Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Felicie: Vyhřívání zadního okna. Může nějak ovlivnit nabíjení baterie?

Zdravím,
slyšel jsem, že když budu jezdit se zapnutým vyhříváním zadního skla (taková ta "spirála" ve skle), tak alternátor nevyrobí dostatek proudu, aby dobil baterii. Baterka se prej má pak častěji vybíjet, až se nakonec zničí... Je to pravda? Jedná se o Felicii.

Osobně mi to přijde jako totalní hovadina. Ale prej to tvrdili nějakcí automechanici, tak se raději ptám.

Díky!

Předmět Autor Datum
Vyšší odběr = nižší dobíjení, to není taková hovadina. Jde ale zejména o to, jak dlouhé cesty podnik…
Kurt 24.12.2009 17:35
Kurt
Jak pise Kurt. Vytapeni okna (lhostejno, zda predniho ci zadniho) ma velky odber...
Dale Cooper 24.12.2009 21:56
Dale Cooper
Kluci, snad mi nechcete říct, že ti borci ve škodovce si nejsou schopni nadimenzovat alternátor tak,…
MaSo 25.12.2009 06:19
MaSo
Používat možno. Ale je nutno počítat s tím, že čím více seberou spotřebiče, tím méně zbude na dobití…
Kurt 25.12.2009 07:12
Kurt
V návodu (nejen k autu, ale i k akumulátoru) je jistě zmínka o pravidelném změření jeho hodnot a pří…
MaSo 25.12.2009 09:25
MaSo
Nikdy jsem v zimě a zvlášť za mrazu nejezdil u žádného ze svých bývalých i současných aut bez zapnut…
strejdabrabenec 25.12.2009 10:31
strejdabrabenec
Neřeš to. Když je sklo zamrzlý a zamlžený, tak ho nech vyhřát, ať vidíš dozadu. A když bude baterka…
Prasak 25.12.2009 10:56
Prasak
Baterie plně nabitá je jako konzerva energie.Alternátor se snaží,co může,aby dodal to, co se během p…
jabra 25.12.2009 20:32
jabra
A ještě přidám poznatek - mám vyhřívaný i sedačky. Taky to určitě dost žere. Ale protože je venku ko…
Prasak 25.12.2009 20:45
Prasak
K tomu je možné dodat,že máš naprostou pravdu,ale výrobce tvého auta s tímto faktem dozajista počíta…
jabra 26.12.2009 08:31
jabra
Přesně tak. Třeba policejní auta nebo sanitky mají elektriku (jednak větší baterku a druhak silnější…
Dale Cooper 26.12.2009 19:48
Dale Cooper
Ještě nikdy jsem nepotkal/nemluvil s někým o tom, že by nepouštěl vyhřívání skla kvůli dobíjení bate… poslední
MaSo 27.12.2009 22:26
MaSo

Používat možno. Ale je nutno počítat s tím, že čím více seberou spotřebiče, tím méně zbude na dobití akumulátoru. Aku sám o sobě potřebuje na plné dobití po startu několik (desítek) km. A je jen logické, že pokud svítí světla, hraje rádio, běží ventilátor a vyhřívání zadního okna, tak se ta doba prodlužuje.
V návodu (nejen k autu, ale i k akumulátoru) je jistě zmínka o pravidelném změření jeho hodnot a případném předsezónním (obvykle předzimním) dobití.

V návodu (nejen k autu, ale i k akumulátoru) je jistě zmínka o pravidelném změření jeho hodnot a případném předsezónním (obvykle předzimním) dobití.

Údržba akumulátoru je věc jiná a samozřejmá...

A je jen logické, že pokud svítí světla, hraje rádio, běží ventilátor a vyhřívání zadního okna, tak se ta doba prodlužuje.

Není to tak logické... Logické by bylo, kdyby alernátor dobíjel baterii stejně za všech okolností nebo, pokud tomu tak teda není, měla by být alespoň někde zmínka, že to mu tak není...:-)

Furt se mi to nezdá... Dalo by se to nějak změřit? :-)

Nikdy jsem v zimě a zvlášť za mrazu nejezdil u žádného ze svých bývalých i současných aut bez zapnutého vyhřívání zadního skla. Ani si to moc nedokážu představit, pokud chci něco vidět. A já chci, protože vnitřní zpětné zrcátko používám, myslím že jsem ohleduplný řidič. Baterky mi vždycky vydržely standardní dobu několika obvyklých let, felicii jsem ale nikdy neměl. Já bych to neřešil, uvidíš sám. Dalo by se zjistit, kolik má alternátor výkon, příkon světel je jasně daný watáží žárovek, vyhřívání můžeš změřit nějakým wattmetrem atd. Otázka je, jestli Ti to stojí za námahu. Potřebuješ vyhřívat sklo? Potřebuješ. Tak holt koupíš třeba baterku o rok dřív, než bys koupil normálně.
Nabij baterku naplno, měsíc jezdi tak jak potřebuješ a potom si změř hustotu elektrolytu hustoměrem nebo baterku nech proměřit někde v servisu. Uvidíš, jestli dobíjení stíhá nebo ne.
EDIT: A jestli máš v autě rádio s CD a mp3 přehrávačem, to je slušný žrout. Rádio vydrží hrát týden, jakmile ale necháš z flešky přehrávat MP3, do rána je vymalováno.

Neřeš to. Když je sklo zamrzlý a zamlžený, tak ho nech vyhřát, ať vidíš dozadu. A když bude baterka vycuclá, holt ji vytáhneš a nabiješ. Víc dáš baterce na prdel tím, že budeš jezdit krátký trasy, vypnutej ohřev skla ti na dobití na 2km stejně nepomůže. Za to riziko se špatným výhledem to nestojí.

Baterie plně nabitá je jako konzerva energie.Alternátor se snaží,co může,aby dodal to, co se během používání auta spotřebuje.Největší a podstatný odběr je startér a hlavní světlomety.Stačí si jednoduše spočítat vždy čas a odebíraný proud.Alternátor dodáva dejme tomu 400 - 600 W.Tak si to dejte do latě podle svého vybavení.
JABRAKA

A ještě přidám poznatek - mám vyhřívaný i sedačky. Taky to určitě dost žere. Ale protože je venku kosa a auto je studený a nechcu hemoroidy, tak si ten ohřev prdele pustím. Seru na dobíjení, jednou mám v autě komfort, tak ho použiju, auto slouží mě, ne já jemu. Nebudu degradovat vybavený auto na úroveň komfortu Š120 jen proto, abych dobil baterku.
Ještě nikdy jsem nepotkal/nemluvil s někým o tom, že by nepouštěl vyhřívání skla kvůli dobíjení baterky. Blahopřeju k prvenství.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru