Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem vyber elektro spotrebicu

Zdravim rad bych vas pozadal jestli by mi nekdo pomohl poskladat a poradit s vyberem velkych spotrebicu (mensi si vyberu sam ve velkych se ztracim a jde o elektrickou sklokeramickou troubu se sporakem,pracku s prednim plnenim alespon 7kg a lednici s mrazakem vse pro 2 mlade lidi 25let) a chtel bych se zeptat kolik to mesicne muze (cca) stat provoz vsech techto spotrebicu? je rozumne vybirat hlavne podle "a++,a+++ - u sporaku pouze a" ? cenovy strop 20/25 tisic kc je spousty vyrobcu a spousty znacek moc dekuji za vas cas

loading...
Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
vse pro 2 mlade lidi 25let pokud to dobře chápu, jedná se o dva jedince různého pohlaví. V takovém…
jirka44 06.04.2020 17:51
jirka44
:-D nový
George63 08.04.2020 21:49
George63
Vždy je to trochu "sázka do loterie". Osobně nejsem zastáncem nákupu t.zv. "značkových". Už i dnes j… nový
George63 08.04.2020 22:04
George63
No mate pravdu a ne ze ne nekouknul by jste se na spotrebice ? nejradsi bych a+++ lednici susicku i… nový
john0843 09.04.2020 07:01
john0843
Můj názor, ale neber jej jako jednoznačný a jediný správný. Další rádci mohou mít jiné. Co se týká t… poslední
George63 09.04.2020 09:46
George63

Vždy je to trochu "sázka do loterie". Osobně nejsem zastáncem nákupu t.zv. "značkových". Už i dnes je jich většina stejně vyráběna v made in PRC (Čína). A jsou většinou předražené.
Takže za mne. Vzhledem k provozním nákladům volit třídu A+++, zejména u kombinované lednice, mrazáku a pračky a sušičky. Sporáky indukční mají určité výhody, ovšem i nevýhody (specifika nádob). A zaměřit se, pokud možno, na spotřebiče s prodlouženou záruční dobou. Ovšem ne zase za zvýšenou úplatu, ale mající ji v základní ceně.
A pokud nakupujete na e-shopech, má to zase výhodu, že do 14 dní můžete vrátit zakoupené zboží i bez udání důvodů. Což u kaměňáků nejde.
Ale zase nevýhoda přímé reklamovatelnosti.
Takže třeba koupit na e-shopu, ale který má i u vás "kemenou" prodejnu, kde je možno reklamovat i přímo. Jsou i takové, záleží odkud jste.
Jinak přeji "šťastnou ruku".:puff:

No mate pravdu a ne ze ne nekouknul by jste se na spotrebice ? nejradsi bych a+++ lednici susicku i pracku ale penize..... :-D jinak jsem 10km od ostravy a jen technicky dotaz kdybych chtel do 2 tydnu od zakoupeni vratit pracku kdo by hradil dopravu a jak by se to dalo zaridit? diky :-)
https://www.mall.cz/volne-stojici-lednicky/amica-vc-1802-afx?utm_source=heureka.cz&utm_medium=cse&utm_campaign=EA&utm_content=volne-stojici-lednicky&utm_term=1213775

https://www.alfa.cz/product.php?eid=1051600000000003KZR&utm_source=heureka&utm_medium=srovnavac

Můj názor, ale neber jej jako jednoznačný a jediný správný. Další rádci mohou mít jiné.
Co se týká té kombinované lednice v A++, u té bych volil opravdu, vzhledem ke stálému provozu, spíše třídu A+++. Ale ta je minimálně o cca 4-5 tisíc dražší. A u té pračky zase bude záležet, jak často bude práno. U té by možná ta třída A++ stačila a byla by i určitě, zase o těch 4-5 tisíc, levnější. To tedy vše bez ohledu na výrobce.
Pro příklad, naše tyto spotřebiče.
Co se týče kombinované lednice, tu máme, obdobné velikosti a provedení, Candy A+++, cca 4 roky, za cenu 12 tisíc. Spotřeba opravdu malá (měřeno).
Co se týče té pračky, my už máme dlouhá léta třeba Idensit, některými uživateli zavrhovanou značku, ale u nás je poměrně v provozu často a za cca min. 15 let, pouze 1 x výměna manžety a uhlíků v motoru. A dá se koupit i za cenu do cca 6 tisíc. V jaké třídě je tato nevím, ale bude to tak max. A++.
Co se týče dopravy, v případě vrácení výrobku do 14-ti dní bez udání důvodů, zakoupeného na e-shopu a vezeného do prodejny spojené s tímto e-shopem, toto je na náklady zákazníka. Nejde o reklamaci. U reklamací, v případě poruchy, je to jinak.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...