Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Podtlakové palivové čerpadlo

Dobrý den,
řeším teď takový problém. Mám na motorce podtlakové čerpadlo, je ovládané podtlakem od víka ventilů (hadičkou). Mám problém se startováním po delší odstávce - benzín z karburátoru se odpaří a musím dlouho točit startérem, než čerpadlo natáhne nový benzín z nádrže. Nešel by na tu hadičku podtlaku přidat nějaký bazmek, kterým bych si napumpoval benzín ručně před startováním?

Díky za tipy.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zajímavý podnět nový
tozi48 02.11.2018 10:58
tozi48
Honda XRV 750 Africa Twin. Se "zavodněním" problém nebude, čerpadlo je pod nádrží a benzín do něho n… nový
freds 02.11.2018 11:57
freds
A nemáš spíš problém s karburátorem? Není důvod, aby se z něj benzín odpařoval, vždyť karburátor je… nový
JoDiK 02.11.2018 12:32
JoDiK
Co vím tak jsou na něm přepady, a když je tam moc benzínu tak to hadičkou odteče pryč. Možná ale nen… nový
freds 02.11.2018 12:40
freds
To máš pravdu s tím vypouštěním, já na to vždycky zapomenu, ale před sezónou než poprvé staruju povo… nový
JoDiK 02.11.2018 13:30
JoDiK
Tak jeden nápad přišel. Napadlo mě udělat na podtlakové hadičce pomocí nějakých dvou ventilů uzavíra… poslední
freds 05.11.2018 11:10
freds

Honda XRV 750 Africa Twin. Se "zavodněním" problém nebude, čerpadlo je pod nádrží a benzín do něho nateče samospádem. Jenže pak to palivové čerpadlo musí benzín dopravit do karburátoru, který je výš než čerpadlo (ale zároveň taky pod nádrží). V případě nouze lze nádrž s karburátorem zapojit napřímo bez čerpadla. Ale funguje to jen s plnou nádrží, pár desítek km. Jakmile se trocha benzínu vyjede, ten zmenšený tlak už nestačí na to aby to doteklo do karburátoru. Z toho soudím že karburátor potřebuje na vstupu palivo trochu pod tlakem. Chtělo by to něco přidat na tu hadičku podtlaku co ovládá membránu čerpadla, něco čím bych tu membránu rozhýbal ručně....ale zatím mě nic nenapadlo. S tím balonkem nevím jestli bych pochodil, ta hadička má malý průměr a nevím jestli by ten podtlak po nastartování nehýbal spíš s tím balonkem místo membrány v pumpě (když se ten balonek ohřeje od motoru určitě i změkne).

Co vím tak jsou na něm přepady, a když je tam moc benzínu tak to hadičkou odteče pryč. Možná ale není ani tak problém s vysycháním, jak spíše se starým benzínem. V manuálu je psáno, že pokud motorka bude delší dobu stát (např. přes zimu) je vhodné karburátory vypustit. I pro tento případ znovunapuštění karburátoru bych byl rád kdyby to šlo napumpovat ručně. Jinak se může stát, že startérem budu točit tak dlouho, že vybiju baterku než to stačí naskočit.

Tak jeden nápad přišel. Napadlo mě udělat na podtlakové hadičce pomocí nějakých dvou ventilů uzavírací bypass na kterém bude ten balónek. Po delší odstávce pomocí ventilů zapojit do okruhu balónek a napumpovat benzín ručně, pak přehodit ventily a při provozu už by ten podtlak nešel přes balónek, ale přímo....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru