Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problem so zasuvkou

Popis stavu: prichodzi kabel (pravdepodobne priamo od istica) do krabice (priloha) kde sa vetvi na 2 zasuvky , obidve kuchyna.
Zasuvka 1 OK, zasuvka 2 nic. V zasuvke 2 tlejivkova resp. indukcna skusacka hlasi napatie. Ale vadaska ani tuk. Skuska vadaskou faza zasuvky 1 a PEN zasuvky 2 OK, PEN zasuvky 1 a faza zasuvky 2 nic.
V krabici prichodzie aj odchodzie faza-PEN su OK.
Krabica je v stave akom je po vytopeni. Lankove vodice su k ventilatorom. Je problem povolit sroby, nakolko nedla su hodiny a poriadnym srobovakom sa tam nedostanem.
Otazka> Je mozne ze by to bol kontakt v krabici? Ak by som to odcvakol a spojil cez WAGO, mohlo by to byt uspesne? Alebo si myslite ze to moze byt v kabli? Zevraj uz na ceste nieje ziadna montazna krabica. Kabel ide totizto poza linku a pod kachlickami, takze by to obnasalo rozpojit odpad, vodu, odtiahnut linku (ma totizto zadne celo), vyburat kachlicky (najst nahradne), natiahnut kabel, prilepit, zasparovat . . . Tie dve zasuvky su od seba tak asi 1,5 m, ale na kachlickach, takze prepoj nemam ako rozumne spravit . . .

Předmět Autor Datum
Co hlásí fázovka není důležité, vadaska je směrodatná. Nevidím důvod, proč by měl být přerušený kabe…
jirka44 29.12.2020 10:30
jirka44
Krabicu mam v plane tak ci tak vymenit, dam wago, na lanka spravim odbocku na packove wago . . . pyt…
truhlik 29.12.2020 10:35
truhlik
To už raději A-BOX spelsberg, má gumové integrované průchodky oproti OBOvce
mik.miky 29.12.2020 11:41
mik.miky
Dle foto každopádně vyměnit krabici , dle foto tam je hliník a ten se s vlhkostí nemusí , takže nová…
Peru 29.12.2020 12:27
Peru
Ten al kabel je v podstate navyse, nikam by nemal viest privod je 3x2,5, ten sa rozbocuje na 3x2,5 a…
truhlik 29.12.2020 13:41
truhlik
tak pak bych opravdu vyčistil stávající krabici a spojit to co používám přes Wago a uvidíte , košér…
Peru 29.12.2020 15:02
Peru
Aj krabica nova . . . mne sa tiez nezda, preco by mal byt kabel niekde preruseny, v podstate sa s ni…
truhlik 29.12.2020 15:11
truhlik
Pokud není izolace poškozená tak voda nevadí , navíc poku by došlo k oblouku tak by musel vybavit ji…
Peru 29.12.2020 16:26
Peru
Čistá partizánčina. Nad nejakými svorkami nešpekuluj. Vymeň komplet krabicu za novú. Je to najjedno…
Nuda 29.12.2020 12:42
Nuda
Výměna krabice a dráty kvalitně očistit !
E250TD 29.12.2020 17:11
E250TD
Podle toho co píšeš o té nefunkční pravé zásuvce, tak to vypadá že je někde špatný spoj na vodiči PE…
George63 29.12.2020 18:24
George63
spatny spoj na PEN ? 1 je dobra, 2 nefunkcna faza 1 a pen2 OK pen 1 a faza 2 nic takze mne to skorej…
truhlik 29.12.2020 21:44
truhlik
FUJ! Tomu praseti, co to spachalo, nasrat do rukou a nepustit tejden k vode. A vykopat cely a udelat… poslední
bahno 30.12.2020 00:05
bahno

Krabicu mam v plane tak ci tak vymenit, dam wago, na lanka spravim odbocku na packove wago . . . pytam sa lebo teraz je trochu problem zohnat krabicu, mam vyhliadnutu, IP54, ale kedze tam idu ploche kable tak to nebude az tak IP, ale rozmyslam ze vstup a vystup spravim odspodu, tak by to bolo lepsie chranene
nieco taketo 4662235

Dle foto každopádně vyměnit krabici , dle foto tam je hliník a ten se s vlhkostí nemusí , takže nová krabice s průchodkami , nebo klidně odpojit a vyčistit stávající , vložit nové svorky ,pokud WAGO tak použít pastu pro hliníkové vodiče , a po odzkoušení průchodky kolem kabelů dotěsnit silikonem a bude na pár let pokoj , dobrá wagovka udržuje stálý tlak na vodič a nemusí se přetahovat ,což je u hliníku problém , závada bude v oxidaci spoje pozinkovaná ocel hliník + koroze oceli. Navíc mě děsí spodní kabel hnědá a modrá na jedné svorkovnici , chce to určit jednoznačně přívod , pak dva výstupy na zásuvky , pokud je přívod 3x tak vývod taky 3x , pak dva výstupy lankem na ventilátory a co je ten další kabel . Nad kuchynskou linku doporučuji proudový chránič , dá se koupit i jednomodulový, takže výmluva není místo již u mě neobstojí

Ten al kabel je v podstate navyse, nikam by nemal viest
privod je 3x2,5, ten sa rozbocuje na 3x2,5 a 2x2,5 na jednu a druhu zasuvku, lankove kable biela izolacia je na ventilatory kupelna a wc . . . to je vsetko co by tam malo byt zapojene.
Bohuzial ten co to robil, neviem z akeho dovodu, natiahol jeden kabel 2x2,5, a to este pouzil krabice uplne asi tie najstarsie, proste hlbka len presne na stojcek teda cca 1 cm :-) z toho dovodu asi je tam cykylo, plochy je predsa tensi a vojde sa pod bez drazky.
Kabel je pod kachlickami . . .
Ide o to, ze jedine co by som bol ochotny, vymenit rozbocovaciu krabicu a zapojit kable cez wago . . . ak to pomoze OK, ak nie, nebudem rozoberat linku a obijat kachlicky a lepit ich naspet . . . to by mi nezaplatili.

Aj krabica nova . . . mne sa tiez nezda, preco by mal byt kabel niekde preruseny, v podstate sa s nim nehybe, je to v stupacke, ale je fakt, ze je to od doby vytopenia . . . plus minus nejaky ten den . . . tak ma napadlo, ak to tam zatieklo, nemohlo to zatiect tak nejak medzi izolaciu a vytvorilo obluk? voda je ako tak vodiva . . . alebo pri prechode cez stenu, ak by tam bol pobliz roxor . . . jeden obluk a je po kabli . . . v kazdom pripade krabica nova, prepoje nove . . . diky.

Pokud není izolace poškozená tak voda nevadí , navíc poku by došlo k oblouku tak by musel vybavit jistič , kabely odpojte a proměřte , pokud to bylo silně vytopené tak kontrola celistvosti a izolačního stavu napětím min 500V je nezbytné před uvedením pod napětí

Čistá partizánčina. Nad nejakými svorkami nešpekuluj.

Vymeň komplet krabicu za novú. Je to najjednoduchšie a najistejšie riešenie. Foto pripojenia jednotlivej kabeláže už máš, teda spoj veci v novej krabici do pôvodného stavu. Hlinu dávaj od medi či najďalej uchytenú pod skrutkami plechov v krabici.

Podle toho co píšeš o té nefunkční pravé zásuvce, tak to vypadá že je někde špatný spoj na vodiči PEN.
Pokud nejdou povolit ty šroubky u vodičů, zkus vyšroubovat šroubky těch můstků (uprostřed) a pak třeba vhodnými kleštěmi (menší kombinačky a kruhové zubaté obejmutí), teprve venku povolit vykloktané křížové hlavičky šroubků na vodičích. To by snad mohlo jít. Pak jsou dvě možnosti. Pokud seženeš nové můstky jako jsou původní, vyměnit. Nebo jak píšeš, použít Wago a na hliníkové + pastu. Co se týká té nefunkční pravé zásuvky, tam někde píšeš, že je tam někde CYKYLO u ní, ale v téhle krabici není. Tak není ještě někde další spoj-krabice pod omítkou/obklady?
Co se týká té fotky krabice-
1. Co je ten modrý a hnědý společně na levém spodním můstku? Přívod a oba fáze? To snad ne?
2. Do pravé strany to vypadá jako starý AGY 2Bx2,5. To je ta pravá zásuvka?
3. Do leva je to CYKY 3Cx2,5 (smyčky pod šroubky)? To je ta levá zásuvka?
4. A co je to za ten holý hliník od pravého dolního můstku? Vypadá to jako propojka PEN na ten pravý horní.
Takže to celý rozpoj, zapoj přívod pouze černý (L) a ŽZ (PEN) a vše dej do pořádku. Ty ŽZ by bylo vhodné ještě přiznačit modře. A vše znova pospojovat. Na ty vývody k těm ventilátorům nacvaknout koncovky, nebo alespoň lanka proletovat. A pokud ta nefunkční zásuvka nepůjde, hledej další spoj směrem k ní.

spatny spoj na PEN ?
1 je dobra, 2 nefunkcna
faza 1 a pen2 OK
pen 1 a faza 2 nic takze mne to skorej vychazda na fazu, nie?

privod do krabice vlavo
spodny vyvod fungujuca zasuvka, modry je v zasuvke nezapojeny (dalej som neriesil) 3x2,5
pravy vyvod je ta nefunkcna, 2x2,5

neviem ci je to cykylo, teda predpokladam: cykylo som mal vzdy 2 alebo 3 linku kazdy samostatne dvojita izolacia, plochy, ale tieto si plochy, kazdy drot jednoducha izolacia, a potom vsetky 3 spolu ako keby v zmrstovacke, teda vsetky 3 maju spolocnu vonkajsiu izolaciu
ten al prepoj je nejaky pozostatok, moc som do toho nerypal

finalne by to malo byt vstup a 2 vystupy, teda 3fazy, 3x PEN, plus tie dva flexo vyvody na 2 ventilatory , nic viac, nic menej

srobiky by som vobec neriesil, normalne to u hlavicky ucvaknem

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru