Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Lepení - pneu

Zdravím,
děcka mají 4kolku na baterky. Vzorek na pneu je ještě jakž takž ok, ale vzduch uniká na několika místech kolem nápisů na bocích. Postupně to přibývá. Není to píchlé, ale prasklé. Nové pneu stojí 750kč/ks. Kdysi jsem na ytubu viděl video, kde borec propíchal pneu šroubovákem na X místech, cosi do děr vstříkl a ta hmota utěsnila díry tak, že to vydrželo i tlak, který by byl adekvátní zatížení auta. Bohužel, nemohu takové video už najít a zjistit tak přípravek.

Mohu se vás zeptat, jestli máte někdo dobrou zkušenost s nějakým takovým lepidlem?

Do ventilku bych to nestříkal, ale přímo do těch děr.

Na předchozí díry(praskliny) jsem použil knoty. Drží dobře, ale už tam jsou další praskliny a chci si usnadnit práci.

děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
je to bezdušovka. Jede to tak 15-20km/h, to není prasknutí gumy u auta ve stovce... Max.se jim to ze…
patyk 22.05.2023 11:17
patyk
Aj do bezdušovky sa dá strčiť duša. Stojí asi toľko ako súprava na lepenie bezdušoviek, akurát výsle… nový
ok 22.05.2023 13:37
ok
Ale ono to není o rychlosti, ale v tlaku který je vevnitř pneu. nový
jezekhifi 22.05.2023 15:52
jezekhifi
jasně. Mělem na mysli, že ve velké rychlosti ty odstředivé síly jsou mnohem větší(třeba i do mírné z… nový
patyk 22.05.2023 16:04
patyk
Zkus pouzit sadu na opravu autopneumatik. To je podobna sračka, o jake píšeš, neni treba to propicho…
Jan Fiala 22.05.2023 11:54
Jan Fiala
A když to tam dám přes ventilek, tak se mi zalepí ventilek a už to nenafoukám v budoucnu,ne? Na tom…
patyk 22.05.2023 12:00
patyk
Ventilek samozrejme pred aplikaci vysroubujes. A i kdyby se zalepil, tak ho vymenis. Cena ventilku a… nový
Jan Fiala 22.05.2023 14:10
Jan Fiala
Nemám zkušenosti s lepením ale s výměnou. Před cca 3 léty jsem potřeboval vyměnit 2 pláště u dětské… nový
nerady 22.05.2023 21:30
nerady
děkuji za zkušenost a budu dbát jednou u obchodníka na tom, že pláště nesmí být zmuchlany. díky, to… nový
patyk 23.05.2023 06:50
patyk
Mně když mechanik měnil gumy na čtyřkolce za nové z číny poslané, slisované v balíku do placata, tak… nový
JoDiK 23.05.2023 10:10
JoDiK
Tak jsem to raději vyměnil za nové pláště. Ty gumy, jak jsem psal za těch 750, to bylo v jednom obch… poslední
patyk 01.06.2023 06:22
patyk

jasně. Mělem na mysli, že ve velké rychlosti ty odstředivé síly jsou mnohem větší(třeba i do mírné zatáčky) a tím i vnější tlak na pneu. Je jedno, jestli tlak jde zevnitř, nebo z venku. Guma nemusí vydržet. Äle v malých rychlostech ty zvýšené tlaky nejsou. Tu gumu jak nafoukám, tak vydrží v pohodě do druhého dne. Ale třetí už je to třeba určitě nafoukat. Kdyby byla šance, že praskne, praskla by. Když ji slepím tím vnitřním lepidlem, vzduch nebude akorát ucházet. U auta, nebo na motorce, tam bych neriskoval.

A když to tam dám přes ventilek, tak se mi zalepí ventilek a už to nenafoukám v budoucnu,ne?

Na tom videu, co vidělem, ten chlápek schválně gumu propichoval, aby ji mohl zalepit. Aby ukázal, jak je lepidlo výborné. Nepropichoval ji proto, aby mohl dovnitř dostat lepidlo, ale lepidlo tam vstřikl proto, že ji předtím schválně na 10? místech propíchl tym šroubovákem.

Nemám zkušenosti s lepením ale s výměnou. Před cca 3 léty jsem potřeboval vyměnit 2 pláště u dětské motorové 4kolky. Objednal jsem nové a ty přišly z Číny zmuchlané dva v jedné krabici. Dovezl jsem to ke kamarádovi, který se mimo oprav aut také živí výměnou pneumatik a v mládí jezdil motokáry. Odešel jsem od něj, že si pro to mám přijít odpoledne. Pak zavolal, že až to bude mít tak se mi ozve. Ozval se až za tři dny. Mezitím jsem byl u kamaráda jehož vnuk měl stejnou 4kolku a měl na ní nazuté nové pneu. Kamarád je automechanik a celý život se tím živí. Sám začal vyprávět jak jeho vnuk při driftování pneu sjel až na kord a tak se rozhodl, že mu je vymění. S první pneumatikou se dělal 2 hodiny a pak odjel koupit duše a ostatní 3 má s duší. Když jsem se vrátil po třech dnech pro ty své pneu tak mi kamarád řekl ať už s tím za ním nikdy nechodím, že pokud bych mu měl platit čas, který s tím strávil tak už bych k němu nikdy nepřišel. :-)

děkuji za zkušenost a budu dbát jednou u obchodníka na tom, že pláště nesmí být zmuchlany. díky, to by mě nenapadlo, že by to takto mohlo přijít.

Počítám s tým, že jak je jednou budu vyměňovat, tak na benzince s kompresorem. Pumpou to nejde nafouknout. Když jsem na 4kolce stříkal disky, měl jsem gumy zezuty. Pak jsem s těmi koly musel na tu benzinku na pořádný kompresor.

Mně když mechanik měnil gumy na čtyřkolce za nové z číny poslané, slisované v balíku do placata, tak používal jakousi fintu s duší, kterou zvenku nacpal k ráfku, aby se ten plášť mohl nafouknout a začal těsnit. Když jsem mu říkal, že jsem na Youtube viděl, jak to dělají s benzínem, kterej nalijou do pláště a zapálí - následný "výbuch" okamžitě nafoukne plášť a už to jen dofouknou, tak se mi vysmál a prý ať mu to předvedu, že se rád koukne... (něco takovéhoto... )

Tak jsem to raději vyměnil za nové pláště. Ty gumy, jak jsem psal za těch 750, to bylo v jednom obchodě a myslím si, že jsou dle obrázku tytéž, co jiní prodávají za 450. Tak jsem koupil 4, nechal jsem je vyměnit v pneuservisu(zkusil jsem je vyměnit sám, ale nešlo mi to). Na zdejší radu jsem do ebchodu napsal, ať ty pláště neposílají složené, že je s tím pak problém je nafoukat. Pláště přišly nesložené-byly ve velké krabici.

Když jsem se podíval na ty pláště více pozorně, tak všechny mají nějaké prasklinky. Na předních kolech přes některé vzduch unikal. Množství lepidla, které bych musel do kol nalít by bylo za cenu jednoho pláště. A stejně by to bylo na tuto sezonu jen, protože ty pláště se neskutečně rychle sjíždějí. Vzorek, co tam ještě zbývá, by byl letos pryč.

tak dík za podněty

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru