Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Co se stane, když dam výpověď, dostanu 2 měsíční výpověď lhůtu a nepřijdu do práce protože už mám ji

Proto jsou v Zákoníku práce stanoveny podmínky, aby každá ze stran měla definovanou jistotu o spolehlivosti partnera v pracovní smlouvě.
Jestliže Vám zaměstnavatel nemůže bez přesně stanovených důvodů dát výpověď, je to druhá strana téže mince, kdy Vy za tuto jistotu máte omezení při podání výpovědi. Pokud se k Vám chová zaměstnavatel v rámci Zákona, má právo předpokládat i Vaše zákonné chování.
Umím si představit, že pro Vás je momentálně výhodnější, nechat se zaměstnat venku bez ohledu na nynějšího zaměstnavatele, ale také si umím představit, že na Vás může zaměstnavatel, pokud Zákon neporušil, vymáhat dodržení zákonných podmínek pracovní smlouvy u soudu.
Může se Vám to vrátit v pracovních hodnoceních u budoucích zaměstnavatelů, kteří se budou chtít zabývat Vaším profesním životopisem hlouběji.
Jak je psáno výše: Záleží na Vaší pozici a na tom, jak chcete profesně pokračovat. Já bych Vás nezaměstnal stejně, jako někoho, kdo byl v minulé práci neloajální, nebo chcete-li nespolehlivý. Nechtěl bych ohrozit svoje zakázky a vše, co s tím souvisí.
Pokusil bych se dohodnout na ukončení prac.poměru za podmínek, které jsou oboustranně přijatelné a věřím, že takové objasnění pozdějšího nástupu by uznal a možná ocenil i budoucí zaměstnavatel.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny