Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nafta vs. benzín

Jednoduchý dotaz, kupovali byste dnes osobní auto na naftu?

Nezáleží mi na ceně paliva či na tom, po kolika km ročně se dízlák vyplatí. Jde mi jen o to, abych časem nezjistil, že mě časem s naftovým motorem nepustí do města či vůbec na ulici. Jeden nikdy neví, co z moudré eu vyleze. Nerad bych vyvalil x set tisíc za auto, s kterým se budu moci za pár let akorát tak vyfotit.

Favorita máme 25 let. Nemíním kupovat za pár let další, to nové bude až do smrti. Najedeme ročně nižší jednotky tisíců km.
Manželka si vyhlédla řadu Volvo V40.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
https://www.idnes.cz/auto/zpravodajstvi/uhlikova-dan-co2-emise-nemecko-zdrazeni-nafty.A190730_121635…
Moas 01.08.2019 10:21
Moas
tohle neprojde. A pokud to projde, bude to tak velký sociální otřes, že to spolehlivě zabije celou E… nový
touchwood 01.08.2019 21:51
touchwood
Já se spíš bojím toho, že kdyby to prošlo, tak by se naši politici určitě velmi rychle inspirovali.… nový
Prasak 02.08.2019 07:05
Prasak
Já myslím, že táhnou, když je Musk nestačí vyrábět. Známý si teď Teslu koupil a je to parádní auto.… nový
L-Core 02.08.2019 07:47
L-Core
Tesla nestíhá vyrábět a furt je v červených číslech. Pokud nenastane revoluce v bateriích, považuji… nový
Prasak 02.08.2019 08:43
Prasak
O tom jak budou nabíjecí stanice vypadat po návštěvě ožralů cestou z putiky nemluvě. Případné odpojo… nový
czcharlie 02.08.2019 11:50
czcharlie
Putyku máme hned vedle parkoviště. I kvůli tomu mám na autě pojistku proti vandalismu. nový
Prasak 02.08.2019 12:12
Prasak
Mým potřebám by elektroauto téměř vyhovovalo. 90 procent denního objemu jízd je do 50km. Problém je… poslední
Moas 03.08.2019 20:01
Moas
Šel bych do benzínu, ideálně atmosférického, nebo jen málo nafouknutého turbem a čím míň eko edice,… nový
Potkan007 02.08.2019 17:46
Potkan007

Já se spíš bojím toho, že kdyby to prošlo, tak by se naši politici určitě velmi rychle inspirovali.
Jestli projde, neprojde - větší průser je v tom, že protěžují něco postihem druhého. Jako by v běžeckém závodě místo dopingu soupeřům nakopli kolena. No jo, prostě elektronesmysly netáhnou, přes všechny snahy zelených pomatenců, furt to má hromadu nevýhod a lidi to nechtějí.

Já myslím, že táhnou, když je Musk nestačí vyrábět.

Známý si teď Teslu koupil a je to parádní auto. Čekal v pořadníku snad půl roku. Jasně, cena je z pohledu běžného občana strašná, ale to je tak ta jediná nevýhoda - pokud tedy nejezdí dálkové jízdy a musel by se cestou zabývat dobíjením. Ale tohle snad i v ČR nebude za 10 let žádný problém.

-----
Diskutabilní je to "eko". Jak známo, elektřina se také musí někde vyrobit a tohle je problém, místo čoudícího auta v Brně tu máme čoudící komín v Počeradech.

Tesla nestíhá vyrábět a furt je v červených číslech. Pokud nenastane revoluce v bateriích, považuji to za slepou cestu. S klimou v létě a topením v zimě se můžu rozloučit, pokud chci dojet dál, než jen do práce a zpět.

Nejde jen o to tu elektřinu vyrobit (dá se využít nabíjení v noci, motivace třeba levnějším nočním proudem, hodiny zabudovaný v nabíjecí stanici), ale především distribuce k autům - jelikož není nabito za pět minut, tak je třeba mít k dispozici zásuvku a tu na sídlištích prakticky nikdo u auta nemá. Vlastně ti lidi na sídlištích nemají ani vlastní parkovací místo, stojí všude možně i nemožně. Já mám aktuálně vlastní parkovací místo, dokonce i elektřinu u něj (je tam lampa osvětlení), takže by se to za nějaký peníz dalo udělat. Ale co ti ostatní, co mají auta okolo silnice?

Mým potřebám by elektroauto téměř vyhovovalo. 90 procent denního objemu jízd je do 50km. Problém je ale těch zbylých deset procent. Nebýt schopen dojet ani z Brna do Prahy bez půlhodinového nabíjení je prostě fail.
Jinak jedna čoudící elektrárna je pořád výrazně efektivnější než deset tisíc decentralizovaných zdrojů. A s jádrem jsme úplně jinde, takže tam problém nebude.

Šel bych do benzínu, ideálně atmosférického, nebo jen málo nafouknutého turbem a čím míň eko edice, tím líp. Nějaký trochu osvědčený motor, nové řady mají občas problémy. Ten motor bude proti naftě pravděpodobně jednodušší, méně bych se bál případných nákladných servisů a řešení problémů za 15 let. Pokud nepořídíš vůz u nás neobvyklého výrobce s obtížnou dostupností náhradních dílů, měl by si s tím hravě poradit libovolný servis v okolí.

Ne že by tohle stálo při tvém nájezdu za úvahu, ale u nových dieselů pozor na ekologické vychytávky. Kolega má Peugeota 5008 s 1.6 HDi, spotřeba krásná, jenže když si spočítá, že musel měnit vak s aditivem pro DPF (3800 Kč + práce + 500 za smazání hlášky, vydrží 100k km) a každý servis doplnit nádobku AdBlue (zanedbatelná cena), už to až taková nádhera není.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru