Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Oplechování přechodu střechy pergoly a stěny domu

]Dobrý den
Mám takový problém, jak dobře udělat přechod mezi střechou pergoly a stěnou domu, a chtěl bych poprosit o radu.

Pergola stojí těsně vedle stěny domu. Stojí na 4 stojinách. Stěny domu se nedotýká. Jsou od sebe asi 1cm. Stěna domu je o 70cm vyšší, než střecha pergoly. Když bude na tu stěnu domu nad střechou pergoly pršet, tak voda poteče po té stěně až do pergoly. To je nežádoucí stav. Proto se tam dávají stěnové lišty. Jenže pergola mírně pruží. Ten rozkmit je pár milimetrů.
Střecha pergoly má sklon 2°. Je to fakt mírný spád a ten je směrem kolmo od stěny domu(stěnu domu mám v zádech a voda ze střechy pergoly teče kde se dívám).

Mám lišty, takové "L" profily. Ta se položí na asfaltový pás na střeše pergoly a přitlačí ke stěně domu. Pokud plech přilepím tmelem k asf.pásu, a dotlačím na stěnu domu, tak nezatěsním přechod stěna-plech a poteče do pergoly.
Pokud přetěsním tmelem spoj stěnadomu-plech, tak nepoteče do pergoly po stěně domu, ale je možné, že bude voda zavzlínavat mezi asf.pásem a plechem.

Pokud přetěsním oba spoje, tak při pohybu po střeše pergoly dojde k rozkmitu pergoly a spoj se utrhne.

Proto mám ještě další dilatační lištu. Ale nevím, jak ji použít. "L" lišta by se měla podtmelit ve spoji asf.pás-plech. A dil.lišta by se měla připevnít na dům a podtmelit(přechod stěna domu a dil.lišta). Jenže nevím, kde ten tmel správně nacpat. Do toho vzniklého žlabku(mezi plechem a stěnou), nebo přímo pod tu dosedací plochu lišty, která tlačí na stěnu?

Věděl by někdo, jak takový spoj správně udělat? Popř. jak celý tento přechod udělat?

Děkuji za rady

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny