Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Srážení vlhkosti pod rámem balkonových dveří

Dobrý den,
v cca 100 let starém domě jsme dva roky nazpět rekonstruovali balkon a vyměnili balkonové dveře. Okna se mírně rosí, což není problém otřít, část vlhkosti se však dostává i na práh. Při pokusu o jeho výměnu/přelakování jsem po odstranění prahu zjistil, že vlhkost částečně zasáhla i parkety pod prahem a hlavně, že se sráží také zespod rámu, v němž jsou dveře usazeny. Montážní firma rám de facto jen položila na konec parket, podložila a vyplnila pěnou, která tím pádem taky navlhá a přes kterou se vlhkost dostává dál (na parkety).

Lze problém vyřešit nějakou parozábranou/izolační fólií/čímkoliv, bez toho aby se dveře musely znovu vysazovat/zasazovat?

Díky

vt

Předmět Autor Datum
Dobrý den,zde to vypadá,že je něco špatně z vnější strany,malý spád schůdku,nebo špatná izolace,příp…
Lubomír 09.01.2021 15:17
Lubomír
Dobrý den, zvenku jsou exteriérové kachle, spád dostatečný, voda se na balkoně nedrží, víc v tom nep…
vt 09.01.2021 15:27
vt
Tepelný most.
milan.cukrar 09.01.2021 15:39
milan.cukrar
Zo strany exteriéru(!!!), vonkajšieho prahu kde máš kachličky na balkóne, musíš vysekať ryhu až pod…
Nuda 09.01.2021 19:05
Nuda
Opravdu jde o srážení vlhkosti a ne zatékání z balkonu? Hodilo by se foto druhé strany. poslední
host 09.01.2021 19:39
host

Dobrý den,zde to vypadá,že je něco špatně z vnější strany,malý spád schůdku,nebo špatná izolace,případně tepelný most,který přenáší chlad dovnitř a pak se to sráží ve vodu.U mladých jsem dával podobně dveře,hned na plovoučku a problém se nekoná,mají to spostu let,starý barák.Nic se nepotí,ani nevlhne,vše namontováno podle selské logiky kutila domácího.:-)

Dobrý den,
zvenku jsou exteriérové kachle, spád dostatečný, voda se na balkoně nedrží, víc v tom nepoznám. Pod tím rámem žádná izolace není, jen pěna, takže ten tepelný most tam zjevně vzniká.

Dostal jsem radu: odstranit starou (navlhlou) pěnu, vypěnit znovu a následně nalepit a z rámu vést k podlaze parozábranu/hydroizolační pásku směrem do interiéru a přetřít hydroizolací. Prý tak, aby ta vysrážená vlhkost zůstávala pod rámem a nedostávala se dál.

Zo strany exteriéru(!!!), vonkajšieho prahu kde máš kachličky na balkóne, musíš vysekať ryhu až pod nosný prah a samotný rám. Šit bordelu je nutné vysať preč.

Sprav si do kachličiek najprv karbofrézkou 230mm kotúčom určený do betónu ryhu, aby sa povrchová glazúra neštiepila.

Priestor v ryhe vyplň tepelne izolačnou nenesiakavou hmotou, aby nevznikal tepelný most. Spoj pretri do hladka silikónom na lepenie okapov a plechov rín pre klampiarov odolný proti ÚV žiareniu.

Prechodové tepelné mosty sú sviňa v každej stavbe, na čo samozvaní majstri zvysoka kašlú, zrejme netušia, o čo vôbec ide.

Sa velice divím, z akého dôvodu si národ nedáva osadiť izotermické trojsklo, ak sa už morduje s kompletnou rekonštrukciou plastových okien a rámov? Trojsklo s odsatím vzduchu, ktoré je naplnené inertnými plynmi sa zaručene nerosí, ani v práčovni pri 98% vlhkosti v interiéri. Resp. sa jemne sklo orosí, ale nikdy nie tak, aby voda zo skla stekala prúdmi, potokmi, riava, niagára....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru