Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
To je obyčejná stájovka. Tfujtajxl, který má krom principu s klasickou klenbou pramálo společného. P…
sHpy00n 17.04.2009 00:30
sHpy00n
Dobrý podvečer mužu mit dotaz cca před rokem jsem koupil stary statek a zacal s rekonstrukci vrchnih…
libor 03.03.2010 19:03
libor
zjistit kde v tom rohu je ještě nosná část klenby (ne zdi) a do rohu vyzdít nosný sloup cca 60x60cm-… nový
honzaHK 29.03.2011 23:48
honzaHK
Měli jsme ten samý problém ve sklepě starém 100 let.Nosná kolejnice klenby,byla nastavovaná a jednou…
pes houmeles 02.05.2010 20:53
pes houmeles
...tak to nebyl statik ale nějakej trouba... nový
frudas 27.02.2011 17:26
frudas
jak koukám na ten plánek,tak bych viděl následující postup:betonářskejma vzpěrama(stojny) podepřít k… nový
honzaHK 29.03.2011 23:32
honzaHK
Ahoj, stejná situace u mne. na délku 6m , 3 pole po 2m klenby v maštali, vyboulená štítová zed a pro… poslední
GNRL 26.06.2017 11:27
GNRL

To je obyčejná stájovka. Tfujtajxl, který má krom principu s klasickou klenbou pramálo společného. Používala se výhradně v hospodářských staveních, zejména v maštalích a chlívcích. Odsud název stájová klenba. Nikdy jsem se s ní nesetkal v původně obytných prostorech. Tam se dostala jedině v rámci novodobých adaptací a rekonstrukcí. Začala se používat na sklonku 19. století s rozmachem železnice. Proto se velmi často setkáváme s tím, že není valena to válcovaných I nosníků, ale do běžných kolejnic. Po druhé válce s příchodem nových technologií rychle zapomenuta. Toliko ke vzniku a historii.
Teď k tomu, co vás zajímá. Klenba je vázaná z cihel na výšku 15 cm. Skutečne vázaná, nikoli skládaná v jednotlivých pásech za sebou. Veškerá masa navíc přez 15cm je násyp a záklop. Nejprve odstraňte horní vrstvy až na samotnou klenbu. Pak shora pomocí těžkého páčidla, nebo nějaké el. mašinky načněte u jedné zdi a v pruzích postupujte k protilehlé zdi. Pokud dobře víte co děláte, lze se pohybovat obkročmo po železných nosnících, ale z hlediska bezpečnosti si raději udělejte dřevěnou lávku, kterou si budete postupně posouvat. I když budete používat el. mašinku, počítejte že se i tak řádně zapotíte, právě protože cihly jsou vázané a nebude se jim chtít dolů. Klenba je totiž natolik geniální konstrukce, že snese i hódně velké poškození a nespadne dokud není opravdu extrémní. Ještě jsem se nesetkal s klenbou, pod kterou bych se bál projít, i když vykazovala známky poškození.

EDIT: Ještě mně teď upozornil tErmit na přerezlou (v maštalích pochopitelně nejčastější příčina poškození) traverzu. Takže pokud není v místě poškození podepřena zdivem, zajistěte ji před započetím bourání stojkami.

Dobrý podvečer mužu mit dotaz cca před rokem jsem koupil stary statek a zacal s rekonstrukci vrchniho patra protoze to bylo do posledni doby obydlene v dnesni dobe jiz bydlime . muj problem :zacinam pomalu rekonstruovat spodní patro a dnes jsem zacal s oklepavanim starych omitek v mistnosti kde je klenbovy strop muj problem je ze v rohu klenboveho stropu je prasklina ktera byla nejakym zpusobem (zasadrovanim)skryta od byvaleho majitele ta prasklina je po odstranění kamuflaže sadry ccc 1cm široka evidentne prasklina vznikla protoze opjerna zed se vydrolila. lze provest nejakym zpusobem opravu ze spodu? protoze jak jsem jiz psal vrchni patro je komplet hotove napada mne oprava nosne zdi a zpevneni rohu pod kterym je strop praskli tim ze bych vyzdil (sloup) o ktery by se strop oprel jako o poskozenou nosnou zed? a vyplnil mezeru mezi cihlama ve strope nejakym (jestli exzistuje )specialnim pripravkem.... diky moc za radu LK

zjistit kde v tom rohu je ještě nosná část klenby (ne zdi) a do rohu vyzdít nosný sloup cca 60x60cm-nezapomenout na základ pod sloup jinak to nebude mít smysl,v tom rohu vykopat díru do podlahy a hlíny podní,cca 90 x90 x100cm-(hloubka) zpřipravit armaturu a vylít betonem-nehladit nechat hrubý povrch( např zářezy lžicí,napíchané kameny-menší,atd.....)beton necaht vyzrát a nakonec vyzdít sloup z plných cihel.

Pro zajímavost:My máme v Hradci historické kasematy s klenbovou střechou a v nosných částech i ve zdech jsou praskliny i 25 cm ,jsou tam minimálně 20 let a ani se to nehne.Klenba i když vypadá divně má obrovskou pevnost a nosnost takže pokud se ta vaše škvíra nezvětšuje tak bych ji tam nechal a jenom nahodil.ale chce to tak půl roku pozorovat jestli se nezvětšuje pokud ne tak je to v pořádku.

Měli jsme ten samý problém ve sklepě starém 100 let.Nosná kolejnice klenby,byla nastavovaná a jednou se ozvalo zadunění jak po výbuchu granátu a za 2 dny jsme zjistili že nám hupnul strop o metr dolů.Pozvaný statik (mimochodem rada za tři tisíce) doporučil kolejnici podstojkovat a zvednout velkým zvedákem a opravit.Po zvednutí začal padat strop dolů.Takže to znamenalo kontejner a shodit to.Na záklopu bylo metr kamení a hlíny,sklep je ve svahu.O rozměru 3 x 5 m.Můj muž to vzal sbíječkou odshora a dolem jsme to postupně vyvozili,bylo toho asi 15 kubíků což dělalo asi tak 5 -7 velkých kontejnerů se zadním otvíráním.

jak koukám na ten plánek,tak bych viděl následující postup:betonářskejma vzpěrama(stojny) podepřít každou traverzu (na 1 traverzu min 2 vzpěry-na koncích)
ke všem stojnám napevno přivázat pevné lano nebo řetěz (na vytržení stojen)a natáhnout do bezpečné vzdálenosti od objektu(cca 2-3m) po ujištění že pod tím nejsou lidé začít rozebírat obe zdi na kterých drží ty traverzy (zvrchu),po zbourání vrchní části zdi na které to sedí si to nejspíš trochu sedne(kvůli tomu tam jsou ty stojny),majzlikem nebo sbíječkou nariřit kaměnné zdi v místě spáry(možno vyvalit i nějaké kameny) ,ujistěte se že to nesedí na zdi -nejlépe ji zbourat co nejvíce,pokud to nesedí na zdi vytrhněte stojny za připravené provazy(např autem,hupcukem,nebo i ručně)v okamžiku vytržení stojen by to mělo spadnout.pokud ne tak té kamenné zdi pomožte pajsrem(kamenná ze´d jde bourat mnohem lépe než cihly)
POZOR NA BEZPEČNOST PRÁCE A NIKDY NELÍZT POD NARUŠENOU STAVBU-VŠE BOURAT ZVENKU

když budete potřebovat poradit stačí napsat,mám dosti zkušeností s demolicemi staveb.Pokud jste někde z okolí Hradce Králové můžu vám to zbourat i já.

druhá možnost vylézt nahoru na střchu objektu ,odházet hlínu kamení až na cihly klenby.položit fošny na nosné části,pro bezpečný pohyb po klenbě . vzít pajsr,majzlik a kladivo a začít tahat cihly nahoru.pokud se vám podaří vytrhnout jednu až dvě cihly tak ostatní půjdou snadno(tahat postupně)Takto postupně rozebrat klenbu,vybourat kolejnice a nakonec zbourat zdi.pokud zbouráte klenbu tak samotné zdi tolik nebezpečné nejsou.

nejjednodušší zbourání kammenné zdi: co nejvíce u země vysekat po celé délce spáru(majzlikem,kramlí...)dále vzít velký majzlik nebo klín na štípání dřeva a palici a narvat to připravené-vysekané- spáry a rvát tam klín do té doby dokud to nespadne -ale spadne to rychle-vhodné zarážet dva klíny (majzliky)najednou.mělo by to spadnout zachvilku.

Ahoj,
stejná situace u mne. na délku 6m , 3 pole po 2m klenby v maštali, vyboulená štítová zed a propadlá (vypraskaná ) krajní klenba. k tomu obě traverzi (ano, kolejnice *1913 LP dostavěno) jsou přerezlé na skrz a podepřené dřevěným párátkem.
Uvažoval jsem o podložení dřevěným šaluňkem ve tvaru klenby (opačný postup, než když se klenba staví), ale bylo by to časově náročné a drahé.
Volím postup: kolejnice z důvodu prasknutí podepřít v krajích a každých 1,5m ocelovou stojnou.
na vyčištěné půdě lavice z fošny tl.7cm šíře cca 25 cm kolmo přes klenby, úvaz na vaznici k sedáku a pak postupně odebírat po řadách (1.řada 1.klenba, 2. klenba, 3. klenba).
Začít v každé klenbě vybouráním klenáku a postupovat ke stranám. Užití mašinky / pro srdcaře majzlík.
Nutná bezpečnost: každé cca 3 odebrané řady choďte kontrolovat /pohledem od dveří) jestli se nedochází k rotaci kolejnic, jestli stojky podpírají, jestli se neobjevují nové praskliny (především ve zdivu). Nebojte se na to v půlce vykašlat a zaplatit si bourací firmu, pokud se budou dít statické věci, které si nedokážete vysvětlit. BĚHĚM ODEBÍRÁNÍ MUSÍ BÝT DVEŘE DO MÍSTNOSTI ZAMČENÉ (ať nezasypete nezvaného čumila). Při práci u sebe mějte mobil. Lavičky mějte 2 ( z jedné lavice posouváte druhou).

Po zbourání stropních kleneb nutno zvrchu odřezat prasklé kolejnice.

Další zvolený postup:
Protože maštale je zděná z opuky a na vnější straně podmáčená od neizolované jímky, rozhodl jsme se zbourat zed mezi maštalí a obytným prostorem - udělat základ a vyzdít z Ytongu. Potom se vybourají otvory pod pozednicemi a přes trámek se z obou stran pozednice podepře (cca každý 1,5), sundání krytiny (odlehčení) a zaplachtování. A pak vybourat staré zdivo, dodělat základovou desku, podezdít Ytongem, strop z tvárnic a žb věnec pod pozednici. Z nejhoršího místa se tak stane staticky stabilní trakt s vhodnou tepelnou izolací a zbytek domu zůstane po staru.

nechť se vaše dílo podaří!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru