivý. Nechtěl bych ohrozit svoje zakázky a vše, co s tím souvisí.
Pokusil bych se dohodnout na ukončení prac.poměru za podmínek, které jsou oboustranně přijatelné a věřím, že takové objasnění pozdějšího nástupu by uznal a možná ocenil i budoucí zaměstnavatel.

Můj známý chtěl ukončit HPP podobně.Šéf mu řekl, ať klidně do práce nechodí, ale na ty dva měsíce si najme někoho přes agenturu a náklady na tohodle pracovníka (zaškolení atd. ) půjdou za ním, včetně hmotné odpovědnosti za sklad a vše co bude chybět, protože by nepředal svěřené hodnoty po řádné inventuře.

A ještě dodám : Prostě dle zdravého rozumu se takhle PP neukončuje.Je to to samé, jako bys třeba stavěl dům a stavebník by ti zavolal, že se mu nechce a stavět nebude.Jasně, najdeš si jiného, ale v tu chvíli ti to rozhodí všechny plány, a vše se pozdrží.Taky bys byl naštvanej.

Nedělá se to.Zkus se domluvit se zaměstnavatelem, vysvětli mu situaci v jaké se nacházíš, že máš možnost vydělat si víc v zahraničí a oni na tebe nemžou dlouho čekat.

Znám taky něco podobnýho ještě s horším koncem.Stejná situace, stejný nápad.

Bývalý spolupracovník- utekl za "lepším" žádné soudní pře, žádné špatné posudky jen tak nějak bez výplaty za "ztracené" nářadí a svěřené hodnoty které ztracené nebyly.

I takhle se ti může zhrzený zaměstnavatel pomstít.

Já bych vybral dovolenou, do Anšlusu bych to jel domluvit, třeba si to zkusit jak to půjde,

Pak bych zkusil na zaměstnavatele zatlačit jak někdo psal po dobrým, potom habaďůru s neschopenkou.

na druhej strane,pokial ťa rakušák prijme oficiálne,myslíš,že si nevyžiada referencie od predchádzajúceho zamestnavatela...a ten mu povie zabalil švestky,ani mé,ani bú a už ho nebolo,tak sa môže lahko stať,že aj rakušák ti povie dovidenia,tešilo ma,ale vzhladom na vaše dosiahnuté vzdelanie a pracovnú prax predsa len u nás nebudeme mať pre vás zodpovedajúce pracovné zaradenie,lutujeme.....

Zkus to raději po dobrém se dohodnout.Prostě se zeptej šéfa beze svědků!,kolik by to stálo se nějak domluvit.Třeba to spraví nějaká lepší flaška,protože mu stejně odejdeš.A máš jistotu,že pak nebudeš mít problémy a negativní hodnocení.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru