Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Srážení vlhkosti pod rámem balkonových dveří

Dobrý den,
v cca 100 let starém domě jsme dva roky nazpět rekonstruovali balkon a vyměnili balkonové dveře. Okna se mírně rosí, což není problém otřít, část vlhkosti se však dostává i na práh. Při pokusu o jeho výměnu/přelakování jsem po odstranění prahu zjistil, že vlhkost částečně zasáhla i parkety pod prahem a hlavně, že se sráží také zespod rámu, v němž jsou dveře usazeny. Montážní firma rám de facto jen položila na konec parket, podložila a vyplnila pěnou, která tím pádem taky navlhá a přes kterou se vlhkost dostává dál (na parkety).

Lze problém vyřešit nějakou parozábranou/izolační fólií/čímkoliv, bez toho aby se dveře musely znovu vysazovat/zasazovat?

Díky

vt

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zo strany exteriéru(!!!), vonkajšieho prahu kde máš kachličky na balkóne, musíš vysekať ryhu až pod… nový
Nuda 09.01.2021 19:05
Nuda
Opravdu jde o srážení vlhkosti a ne zatékání z balkonu? Hodilo by se foto druhé strany. poslední
host 09.01.2021 19:39
host

Zo strany exteriéru(!!!), vonkajšieho prahu kde máš kachličky na balkóne, musíš vysekať ryhu až pod nosný prah a samotný rám. Šit bordelu je nutné vysať preč.

Sprav si do kachličiek najprv karbofrézkou 230mm kotúčom určený do betónu ryhu, aby sa povrchová glazúra neštiepila.

Priestor v ryhe vyplň tepelne izolačnou nenesiakavou hmotou, aby nevznikal tepelný most. Spoj pretri do hladka silikónom na lepenie okapov a plechov rín pre klampiarov odolný proti ÚV žiareniu.

Prechodové tepelné mosty sú sviňa v každej stavbe, na čo samozvaní majstri zvysoka kašlú, zrejme netušia, o čo vôbec ide.

Sa velice divím, z akého dôvodu si národ nedáva osadiť izotermické trojsklo, ak sa už morduje s kompletnou rekonštrukciou plastových okien a rámov? Trojsklo s odsatím vzduchu, ktoré je naplnené inertnými plynmi sa zaručene nerosí, ani v práčovni pri 98% vlhkosti v interiéri. Resp. sa jemne sklo orosí, ale nikdy nie tak, aby voda zo skla stekala prúdmi, potokmi, riava, niagára....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru