Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem vyber elektro spotrebicu

Zdravim rad bych vas pozadal jestli by mi nekdo pomohl poskladat a poradit s vyberem velkych spotrebicu (mensi si vyberu sam ve velkych se ztracim a jde o elektrickou sklokeramickou troubu se sporakem,pracku s prednim plnenim alespon 7kg a lednici s mrazakem vse pro 2 mlade lidi 25let) a chtel bych se zeptat kolik to mesicne muze (cca) stat provoz vsech techto spotrebicu? je rozumne vybirat hlavne podle "a++,a+++ - u sporaku pouze a" ? cenovy strop 20/25 tisic kc je spousty vyrobcu a spousty znacek moc dekuji za vas cas

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Vždy je to trochu "sázka do loterie". Osobně nejsem zastáncem nákupu t.zv. "značkových". Už i dnes j…
George63 08.04.2020 22:04
George63
No mate pravdu a ne ze ne nekouknul by jste se na spotrebice ? nejradsi bych a+++ lednici susicku i…
john0843 09.04.2020 07:01
john0843
Můj názor, ale neber jej jako jednoznačný a jediný správný. Další rádci mohou mít jiné. Co se týká t… poslední
George63 09.04.2020 09:46
George63

Vždy je to trochu "sázka do loterie". Osobně nejsem zastáncem nákupu t.zv. "značkových". Už i dnes je jich většina stejně vyráběna v made in PRC (Čína). A jsou většinou předražené.
Takže za mne. Vzhledem k provozním nákladům volit třídu A+++, zejména u kombinované lednice, mrazáku a pračky a sušičky. Sporáky indukční mají určité výhody, ovšem i nevýhody (specifika nádob). A zaměřit se, pokud možno, na spotřebiče s prodlouženou záruční dobou. Ovšem ne zase za zvýšenou úplatu, ale mající ji v základní ceně.
A pokud nakupujete na e-shopech, má to zase výhodu, že do 14 dní můžete vrátit zakoupené zboží i bez udání důvodů. Což u kaměňáků nejde.
Ale zase nevýhoda přímé reklamovatelnosti.
Takže třeba koupit na e-shopu, ale který má i u vás "kemenou" prodejnu, kde je možno reklamovat i přímo. Jsou i takové, záleží odkud jste.
Jinak přeji "šťastnou ruku".:puff:

No mate pravdu a ne ze ne nekouknul by jste se na spotrebice ? nejradsi bych a+++ lednici susicku i pracku ale penize..... :-D jinak jsem 10km od ostravy a jen technicky dotaz kdybych chtel do 2 tydnu od zakoupeni vratit pracku kdo by hradil dopravu a jak by se to dalo zaridit? diky :-)
https://www.mall.cz/volne-stojici-lednicky/amica-vc-1802-afx?utm_source=heureka.cz&utm_medium=cse&utm_campaign=EA&utm_content=volne-stojici-lednicky&utm_term=1213775

https://www.alfa.cz/product.php?eid=1051600000000003KZR&utm_source=heureka&utm_medium=srovnavac

Můj názor, ale neber jej jako jednoznačný a jediný správný. Další rádci mohou mít jiné.
Co se týká té kombinované lednice v A++, u té bych volil opravdu, vzhledem ke stálému provozu, spíše třídu A+++. Ale ta je minimálně o cca 4-5 tisíc dražší. A u té pračky zase bude záležet, jak často bude práno. U té by možná ta třída A++ stačila a byla by i určitě, zase o těch 4-5 tisíc, levnější. To tedy vše bez ohledu na výrobce.
Pro příklad, naše tyto spotřebiče.
Co se týče kombinované lednice, tu máme, obdobné velikosti a provedení, Candy A+++, cca 4 roky, za cenu 12 tisíc. Spotřeba opravdu malá (měřeno).
Co se týče té pračky, my už máme dlouhá léta třeba Idensit, některými uživateli zavrhovanou značku, ale u nás je poměrně v provozu často a za cca min. 15 let, pouze 1 x výměna manžety a uhlíků v motoru. A dá se koupit i za cenu do cca 6 tisíc. V jaké třídě je tato nevím, ale bude to tak max. A++.
Co se týče dopravy, v případě vrácení výrobku do 14-ti dní bez udání důvodů, zakoupeného na e-shopu a vezeného do prodejny spojené s tímto e-shopem, toto je na náklady zákazníka. Nejde o reklamaci. U reklamací, v případě poruchy, je to jinak.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru