Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Aku nářadí (dům, zahrada): který výrobce?

Parkside aku vrtačka/šroubovák. Za 1000kč má kovové převody(tu, co nabízí v lednu). Kapacita baterie je ok, ale po třech létech už nezavrtala ani vrut, tak jsem vyměnil ty jejich 1300mAh za 20A 2200mAh(3x100kč) a ty mi fachčí 5let(teď v květnu). Kapacita furt výborná. Aku se mnou postavila pergolu. Mám ji palubkama do jednoho metru kolem dokola. Podlaha je vyvýšená a palubky jsou přivrtany co půl metru každá. Nejméně 700 vrutů dohromady jen pergola. Utáhla i 8x260mm(ale tyto jsem asi posl.3cm dotahoval ručně račnou). Fakt dříč. V zimě jsem ji rozebral a uvnitř čistil a promazal a kovové převody i ložiska vše ok.

Přímočárku z Lidlu ale nedoporučuji. Má lehkou podstavu a trochu se mi už u plátku ohla nahoru(jak tlačím, tak je to jak sáně, když to přirovnání přeženu). Pracoval jsem s nějakou drahou za 10000kč a ta měla podstavu těžkou z odlitku. Pila mnohem lépe vedla směr a nekličkovala mi po obrobku. Vodítko ke křívočarce je takové pěkné lesklé drbátko zad. Vůbec to podle toho nejede.

Horkovzdušnou jsem reklamoval, ale dali mi hned novou a ta fachčí slušně. Používám párkrát do roka asi 7let.

Měl jsem i jejich pokosovou a kápovací pilu. Tu za 2600kč. S kotoučem 28?cm. Je to ta větší. A ta měla ten příčný doraz do "U". Když jsem nastavil kotouč do pravého úhlu podle jedné strany, tak když jsem přiložil dřevo o doraz z druhé strany, tak pravý úhel už nebyl. Tak jsem jim to v zimě vrátil. Teď ji v nabídce nemají, tak možná vylepšují odlitek. To účko totiž nebylo možno narovnat, protože je to odlitek. Taky ta plošina, co se točí doleva/doprava(změna úhlu ve vodorovném směru)byla lehce ve spádu doprava. Nalevo to bylo tak o 4mm výše, takže hranol položený a doražený k dorazu, byl na jedné straně trochu výše, takže docílit svislý pravý úhel dost obtížné... Až bude v prodejně, tak to zajdu zkontrolovat. Jak bude v cajku odlitek a plošina, tak ji beru.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny