Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Komresor problem

Dobrý den dnes jsem přehodil dvoupistovi kompresor jelikož mi začal hazet Olej ven za repasovanej je to Atmos a běžel chvilku nafoukl na 8baru a jeden válec začal foukat ven i při vyplem motoru hlavu jsem sundal jsou zde dva plíšky ventily a zdají se být v poradku sundal sem i druhou hlavu protože vzduch unikal dal tam bylo prasklé plechové těsnění pod hlavou může to dělat ono a můžu udělat papírové díky všem za radu dost mě to trápí dělal to pan přímo v atmosu a měl sem to jako zálohu a jsem bez vzduchu

Předmět Autor Datum
Ak si bez vzduchu, snaž sa zhlboka nadýchať. Okrem úniku tlaku skrzeva vadného, papierového(?), pre…
Nuda 28.01.2022 23:10
Nuda
Olej sem nalil přímo ot atmosu před prvním spuštěním těsnění pod hlavou je podle mezi Komoramy je pl…
Pavel sdkk 29.01.2022 08:09
Pavel sdkk
Pri vypnutom motore bráni úniku vzduchu z tlakovej nádrže len spätný ventil na výstupe kompresora. M…
ok 29.01.2022 08:35
ok
Pan z atmosu poradi najlepšie.
jim bim 29.01.2022 10:14
jim bim
Tak závada prasklé těsnění je objasněna.Těsnění vyměnit ale nemůže být z papíru.Potom také může být… poslední
kap.dabac 29.01.2022 13:36
kap.dabac

Ak si bez vzduchu, snaž sa zhlboka nadýchať.

Okrem úniku tlaku skrzeva vadného, papierového(?), prerazeného tesnenia pod hlavou, skús odtlakovať piestne krúžky na valcoch, či ti krúžky neprdli, valce sa nezadreli bez maziva.

Tesnenia pod hlavou musia byť opatrené po vnútornom okraji zalisovanou, metalickou zliatinou, navyše podlepené a samotná hlava musí byť dotiahnutá momentovým kľúčom presne na chlp.

Motorový olej, ako aj vhodné keramické nano aditíva pridané do olejovej vani kompresora, sú velice prospešné. Zrejme neskoro. Kompresor musí vydržať večne, prežiť majiteľa a jeho vnúčence.

Olej sem nalil přímo ot atmosu před prvním spuštěním těsnění pod hlavou je podle mezi Komoramy je plechové sundal sem jeden válec kroužky jsou jen montáže rozděleny válec hladkej bez poškození rozebiram ten z kterého to fouká ven z filtru mám kouknout i na druhej kterej při chodu přidává díky jakým momentem se dotazují ty hlavy tak sem rozebral i druhou stranu a i zde je to bez poškození proc mi tedy jeden válec fouká ven ?

Pri vypnutom motore bráni úniku vzduchu z tlakovej nádrže len spätný ventil na výstupe kompresora. Môžu to byť tie pliešky osadené na každom valci, ale pravdepodobne tam je ešte nejaký samostatný spätný ventil medzi kompresorom a nádržou, spoločný pre celý kompresor. Tam hľadaj chybu. Dá sa predpokladať, že všetko ostatné je funkčné (ak sa ti to podarí poskladať do pôvodného stavu). Nemôžeš očakávať, že samotná konštrukcia kompresora (valec, piesty, tesniace krúžky a spätné ventily na valcoch) udržia bez menšieho prepúšťania trvalý pretlak z natlakovanej nádrže.

Tak závada prasklé těsnění je objasněna.Těsnění vyměnit ale nemůže být z papíru.Potom také může být zdánlivě závada jenom v tom,že pokud je kompresor po opravě tak pokud byl proveden výbrus, + nové kroužky tak to že uniká vzduch určitou dobu než se vůle usadí tak to v podstatě závada není.Pokud není mezi kotlem a kompresorem zpětná klapka tak to může komresorem také unikat.CHce to nechat tak zvaně zaběhnout a únik by měl být minimální.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru