Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nerezové nádobí s držadly s vakuem

Ahoj, sháním se po sadě nerozového nádobí zejm. hrnců, které mají takové ty držadla s dvojí stěnou a venitř vakuum a člověk se tudíž nespálí když drží horký hrnec. Nemáte někdo tip jak se to jmenuje, co hledat nebo přímo odkaz do eshopu?
Díky za pomoc.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nerez velmi špatně vede teplo a držadla jsou proto vesměs jen snesitelně teplá. Z toho mohl vzniknou…
Kyncl 28.02.2020 08:24
Kyncl
Opravdu jsem přesvědčen, že ten princip byl dvojitá stěna, podobně jako u termosky - nevtrdím, že ne…
hrnečku vař 08.03.2020 13:00
hrnečku vař
Hrnec s dvojitou stěnou existuje, třeba hrnec na vaření mléka. Ale u těch držadel nevím jak to fungu…
umfa 08.03.2020 14:43
umfa
v troubě ne, ale na sporáku? Jinak díky za poučnou odpoveď i všem, kteří se snaží poradit.
hrnečku vař 08.03.2020 15:28
hrnečku vař
Ucho s vakuem uvnitř je logický a technický nesmysl. Nelze mít od sebe bezkontaktně dvě ocelové ploc…
Kiksfix 08.03.2020 18:05
Kiksfix
Tak to je snad jasné, že se to bude někde dotýkat, ale asi jde o to, jak velkou plochou. Kapslové d…
hrnečku vař 08.03.2020 20:12
hrnečku vař
JJ, ten nesmysl jsem našel taky. Ten popis je hodně retardovaný. Je tam prostě mezera na indukci, ab…
Kiksfix 08.03.2020 20:23
Kiksfix
Ještěže nepíšou,že je to plněno vakuem pod tlakem.:-) poslední
Karel04 08.03.2020 20:35
Karel04

Opravdu jsem přesvědčen, že ten princip byl dvojitá stěna, podobně jako u termosky - nevtrdím, že nemohu být přesvědčen mylně... ale.. zdá se mi, že jsem nějaký takový hrnec i nedávno viděl v krámě, jen to nebyla sada..nebo měl nahoře sklo, což nechci, vhledem k možnému odlepování či uvolňování úchytu, chci celonerezové

Hrnec s dvojitou stěnou existuje, třeba hrnec na vaření mléka. Ale u těch držadel nevím jak to funguje. Určitě není možné, aby po několika minutách v troubě měla držadla nižší teplotu než zbytek hrnce, ať už je vevnitř vakuum nebo cokoliv (kromě tavného, odparného nebo ablativního chlazení, viz elektronika do raketoplánů a návratové moduly kosmických lodí). Spíš půjde o velmi nízkou tepelnou kapacitu nebo nízkou tepelnou vodivost nebo kombinaci obého. Hledejte spíš podle těch vlastností než podle údajného konstrukčního řešení.

Ucho s vakuem uvnitř je logický a technický nesmysl. Nelze mít od sebe bezkontaktně dvě ocelové plochy a mezi nimi vakuum. Jejich poloha musí být nějak fixována vůči sobě a hrnci. Takže by se opět nahřála. Navíc vakuum je celkem silné a relativní slovo. Naproti tomu dutá ucha existují.

Tak to je snad jasné, že se to bude někde dotýkat, ale asi jde o to, jak velkou plochou.

Kapslové dno

Skládá se z hliníkového disku menšího průměru, který je uzavřen v pouzdře (kapsli). Pouzdro je vyplněno vakuem a celé přivařené ke spodu hrnce. Po přidání dalšího disku z nerezové oceli k hliníkovému, je hrnec použitelný také na indukci a díky tomuto dalšímu disku můžeme hovořit o kapslovém sendvičovém dnu.

Tolik z popisku jednoho eshopu. A těm uchům co jsem hledal se opravdu asi říká dutá, jak jsi uvedl. Díky za rady, asi už jsem něco našel, teď si jen vybrat kterou sadu.

JJ, ten nesmysl jsem našel taky. Ten popis je hodně retardovaný. Je tam prostě mezera na indukci, aby se neohříval efektně ten sporák. Pokud tam je. :-D Protože pokud by tam to vaše vakuum bylo, tak by takový hrnec na jiném, než indukčním sporáku nefungoval. Toť vše. Jinak, vakuem nelze nic vyplnit. Maximálně lze odněkud odčerpat vzduch. Do jisté míry samozřejmě. :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru