Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Felicie: Vyhřívání zadního okna. Může nějak ovlivnit nabíjení baterie?

Nikdy jsem v zimě a zvlášť za mrazu nejezdil u žádného ze svých bývalých i současných aut bez zapnutého vyhřívání zadního skla. Ani si to moc nedokážu představit, pokud chci něco vidět. A já chci, protože vnitřní zpětné zrcátko používám, myslím že jsem ohleduplný řidič. Baterky mi vždycky vydržely standardní dobu několika obvyklých let, felicii jsem ale nikdy neměl. Já bych to neřešil, uvidíš sám. Dalo by se zjistit, kolik má alternátor výkon, příkon světel je jasně daný watáží žárovek, vyhřívání můžeš změřit nějakým wattmetrem atd. Otázka je, jestli Ti to stojí za námahu. Potřebuješ vyhřívat sklo? Potřebuješ. Tak holt koupíš třeba baterku o rok dřív, než bys koupil normálně.
Nabij baterku naplno, měsíc jezdi tak jak potřebuješ a potom si změř hustotu elektrolytu hustoměrem nebo baterku nech proměřit někde v servisu. Uvidíš, jestli dobíjení stíhá nebo ne.
EDIT: A jestli máš v autě rádio s CD a mp3 přehrávačem, to je slušný žrout. Rádio vydrží hrát týden, jakmile ale necháš z flešky přehrávat MP3, do rána je vymalováno.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny