Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kde nakupujete materiál na projekty?

Pokud se na dotaznik podivam perspektivou provozovatele nejakeho konkretniho obchodu, tak mi samozrejme vyjde uplne jiny pohled, nez pokud se na to podivam perspektivou obecneho vyzkumu srovnavajiciho hobbymarkety proti kamenny ochodum a e-shopum (coz jsem u diplomky tak nejak predpokladal).

Provozovatel konkretniho obchodu si bude muset asi nejdriv vyresit, aby tam lidi mohli vubec prijet, pak aby meli kde zaparkovat, pak aby mel nejake zbozi, kvuli kteremu tam ma cenu jezdit, pak aby se to zbozi balo najit v regalech, pak aby tam mel ochotny a zaskoleny personal a taky treba jestli je vhodne misto mezi obecnim hnojnikem a milirem a pokud mu obchody pujdou, tak bude muset mit i ucetni ... a protoze ma jen jedny ruce, tak to bude resit postupne ...

Pro obecnejsi porovnani (coz bych od diplomky predpokladal) bych ocekaval, ze rozdily mezi hobbymarkety (obecne) a e-shopy (obecne) budou spis zpracovany obecne, tedy vsechno co se te problematiky tyka a kdyz si to prectu, tak krome podminek nezbytnych (az po ty regaly minimalne) tam byly i ostatni dulezite (ten hnojnik, ucetni ...) - mikoli jen to, co musi majitel (nejakeho, blize neurceneho, hobbymarketu) vyresit nejdriv a co az potom, ale co musi mit vyreseno celkove. Mozna by bylo vhodnejsi misto tech 3 z X odpovedi dat u kazdeho z X hodnoceni, jak je to dulezite a pak to zprumerovat. Protoze mi tam ty volby mi casto vazne neprisly az tak vyznamove odlisne, aby slo rict tahle je podstatne dulezitejsi nez tamta. Casto mezi 3. a 4. a 5. v poradi nebyl podstatny rozdil, takze jsem v podstate "vybiral losem" - pokud toto delali i ostatni, tak to vysledky mohlo vyrazne zkreslit.

Pokud to ovsem bylo mineno na jeden urcity hobbymarket, ktery si studii objednal, tak jde samozrejme o neco zcela jineho a melo to tam byt uvedeno, uz jen proto, ze by pak bylo mnohem jasnejsi, co je s cim srovnavano.

5) Kdyz se podivam, co jsem do 5kg kupoval prez e-shopy (a da se koupit v hobbymarketech), tak mi vychazeji polozky asi tak od 5 Kc do 10.000 Kc - a moje vyse akceptovatelneho postovneho za polozku v cene 5 Kc (60 Kc za postovne by bylo fakt hodne a vybiral bych asi jinde ) se vyrazne lisi od polozky za 10.000 Kc (151Kc neni nic moc, jen na procleni jsem zaplatil vic). Takze moje ochota zaplatit za balicek do 5kg se pohybuje od "60 Kc je moc" po "151 Kc je levne" v zavislosti obsahu toho balicku.

Nemluve o tom, ze bych se snadno dostal na radove vetsi castky, aniz bych tech 5 kg prekrocil. soucastka 2.5x2.5x0.2 cm o vaze 0.2g (zaokrouhleno vyrazne nahoru) v cene 250+ Kc se do takoveho balicku vejde radove 2.500x coz dava cenu prez 600.000 Kc - pak je clovek ochoten platit za postu vyrazne vic, jak za nejake srouby za blbych 200,- (a objem neco prez 3 litry, nejmensi kategorie baliku ceske posty je tusim S s nejvetsim rozmerem do 35 cm tedy o objemu az do 42 litru - tam se to i s ochrannym obalem musi vejit vic nez 10x) - porad mluvim o vecech, ktere je mozno koupit v hobbymarketu.

Postu mozna zajima vaha, me jako zakaznika zase cena zasilky - jina mi prijde prijatelna pro vec za 5 korun (i s postovnym), jina pro vruty za 200 korun a jina pro balicek v cene prez pul milionu korun - pritom to vse se do 5kg a balicku velikosti S s prehledem vejde.

6) Zajimalo by me, kde je takova povinnost stanovena. U spousty dotazniku, ktere jsem vyplnoval, nic takoveho nebylo. A jen na tomto foru to prislo "prilis soukrome" 2/8 odpovidajicich - cili 25% - coz uz IMHO neni zcela statisticky zanedbatelne.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny