Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Elektrická řetězová pila

Potřebuji elektrickou řetězovou pilu pro občasné řezání větví, benzinová nevyhovuje, protože při tom občasném řezání ani nevypálím nádrž a zbytkový benzin prý ničí motor. Máte s tím zkušenosti? Čemu se mám vyhnout a co mám chtít? Mám vzít tuhle z Lidlu za 1600 Kč?

p100285149

Popis:
Plynulý náběh díky funkci "Soft Start"
Obouruční ochranný spínač s okamžitým zastavením řetězu
Přesná práce díky tichému a bezvibračnímu chromovanému řetězu OREGON
Snadné řezání díky výkonnému 2 200W elektromotoru
Uložení motoru na kuličkových ložiscích
Vysoký výkon řezání
Nízké opotřebení díky automatickému systému mazání řetězu a liště OREGON s vratnou růžicí v kuličkovém ložisku

Technické údaje
Příkon: 2 200 W
Rychlost: až 15,3 m/s
Délka řezu: cca 40 cm
Délka síťového kabelu: cca 12 cm

Obsah balení
Ochranný kryt řetězu
180 ml bio řetězového oleje (šetrný k životnímu prostředí)

Rozměry cca 83 x 21 x 27 cm

Hmotnost cca 5 kg (včetně příslušenství)
[8b8241407e129cbb483839a703cf6dab.jpeg]

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
osobně bych pořídil i na občasné řezání nějakou prověřenou značku. Ale je to asi o tom kolik jste za…
Labrador 28.02.2020 11:49
Labrador
Tak tak. A k té delší liště potřebuje odpovídající výkon. Ne jen příkon. :i: Jako, důchody nejsou zr…
Kiksfix 28.02.2020 15:46
Kiksfix
Takže si to shrňme: ta vámi doporučovaná Makita je o cca 25% dražší a příkon (tím pádem i výkon) má…
Kurt 28.02.2020 16:58
Kurt
Jste na správné stopě. Upřesním. Pila z lidlu stojí třeba 1500 a pila odjinud třeba 3000. V čem to j…
Kiksfix 28.02.2020 19:28
Kiksfix
...Pila z lidlu stojí třeba 1500 a pila odjinud třeba 3000. V čem to je ta zákeřnost ? Obojí vypadá…
Yarda 01.03.2020 21:56
Yarda
Mám stykač z OEZ a přehluší i klimatizaci. Ale není to žádná čínská sr... :-D Nový. Obecně potraviná… poslední
kejki 03.03.2020 08:11
kejki

osobně bych pořídil i na občasné řezání nějakou prověřenou značku. Ale je to asi o tom kolik jste za to ochotný utratit. S kvalitnější pilou máte lepší servis v případě poruchy. Na komentáře typu "40 cm stačí na 100 cm špalek" je potřeba se jen zasmát :) určitě musí být lišta delší než průměr, nedokážu si představit co by to bylo za "drbačku" řezat špalky s větším průměrem.. jakože jde to ale je to celkem nepraktické a i s delší lištou uříznete malé průměry

Tak tak. A k té delší liště potřebuje odpovídající výkon. Ne jen příkon. :i: Jako, důchody nejsou zrovna velké. Ale on takovej "důchodec" ten šit koupí, něco s tím i uřízne a dva roky utečou raz dva a je po záruce. A když se to po... dřív, tak to stejně nikdo neservisuje vymnění se to a k mlíku v akci dostane dva rohlíky navíc. A šitkolotoč jede. Kdysi jsem si taky myslel, že za jednu drahou flexu mám tři ze supermarketu a na každou dva roky záruky. Než jsem zjistil, že normální flexa, řeže, nevibruje, nehřeje se ani po půl hodině a nařežu s ní milionkrát víc. Jako nářadí z těchto supermarketů nemá vůbec smysl řešit. Ani vrtáky z bláta atd. atd. atd. Ale když se někdo zeptá, tak rád přispěju svou zkušeností.

Jste na správné stopě. Upřesním. Pila z lidlu stojí třeba 1500 a pila odjinud třeba 3000. V čem to je ta zákeřnost ? Obojí vypadá jako pila, ale ten rozdíl v ceně se vzal kde ? A aby to nebylo tak jednoduché, tak to rozšířím o pilu třeba ještě odjinud a ta stojí třeba 8000. Jak je to možné ? Třeba ve Stihl prodejnách mají i pily za 400 občas. Jenže jsou to reklamní hračky pro děti. Třeba kuchyňský nůž. Jeden stojí třeba 100 kč a jiný třeba 12 000 Kč. Kde je ten zakopaný pes ? Obojí má ostří, střenku, špičku. :-D A pozor !!! Obojí i "řeže". 8-) A nyní to tedy shrňme, abych vás ušetřil zbytečné námahy. Ten rozdíl totiž není jen v ceně ! Ten je i v kvalitě. A to včetně kvality motorů - účinnosti. Proč ? Protože účinnější motor přemění více onoho příkonu na více výkonu a méně se zahřívá, opotřebová a ničí. A to je podmíněno použitými materiály, technologiemi výroby. To jen, že jste zabrousil do příkon-výkon. Já to měl ještě na mysli v souvislosti s délkou lišty. Oni totiž bombardéři klidně na šitpilku bez výkonu, která více topí, než točí klidně mrsknou 40 cm šitlištu se šitřetězem. A pokud by měla řezat v celé délce, tak se to prostě zastaví. Konkrétně ta Makita je přesně na takové to občasné hobby použití. Směšné pseudonapodobeniny nářadí však rozhodně nebrat.

...Pila z lidlu stojí třeba 1500 a pila odjinud třeba 3000. V čem to je ta zákeřnost ? Obojí vypadá jako pila, ale ten rozdíl v ceně se vzal kde ..

Když jsem ještě pracoval, byl u nás obchodní zástupce co prodával stykače. Vysvětloval, jak je to s firmou Elektropřístroj Písek co ji tehdy snad koupila firma Telemecanique. V Písku vyráběli své stykače, to se zrušilo, firma Telemecanique tam začala dělat své stykače svými postupy a svou kvalitou. Ale na těch stykačích bylo označení Elektropřístroj Písek a byly levnější než stejné stykače s označením Telemecanique. Že to byla cenová politika firmy. Pokud chtěl někdo ušetřit, koupil stykače s naším označením, firma byla ochotná k tomu dodat certifikát, že vlastnosti jsou úplně stejné jako u stykačů Telemecanique. Ale pokud někdo chtěl být IN a mít stykače Telemecanique, tak si musel připlatit.
Já jsem z nějaké dřívější akce věděl, proč tomu tak je. Že když se nějaké zařízení prodává do třetího světa, kde tomu prd rozumějí, jejich "odborník" otevře rozvaděč, vidí nápis Siemens, rozvaděč zavře a je spokojený. Kdyby tam viděl třeba nápis TESLA, tak řekne: "To neznám a nechci, vyhoďte to."
Tak třeba je to podobně i s některým levným vercajkem.

Mám stykač z OEZ a přehluší i klimatizaci. Ale není to žádná čínská sr... :-D Nový.
Obecně potravinářské markety mají velmi vstřícné podmínky reklamace, LIDL má 3 roky zároku, podle jiného dotazu má Hornbach na něco 5 let.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru