Předmět Autor Datum
Ber neber. Mě se u Suzuki Grand Vitary rozsvítila kontrolka že chcípla nějaká žhavící svíčka. Povídá…
Rce 05.11.2009 22:54
Rce
Já měnil u Wartburga celej motor na ulici. Několikrát, za mrazu, bez spec. nářadí. Jenom na zvednutí…
strejdabrabenec 07.11.2009 08:56
strejdabrabenec
Jj. Motorka byl Trabant. Wartburg už byl auto, měl chladič :)). Nojo, to byl motor, paráda. Nesl jse… poslední
Rce 08.11.2009 00:28
Rce
Zkuste to tady - třeba někdo řešil podobný problém: index.php getzclub.net Přidávám se k tomu, co ps…
Dale Cooper 07.11.2009 08:18
Dale Cooper
Já přidám souhlasný názor. Starší auta jsem si taky opravoval sám, ale do Oktávky nehrábnu, je to pr… nový
Prasak 07.11.2009 12:59
Prasak
Tak tak, u Fusiona jsem otevřel kapotu, prohlédl si to a zase to zavřel. Mechanických věcí bych se n… nový
Dale Cooper 07.11.2009 18:35
Dale Cooper

Ber neber. Mě se u Suzuki Grand Vitary rozsvítila kontrolka že chcípla nějaká žhavící svíčka. Povídám si, to přece musím zvládnout sám. Zvedl jsem ten plát plechu nad motorem - kapotu. Zjistil jsem, že bych musel rozebrat půl auta, abych možná vůbec ty svíčky viděl! To by ještě zdaleka nebylo vítězství. Motor jsem vtekle zabouchl a v navigaci namačkal Servis Suzuki Prosek...

PS: A to nejsem na auta žádnej levák. U Žigula jsem měnil doma spojku, diferenciál, svisláky a u Wartburga někde u Plzně na silnici jsem vyměnil těsnění pod hlavou a za půl hodiny jel dál.

Já měnil u Wartburga celej motor na ulici. Několikrát, za mrazu, bez spec. nářadí. Jenom na zvednutí motoru jsem písknul na kamaráda. Výměna těsnění pod hlavou, to byla v podstatě běžná údržba. Jako u čtyřtaktu musíš měnit olej, u čtyřkolové motorky měníš těsnění pod hlavou.:-)

Já přidám souhlasný názor. Starší auta jsem si taky opravoval sám, ale do Oktávky nehrábnu, je to prošpikovaný elektronikou. Ještě tak brzdy bych vyměnil, ale do motoru nelezu. Jen jednou jsem měnil svíčky a to byl taky skoro porod (blbej přístup, jsou překrytý sáním).

Tak tak, u Fusiona jsem otevřel kapotu, prohlédl si to a zase to zavřel. Mechanických věcí bych se nebál, ale než bych to oddekloval a našel, tak vykvetu...:-) Zato u Escorta (a to rozhodně nebyl motor typu škoda 120, byl to šestnáctiventil) jsem toho dělal hodně, přetěsňoval ventilové víko, měnil termostat, filtr na vzduch, olej, svíčky, čistil klapku a váhu vzduchu, opravoval startér... Taky asi svoji roli sehrálo to, že to byl starý kýbl z roku 1992 který nejméně sedmkrát objel rovník a podlahou v kufru bylo vidět ven. K novému nebo zánovnímu autu člověk přistupuje trochu jinak.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru