Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Aku nářadí (dům, zahrada): který výrobce?

Uvažuji o nářadí na aku, prozatím by se jednalo o vrtačku (šroubovák) a řetězovou pilu; výhledově možná i křovinořez. Mám jasno v tom, že budu muset zakoupit originální nabíječku a dva akumulátory.

Využití techniky bude "víkendový" a "letní", tj. přes léto se něco bude používat relativně intenzivně.

Vůbec necílím na profi vybavení pro živnostníky, jde o běžný práce kolem domu, běžná údržba.

No a teď nevím, který výrobce má širokou škálu kvalitního aku nářadí, s akceptovatelnou cenou. Vyšší počáteční investice (nabíječka, 2x aku) se dá zvládnout.

Zatím jsem trochu omrkl nářadí Dual Power (PowerPlus), Makita a Hecht.

Poradíte mi z vlastní zkušenosti?

Díky!

Předmět Autor Datum
Za mě určitě Makita. Stojí sice více, ale je radost s tím nářadím pracovat. Osobně bych koupil benzí… nový
Lukas1982 06.05.2021 20:57
Lukas1982
Pan jasně píše hobby mašinky na občasné použití, čily hobby . Makita je profi, a neskutečně předraže… nový
severak 06.05.2021 22:12
severak
Jenze Parkside je ok jak co. Vrtacky, utakovaky, brusky za tu cenu dost dobre. Pily rezou krive nebo… nový
re4zon 07.05.2021 08:55
re4zon
Tak já bych šel do Parkside z Lidlu. Ne jejich e-shopu je velký výběr nový
severak 06.05.2021 22:09
severak
Az na tu retezovou pilu. Sice ji taky nabizi, ale zrovna tohle bych nekoupil. Drive meli 2 akumulato… nový
Jan Fiala 07.05.2021 05:26
Jan Fiala
Parkside aku vrtačka/šroubovák. Za 1000kč má kovové převody(tu, co nabízí v lednu). Kapacita baterie… nový
patyk 07.05.2021 20:48
patyk
Těch kvalitních značek je celkem dost. Makita, Bosch, DeWalt, Milwaukee... tam nešlápneš vedle a je… nový
Moas 07.05.2021 05:48
Moas
Hodil bych očko i sem https://www.mountfield.cz/aku-naradi Nedávno jsem tam před tím slintal. Ale zk… nový
Yarda 07.05.2021 12:43
Yarda
Pokud chceš používat u baráku řetězovou pilu tak spíš něco na 220 V. Pokud chceš chodit na dřevo do… nový
nerady 07.05.2021 21:48
nerady
Prozatím díky za všechny odpovědi. Snad bych podotknul, že výrobky Dual Power (Power plus) používaj… nový
Pavel 08.05.2021 15:45
Pavel
U Parkside i Mountfieldu to plati taky nový
Jan Fiala 08.05.2021 16:25
Jan Fiala
Po konzultaci s praktikem jsem se rozhodl nekupovat aku, ale motorovou řetězovou pilu. Každopádně d… poslední
Pavel 26.05.2021 21:30
Pavel

Jenze Parkside je ok jak co. Vrtacky, utakovaky, brusky za tu cenu dost dobre. Pily rezou krive nebo nerezou. Flexa nic moc. Hracky na zahradu dejme tomu. Retezova pila stoji za prd, jak pise kolega. Takze ac Parkside normalne obhajuju pred radobychytryma vsevedama, pro ktere je cokoliv levnejsi nez Makita smejd, uvazat se k nemu bych si dvakrat rozmyslel. Pak to dopadne dokupovanim od jinych vyrobcu, protoze neco bude nepouzitelne nebo nebude vubec.
A hlavne je to otazka rozpoctu.

Parkside aku vrtačka/šroubovák. Za 1000kč má kovové převody(tu, co nabízí v lednu). Kapacita baterie je ok, ale po třech létech už nezavrtala ani vrut, tak jsem vyměnil ty jejich 1300mAh za 20A 2200mAh(3x100kč) a ty mi fachčí 5let(teď v květnu). Kapacita furt výborná. Aku se mnou postavila pergolu. Mám ji palubkama do jednoho metru kolem dokola. Podlaha je vyvýšená a palubky jsou přivrtany co půl metru každá. Nejméně 700 vrutů dohromady jen pergola. Utáhla i 8x260mm(ale tyto jsem asi posl.3cm dotahoval ručně račnou). Fakt dříč. V zimě jsem ji rozebral a uvnitř čistil a promazal a kovové převody i ložiska vše ok.

Přímočárku z Lidlu ale nedoporučuji. Má lehkou podstavu a trochu se mi už u plátku ohla nahoru(jak tlačím, tak je to jak sáně, když to přirovnání přeženu). Pracoval jsem s nějakou drahou za 10000kč a ta měla podstavu těžkou z odlitku. Pila mnohem lépe vedla směr a nekličkovala mi po obrobku. Vodítko ke křívočarce je takové pěkné lesklé drbátko zad. Vůbec to podle toho nejede.

Horkovzdušnou jsem reklamoval, ale dali mi hned novou a ta fachčí slušně. Používám párkrát do roka asi 7let.

Měl jsem i jejich pokosovou a kápovací pilu. Tu za 2600kč. S kotoučem 28?cm. Je to ta větší. A ta měla ten příčný doraz do "U". Když jsem nastavil kotouč do pravého úhlu podle jedné strany, tak když jsem přiložil dřevo o doraz z druhé strany, tak pravý úhel už nebyl. Tak jsem jim to v zimě vrátil. Teď ji v nabídce nemají, tak možná vylepšují odlitek. To účko totiž nebylo možno narovnat, protože je to odlitek. Taky ta plošina, co se točí doleva/doprava(změna úhlu ve vodorovném směru)byla lehce ve spádu doprava. Nalevo to bylo tak o 4mm výše, takže hranol položený a doražený k dorazu, byl na jedné straně trochu výše, takže docílit svislý pravý úhel dost obtížné... Až bude v prodejně, tak to zajdu zkontrolovat. Jak bude v cajku odlitek a plošina, tak ji beru.

Těch kvalitních značek je celkem dost. Makita, Bosch, DeWalt, Milwaukee... tam nešlápneš vedle a je potřeba si zodpovědět, jestli to není pro hobby použití už trochu zbytečné. Samozřejmě pokud peníze jsou tak není co řešit.
Hecht, Einhell - to jsou hodně lowend věci, pokud mají ležet v polici a jednou za půl roku vytáhneš motorovku na uříznutí uschlého stromku tak se o tom dá uvažovat, nicméně kupovat tyhle "značky" třeba jako sekačky pro bi-weekly používání bych nedoporučil.
Parkside je překvapivě "v pohodě" značka, člověk musí zkousnout že na to neseženeš náhradní díly a že to je okrajový sortiment obchodníka, kterému je nějaká kontinuita u řiti, takže se může ze dne na den rozhodnout změnit parametry čekoholiv a nenaděláš nic.

Prozatím díky za všechny odpovědi.

Snad bych podotknul, že výrobky Dual Power (Power plus) používají svůj standardní akumulátor, tj. dá se použít do všech jejich výrobků (vrtačka, pila, sekačka, ...), což vidím jako obrovskou výhodu.

Pokud je to tak i u dalších výrobců, pak fajn, ale to jsem si nevšiml.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru