Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Elektrická řetězová pila

Potřebuji elektrickou řetězovou pilu pro občasné řezání větví, benzinová nevyhovuje, protože při tom občasném řezání ani nevypálím nádrž a zbytkový benzin prý ničí motor. Máte s tím zkušenosti? Čemu se mám vyhnout a co mám chtít? Mám vzít tuhle z Lidlu za 1600 Kč?

p100285149

Popis:
Plynulý náběh díky funkci "Soft Start"
Obouruční ochranný spínač s okamžitým zastavením řetězu
Přesná práce díky tichému a bezvibračnímu chromovanému řetězu OREGON
Snadné řezání díky výkonnému 2 200W elektromotoru
Uložení motoru na kuličkových ložiscích
Vysoký výkon řezání
Nízké opotřebení díky automatickému systému mazání řetězu a liště OREGON s vratnou růžicí v kuličkovém ložisku

Technické údaje
Příkon: 2 200 W
Rychlost: až 15,3 m/s
Délka řezu: cca 40 cm
Délka síťového kabelu: cca 12 cm

Obsah balení
Ochranný kryt řetězu
180 ml bio řetězového oleje (šetrný k životnímu prostředí)

Rozměry cca 83 x 21 x 27 cm

Hmotnost cca 5 kg (včetně příslušenství)
[8b8241407e129cbb483839a703cf6dab.jpeg]

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
osobně bych pořídil i na občasné řezání nějakou prověřenou značku. Ale je to asi o tom kolik jste za…
Labrador 28.02.2020 11:49
Labrador
Tak tak. A k té delší liště potřebuje odpovídající výkon. Ne jen příkon. :i: Jako, důchody nejsou zr…
Kiksfix 28.02.2020 15:46
Kiksfix
Takže si to shrňme: ta vámi doporučovaná Makita je o cca 25% dražší a příkon (tím pádem i výkon) má…
Kurt 28.02.2020 16:58
Kurt
Jste na správné stopě. Upřesním. Pila z lidlu stojí třeba 1500 a pila odjinud třeba 3000. V čem to j…
Kiksfix 28.02.2020 19:28
Kiksfix
...Pila z lidlu stojí třeba 1500 a pila odjinud třeba 3000. V čem to je ta zákeřnost ? Obojí vypadá… nový
Yarda 01.03.2020 21:56
Yarda
Není. nový
Kiksfix 01.03.2020 22:42
Kiksfix
Mám stykač z OEZ a přehluší i klimatizaci. Ale není to žádná čínská sr... :-D Nový. Obecně potraviná… poslední
kejki 03.03.2020 08:11
kejki
Mám zkušenost s benzínovou pilkou a benzínovými křovinořezy. Je tomu asi devět let co jsem si u firm… nový
Yarda 01.03.2020 10:01
Yarda
Osobně mám trochu mentální blok s tímto extra levným vybavením v případě, že sháním "životu přirozen… nový
Moas 01.03.2020 19:49
Moas

osobně bych pořídil i na občasné řezání nějakou prověřenou značku. Ale je to asi o tom kolik jste za to ochotný utratit. S kvalitnější pilou máte lepší servis v případě poruchy. Na komentáře typu "40 cm stačí na 100 cm špalek" je potřeba se jen zasmát :) určitě musí být lišta delší než průměr, nedokážu si představit co by to bylo za "drbačku" řezat špalky s větším průměrem.. jakože jde to ale je to celkem nepraktické a i s delší lištou uříznete malé průměry

Tak tak. A k té delší liště potřebuje odpovídající výkon. Ne jen příkon. :i: Jako, důchody nejsou zrovna velké. Ale on takovej "důchodec" ten šit koupí, něco s tím i uřízne a dva roky utečou raz dva a je po záruce. A když se to po... dřív, tak to stejně nikdo neservisuje vymnění se to a k mlíku v akci dostane dva rohlíky navíc. A šitkolotoč jede. Kdysi jsem si taky myslel, že za jednu drahou flexu mám tři ze supermarketu a na každou dva roky záruky. Než jsem zjistil, že normální flexa, řeže, nevibruje, nehřeje se ani po půl hodině a nařežu s ní milionkrát víc. Jako nářadí z těchto supermarketů nemá vůbec smysl řešit. Ani vrtáky z bláta atd. atd. atd. Ale když se někdo zeptá, tak rád přispěju svou zkušeností.

Jste na správné stopě. Upřesním. Pila z lidlu stojí třeba 1500 a pila odjinud třeba 3000. V čem to je ta zákeřnost ? Obojí vypadá jako pila, ale ten rozdíl v ceně se vzal kde ? A aby to nebylo tak jednoduché, tak to rozšířím o pilu třeba ještě odjinud a ta stojí třeba 8000. Jak je to možné ? Třeba ve Stihl prodejnách mají i pily za 400 občas. Jenže jsou to reklamní hračky pro děti. Třeba kuchyňský nůž. Jeden stojí třeba 100 kč a jiný třeba 12 000 Kč. Kde je ten zakopaný pes ? Obojí má ostří, střenku, špičku. :-D A pozor !!! Obojí i "řeže". 8-) A nyní to tedy shrňme, abych vás ušetřil zbytečné námahy. Ten rozdíl totiž není jen v ceně ! Ten je i v kvalitě. A to včetně kvality motorů - účinnosti. Proč ? Protože účinnější motor přemění více onoho příkonu na více výkonu a méně se zahřívá, opotřebová a ničí. A to je podmíněno použitými materiály, technologiemi výroby. To jen, že jste zabrousil do příkon-výkon. Já to měl ještě na mysli v souvislosti s délkou lišty. Oni totiž bombardéři klidně na šitpilku bez výkonu, která více topí, než točí klidně mrsknou 40 cm šitlištu se šitřetězem. A pokud by měla řezat v celé délce, tak se to prostě zastaví. Konkrétně ta Makita je přesně na takové to občasné hobby použití. Směšné pseudonapodobeniny nářadí však rozhodně nebrat.

...Pila z lidlu stojí třeba 1500 a pila odjinud třeba 3000. V čem to je ta zákeřnost ? Obojí vypadá jako pila, ale ten rozdíl v ceně se vzal kde ..

Když jsem ještě pracoval, byl u nás obchodní zástupce co prodával stykače. Vysvětloval, jak je to s firmou Elektropřístroj Písek co ji tehdy snad koupila firma Telemecanique. V Písku vyráběli své stykače, to se zrušilo, firma Telemecanique tam začala dělat své stykače svými postupy a svou kvalitou. Ale na těch stykačích bylo označení Elektropřístroj Písek a byly levnější než stejné stykače s označením Telemecanique. Že to byla cenová politika firmy. Pokud chtěl někdo ušetřit, koupil stykače s naším označením, firma byla ochotná k tomu dodat certifikát, že vlastnosti jsou úplně stejné jako u stykačů Telemecanique. Ale pokud někdo chtěl být IN a mít stykače Telemecanique, tak si musel připlatit.
Já jsem z nějaké dřívější akce věděl, proč tomu tak je. Že když se nějaké zařízení prodává do třetího světa, kde tomu prd rozumějí, jejich "odborník" otevře rozvaděč, vidí nápis Siemens, rozvaděč zavře a je spokojený. Kdyby tam viděl třeba nápis TESLA, tak řekne: "To neznám a nechci, vyhoďte to."
Tak třeba je to podobně i s některým levným vercajkem.

Mám stykač z OEZ a přehluší i klimatizaci. Ale není to žádná čínská sr... :-D Nový.
Obecně potravinářské markety mají velmi vstřícné podmínky reklamace, LIDL má 3 roky zároku, podle jiného dotazu má Hornbach na něco 5 let.

Mám zkušenost s benzínovou pilkou a benzínovými křovinořezy. Je tomu asi devět let co jsem si u firmy WERCO koupil benzínový křovinořez a benzínovou pilku Hecht. Vybíral jsem si podle ceny pro občasné použití na zahrádce. Křovinořez se mi během druhého sekání porouchal, to mi opravili v záruce, prý výrobní vada. Po "opravě" se mi už během prvního sekání porouchal, to už mi v záruce neuznali, prý to bylo starým benzínem (kecy, odflákli tu opravu). Ta pilka (po zkušenostech s křovinořezem tam leju dvakrát tolik oleje než je předepsáno) mi dodnes slouží.
Pak jsem si koupil laciný křovinořez v TESCu, ten se mi porouchal už při prvním sekání, tam začal zlobit mechanický startér, kluci čínští ty pružinky v něm snad udělali ze starých hrnců a šňůra asi původně byla prádelní. Pak to vůbec přestalo fungovat. Ale v TESCu se zachovali seriózně, vrátili mi peníze. Tak se dalo říci, že jsem si od nich bezplatně půjčil křovinořez na jedno posekání zahrádky :-D
Do třetice všeho jsem si loni koupil křovinořez v Kauflandu, ten zatím slouží.
Takže lze říci, že koupě levného vercajku je vždy sázka do loterie (ve sportce se taky občas dá vyhrát). Co se týká drahých profi vercajků ve značkových prodejnách, s tím nemám zkušenost

Osobně mám trochu mentální blok s tímto extra levným vybavením v případě, že sháním "životu přirozeně nebezpečné nářadí".
Nemám problém koupit a používat ten nejlevnější šit v případě vrtačky, vyžínače atp.
Jakmile ale dojde na něco, kde odfláklá výroba může zapříčinit vážné zranění obsluhy, tak si radši pár stovek připlatím za něco trošku lepšího, kde očekávám riziko nižší.
Takže motorovou pilu bych radši bral tu Makitu. Byť třeba ten Parside mám míchač stavebních hmot a jsem spokojen.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru