Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Několikátý reklamace

Stalo se někomu z Vás, že když jste něco reklamovali přišlo vám to poškozené vždy na nějakém místě. A po několika reklamacích mi napsali z firmy HECHT.
My máme prachy a ty sekačku (poškozenou).Tak drž hubu! Je to normální?

Předmět Autor Datum
Poškozené přece nemusíš přijmout, a když už se to stalo, můžeš reklamovat třikrát a pak žádat vrácen… nový
Kyncl 13.03.2020 14:30
Kyncl
Nezbývá než šířit slávu této firmy dále. Reklamace je to, kdy se teprve pozná, za co obchod stojí. P… nový
ml1 13.03.2020 15:06
ml1
Odpověď je zakódována ve třetí větě. Blázen. Takový zákazník je nepoučitelný. Tedy poučení není scho… nový
Kiksfix 13.03.2020 16:31
Kiksfix
Tak hodně napovídají už samotné názvy. Checht, jedno peklo, černý dreker, okraj parku ap. Ovšem jak… nový
Kiksfix 13.03.2020 16:25
Kiksfix
https://kutilska.poradna.net/questions/2256592-jake-mate-zkusenosti-s-krovinorezem-hecht nový
Yarda 14.03.2020 07:32
Yarda
Stalo se mi to, ale nikdy mi nenapsali tak otevřené přiznání, my jsme ti zm*di. Sekačku AL-KO mi řád… poslední
kejki 15.03.2020 20:45
kejki

Nezbývá než šířit slávu této firmy dále. Reklamace je to, kdy se teprve pozná, za co obchod stojí. Pro ten případ je sice už pozdě, ale zvlášť v dnešní konzumní době, kdy nic dlouho nevydrží, bude potřeba někde příště nakoupit, a jen blázen by šel znova do takového obchodu nakupovat. Na našem maloměstě tak minimálně jeden obchod skončil, třeba že dělal děsný caviky kolem reklamací (a že u mobilních telefonů je běžné, že se sem tam nějaký ten kousek nebo celá várka nepovede - nebyli jsme jediný s touhle zkušeností, telefon po vybalení nefunkční, ocbhod si nechal na reklamaci plnou lhůtu (4 týdny a opravdu je dodržel) a hádejte co bylo na konci, samozřejmě výměna; kdyby to udělali hned, možná prodávaji mobily do dneška, to víte maloměsto, tam se všechno hned rozkřikne). Přitom pokud vyřídí reklamaci rychle, zákazník na to zapomene a ještě má u něj obchod kladné body (jsou na to i nějaké statistiky, které jsem už zapomněl, bylo to nějak že spokojený zákazník se svěří 7 a nespokojený 23 lidem čísla jsem si vymyslel, ale nějak tak to bylo, že nespokojenost se šíří rychleji a neni dobré si zákazníky nahněvat).

Odpověď je zakódována ve třetí větě. Blázen. Takový zákazník je nepoučitelný. Tedy poučení není schopen. A je jich veliké množství. Taktéž volič. A tak se problémy, potíže a neustálá a "neočekávatelná" překvapení stále dějí dokola. Takový zákazník, volič se nikdy nenudí. A to je fajn. :-D

Tak hodně napovídají už samotné názvy. Checht, jedno peklo, černý dreker, okraj parku ap. Ovšem jak komu. Jistě jsou i lidé, které baví reklamování a při příležitosti reklamace opět něco nakoupí. Tu rohlík, tu mléko, tu vyžínač, nebo vrtačku. A tak se nikdo nenudí. :-) Já myslím, že to je normální.

Stalo se mi to, ale nikdy mi nenapsali tak otevřené přiznání, my jsme ti zm*di. Sekačku AL-KO mi řádně zprovoznil mimozáruční servis 45 km daleko a telefon od T-mobilu kupodivu nakonec sloužil 11 let (po 3 reklamacích).
Mezitím už používám internet a zkušenosti druhých. O sekačkách Hecht se píše už určitě 2 roky, proto jsem si jí před 2 roky nekoupil.

Pokud to jsou vady bránící řádnému užívání a je jich víc, je možné žádat o vrácení peněz. Pokud to tam nenapíšete, rozhoduje prodejce, jestli opravit, nebo vyměnit, nebo vrátit peníze. Možná byste spíš měl navštívit právní sekci a prosadit právo.

Kdysi jsem si koupil hadicové spojky a pistoli Claber. Vydržely 20 let, tak když jsem je v prodejně Hecht viděl, koupil jsem si stejnou pistoli a ještě postřikovač. Obojí jsou zmetky a zrovna jsem zahodil paragon. Ale už vím, že si tam nekoupím nic, ani kdyby to mělo značku Bosch.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru