Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kde nakupujete materiál na projekty?

Ahoj,
nakupujete sortiment na stavbu online? Pomozte mi prosím s vyplněním dotazníku do diplomové práce, zabere vám to jen pár minut :) Koncem dubna pak vyberu jednoho, kterému jako poděkování pošlu sadu bitů do akučky v hodnotě cca 500 Kč.

Předem moc díky za vyplnění a adminy prosím o shovívavost – nejedná se o žádnou reklamu, jde čistě o data do diplomky, díky.

https://forms.gle/DYkDvTZk9zKwzd718

Předmět Autor Datum
Máš to tam, bity mám svoje. :) nový
Moas 23.02.2021 14:33
Moas
Vyplnil jsem, jestli Ti to došlo si nejsem jistej. Bity mám rovněž, dej potřebnějším.:puff: nový
George63 23.02.2021 16:28
George63
Dotazník zajímavý, máš ho tam. Bity též nepotřebuji. nový
Prasak 23.02.2021 17:43
Prasak
Vyplněno. nový
host 23.02.2021 18:29
host
Vyplněno, bity přenechávám potřebnějším :-) Jen mi tam ve výčtu chyběl Farnell, TME, Mouser, i když… nový
umfa 23.02.2021 18:56
umfa
Také jsem vyplnil ale schází mi tam alternativa " speciálky" (Ferona, Pematex, Technimat, DEK atd.).… nový
nerady 23.02.2021 20:03
nerady
Moc děkuji za vyplnění, jsem rád za zpětnou vazbu od lidí, kteří nakupují tento sortiment a řeší pro… nový
oxik 23.02.2021 21:27
oxik
Já si pod pojmem "projekt" představuju něco z toho, co občas doma dělám, tedy obvykle stavím/upravuj… nový
Prasak 23.02.2021 21:41
Prasak
Je to různé... momentální projekt je obklad dřevem okénka v sádrošové zdi, ale hned jak udeří jaro,… nový
Moas 23.02.2021 21:52
Moas
Je tu ještě jedna komodita a to dřevo (prkna, latě, trámy, fošny). To kupuji tam kde se v tom můžu p… nový
nerady 25.02.2021 19:28
nerady
Prijde mi to takove docela zavadejici Nejdriv se vse omezi na sortiment hobbyshopu (vetsinu materia… nový
gilhad 24.02.2021 05:24
gilhad
Dovolím si oponovat tomu "cokoliv kdekoliv". Vypadá to, jako kdybyste ještě nesháněl nějaké méně obv… nový
umfa 24.02.2021 06:15
umfa
Ja mam celkem dobre zkusenosti, pripad b) se mi stal jen parkrat za nekolik stovek nakupu (a pak jse… nový
gilhad 24.02.2021 08:25
gilhad
1) Dotazník se zabývá sortimentem, který lze zakoupit v hobbymarketech (samozřejmě i jinde). Jak bys… nový
oxik 02.03.2021 18:25
oxik
Pokud se na dotaznik podivam perspektivou provozovatele nejakeho konkretniho obchodu, tak mi samozre… poslední
gilhad 03.03.2021 11:18
gilhad
Z nabízených možností v dotazníku jsem si nevybral. Většinou nakupuji ve speciálkách, ne v hobbymark… nový
Robisek2222 24.02.2021 08:25
Robisek2222
Skončil jsem u příjmu, postrádám "nechci uvádět". Jo, mohl jsem kliknout na cokoliv, ale z principu… nový
L-Core 25.02.2021 19:45
L-Core
Paranoia je sviňa. :-p nový
host 25.02.2021 20:00
host
Ty máš znalosti na to, abys mohl vybrat z nabízených možností cokoliv a v klidu to obhájil. :P nový
Moas 26.02.2021 05:36
Moas

Také jsem vyplnil ale schází mi tam alternativa " speciálky" (Ferona, Pematex, Technimat, DEK atd.). OBI a Baumax mám do 5 km a nakupuji tam jen když mi teče do bot, nebo to co mají za stejnou cenu jako jiní např. cement. A jelikož když něco dělám, tak matroš potřebuji ihned a ne čekat 4 -5 dnů než to dojde. Dále tyče delší než 4 metry (Jekl, T profil, L profil, U profil a trubky), nechtějí přepravci rozvážet (nevejdou se jim do dodávky). Betonářské sítě 2x3 metry také nedopravují. To samé platí o plechu. Obdobný problém je s deskami Marlonu.

Moc děkuji za vyplnění, jsem rád za zpětnou vazbu od lidí, kteří nakupují tento sortiment a řeší problémy spojené s jeho specifiky.

Téma nákupního chování u tohoto sortimentu ještě nikdo nezmapoval, což mi přijde škoda. Už jen to, jak problematická doprava u nadměrně těžkých a objemných věcí může být, pokládá otázku, jestli na to jsou e-shopy připraveny. V dnešní době, kdy bez IČ nemůžete v podstatě nic ze sortimentu koupit osobně nezbývá nic jiného, než nakoupit nebo alespoň objednat přes internet. Dělal jsem si průzkum obchodů, ale do přednastavených odpovědí jsem nemohl dát úplně všechno, proto se nabízí možnost vyplnit "Jiné".. a díky za to :)

Co se samotné dopravy týče, některé e-shopy nabízejí vlastní dopravu nadměrných zásilek, už jsem takhle objednával plotové dílce, zemní vruty a trapézový plech na přístřešek.. jde to, jen hledat :)

Já si pod pojmem "projekt" představuju něco z toho, co občas doma dělám, tedy obvykle stavím/upravuji nějakej nábytek, či další kraviny v bytě, takže obvykle sháním věci jako kování, šrouby, případně nějakej vercajk. Kvůli pár šroubkům za 15 Kč nebudu platit dopravu 60 Kč, pilku bych si chtěl taky napřed prohlídnout a osahat, než ji koupím.
Takže asi tak nějak.

Je to různé... momentální projekt je obklad dřevem okénka v sádrošové zdi, ale hned jak udeří jaro, budu pokračovat v projektu fortelného betonového schodiště na zahradu. Ty potřeby jsou diametrálně odlišné i v rámci jednoho kutila.

Prijde mi to takove docela zavadejici

Nejdriv se vse omezi na sortiment hobbyshopu (vetsinu materialu na projekty nekupuju v hobbyshopech, protoze toho tam vetsinu nemaji a co maji je tam docela predrazene ) - nacez se tam zminuje pouze par nejvetsich, kde nakupuju nejmin

a pak je otazka, kde sortiment hobbysopu kupuju nejcasteji - vetsinu jinde - bud v kamennych prodejnach, nebo na internetu, teprve kdyz to nejde jinak, nebo vyrazne prevazi uspora casu nad cenou, tak v hobbyshopu

dalsi otazka - proc teda v kamennych prodejnach/na internetu (MAX 3 odpovedi) - tech duvodu je tak asi 7/12 - podobny problem v dalsich otazkach (pouze 3 odpovedi tam, kde duvodu je vic)

Šíře sortimentu u eshopu - vetsina beznych prodejen ma i eshop - co nema jeden eshop, nabidne jinych 50 - takze narozdil od prodejny, kde muzu koupit jen to co maji ONI TAM, na eshopech muzu koupit to, co ma KDOKOLI KDEKOLI

Jakou částku (vč. DPH) jste ochotni zaplatit za dopravu balíčku o hmotnosti cca 5 kg? Mnohem vic zalezi na cene toho balicku ...

Hmm, tak jsem to nedokoncil, protoze nehodlam odpovidat na vsechny Sociodemografické otázky a bez toho to nejde dal.

Dovolím si oponovat tomu "cokoliv kdekoliv". Vypadá to, jako kdybyste ještě nesháněl nějaké méně obvyklé zboží, třeba atypický šroub v palcovém rozměru nebo cokoliv co se neprodává každý den. Z těch zmíněných 50 eshopů to bude mít "skladem" každý druhý, s minimálním objednacím množstvím 1 kus. Objednáte dva šroubky a za tři dny vám přijde mail, že a) dodají do 14 dnů, b) nebudou kvůli vám kupovat celé drahé balení, aby vám z toho dali dva šroubky. Jinými slovy se přiznají, že čekají až si někdo něco objedná a pak to někde seženou a přeprodají :-) Byla by to legrace, kdyby se to neopakovalo několikrát za sebou a ty šroubky jste nesehnal až v Německu nebo u McMaster-Carr, proto je docela cenné vědět, kdo je opravdový obchodník a kdo má e-shop na domácím počítači a jen tak zkouší kdo se chytí :-)

Ja mam celkem dobre zkusenosti, pripad b) se mi stal jen parkrat za nekolik stovek nakupu (a pak jsem to koupil v jinem eshopu), pripad a) asi vickrat, ale stejne to nakonec prislo samo, na rozdil od kramu, kde to bud vedou, nebo ne (a nebo "tak teda mozna objednaji, zkuste si prijit ... nekdy?")

Ale stejne to nemeni na tom, ze narozdil od prodejny, kam potrebuju zajet a vybrat si z toho co maji, si v e-shopech muzu objednat z pohodli domova a muzu jich projit mraky aniz bych vstal ze zidle.

Takze otazka na siri sortimentu ma odpoved, ze CELY INTERNET ma dohromady nesrovnatelne vetsi siri sortimentu, nez JEDEN KONKRETNI KAMENNY KRAM/HOBBYSHOP
Nemluve o tom, ze v naproste vetsine ten kammenny kram/hobbyshop ma taky e-shop, cili jeho sortiment se do te internetove sire promita.

Neco jineho by bylo porovnavat jeden kram s jednim konkretnim e-shopem, ale takhle ta otazka nestoji. I pokud bude mit kram 100 produktu, tak skupina 1.000 eshopu po 10 produktech ho vetsinou trumfne siri celkoveho portfolia ...

(nemluve o tom, ze jsem uspesne nakoupil radu veci od lidi, co meli e-shop na "domacim pocitaci" - ale byli opravdovi obchodnici a odbornici - tyhle dve katergorie se nevylucuji)

1) Dotazník se zabývá sortimentem, který lze zakoupit v hobbymarketech (samozřejmě i jinde). Jak byste si představoval ten sortiment jinak vymezit? Pro vyplnění jiných shopů máte kolonku "Jiné", kam jde napsat cokoli (i více shopů).

2) Ano, v pořádku, proto tam ta otázka je - kde nakupujte tento sortiment (který lze zakoupit mimojiné v hobbymarketu) NEJČASTĚJI.

3) Z hlediska vyhodnocení dotazníku a nějaké vypovídající hodnoty je nutné omezit počet odpovědí. Jistě vám něco říká Paretovo pravidlo 80 / 20. Zkuste se na to podívat optikou provozovatele obchodu - bude ho zajímat jen pár nejdůležitějších důvodů, na kterých může zapracovat, investovat do nich.. až pořeší to nejdůležitější, může se věnovat minoritním odpovědím.

5) Přepravní společnosti ale určují cenu přepravy podle hmotnosti. Hodnota (resp. pojištění) balíku je do určité hodnoty v ceně. Tahle otázka je zařazena především z toho důvodu, že kvůli krabičce vrutů za 200 Kč nebudete dávat 100 Kč poštovné a radši si ji dojedete koupit do prodejny spojováku ve městě, taky to tak dělám. Kdyby byla pošta řekněme 60 Kč, tak je to už něco jiného a může se mi to vyplatit objednat z eshopu..

6) Sociodemografické otázky jsou u dotazníku povinné, bohužel to bez nich nejde. Ano, mohl jsem přidat možnost "Nechci uvést", nicméně rozsah je tak široký, že to snad nemůže nikomu přijít příliš "soukromé"..

Vážím si Vašeho času a komentáře, nicméně hledáte problémy tam, kde nejsou..

Pokud se na dotaznik podivam perspektivou provozovatele nejakeho konkretniho obchodu, tak mi samozrejme vyjde uplne jiny pohled, nez pokud se na to podivam perspektivou obecneho vyzkumu srovnavajiciho hobbymarkety proti kamenny ochodum a e-shopum (coz jsem u diplomky tak nejak predpokladal).

Provozovatel konkretniho obchodu si bude muset asi nejdriv vyresit, aby tam lidi mohli vubec prijet, pak aby meli kde zaparkovat, pak aby mel nejake zbozi, kvuli kteremu tam ma cenu jezdit, pak aby se to zbozi balo najit v regalech, pak aby tam mel ochotny a zaskoleny personal a taky treba jestli je vhodne misto mezi obecnim hnojnikem a milirem a pokud mu obchody pujdou, tak bude muset mit i ucetni ... a protoze ma jen jedny ruce, tak to bude resit postupne ...

Pro obecnejsi porovnani (coz bych od diplomky predpokladal) bych ocekaval, ze rozdily mezi hobbymarkety (obecne) a e-shopy (obecne) budou spis zpracovany obecne, tedy vsechno co se te problematiky tyka a kdyz si to prectu, tak krome podminek nezbytnych (az po ty regaly minimalne) tam byly i ostatni dulezite (ten hnojnik, ucetni ...) - mikoli jen to, co musi majitel (nejakeho, blize neurceneho, hobbymarketu) vyresit nejdriv a co az potom, ale co musi mit vyreseno celkove. Mozna by bylo vhodnejsi misto tech 3 z X odpovedi dat u kazdeho z X hodnoceni, jak je to dulezite a pak to zprumerovat. Protoze mi tam ty volby mi casto vazne neprisly az tak vyznamove odlisne, aby slo rict tahle je podstatne dulezitejsi nez tamta. Casto mezi 3. a 4. a 5. v poradi nebyl podstatny rozdil, takze jsem v podstate "vybiral losem" - pokud toto delali i ostatni, tak to vysledky mohlo vyrazne zkreslit.

Pokud to ovsem bylo mineno na jeden urcity hobbymarket, ktery si studii objednal, tak jde samozrejme o neco zcela jineho a melo to tam byt uvedeno, uz jen proto, ze by pak bylo mnohem jasnejsi, co je s cim srovnavano.

5) Kdyz se podivam, co jsem do 5kg kupoval prez e-shopy (a da se koupit v hobbymarketech), tak mi vychazeji polozky asi tak od 5 Kc do 10.000 Kc - a moje vyse akceptovatelneho postovneho za polozku v cene 5 Kc (60 Kc za postovne by bylo fakt hodne a vybiral bych asi jinde ) se vyrazne lisi od polozky za 10.000 Kc (151Kc neni nic moc, jen na procleni jsem zaplatil vic). Takze moje ochota zaplatit za balicek do 5kg se pohybuje od "60 Kc je moc" po "151 Kc je levne" v zavislosti obsahu toho balicku.

Nemluve o tom, ze bych se snadno dostal na radove vetsi castky, aniz bych tech 5 kg prekrocil. soucastka 2.5x2.5x0.2 cm o vaze 0.2g (zaokrouhleno vyrazne nahoru) v cene 250+ Kc se do takoveho balicku vejde radove 2.500x coz dava cenu prez 600.000 Kc - pak je clovek ochoten platit za postu vyrazne vic, jak za nejake srouby za blbych 200,- (a objem neco prez 3 litry, nejmensi kategorie baliku ceske posty je tusim S s nejvetsim rozmerem do 35 cm tedy o objemu az do 42 litru - tam se to i s ochrannym obalem musi vejit vic nez 10x) - porad mluvim o vecech, ktere je mozno koupit v hobbymarketu.

Postu mozna zajima vaha, me jako zakaznika zase cena zasilky - jina mi prijde prijatelna pro vec za 5 korun (i s postovnym), jina pro vruty za 200 korun a jina pro balicek v cene prez pul milionu korun - pritom to vse se do 5kg a balicku velikosti S s prehledem vejde.

6) Zajimalo by me, kde je takova povinnost stanovena. U spousty dotazniku, ktere jsem vyplnoval, nic takoveho nebylo. A jen na tomto foru to prislo "prilis soukrome" 2/8 odpovidajicich - cili 25% - coz uz IMHO neni zcela statisticky zanedbatelne.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru