Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vlastní palírna

Dobrý den, chtěl bych si pořídit vlastní palírnu. Nemáte nějaký tip? Každý rok mám cca 10-15 beček (50l). Máte z tím někdo zkušennost? Není potřeba dlouholetá praxe? Je to opravdu tak snadné, že koupím něco takového a jdu pálit?
Díky

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
kromě toho že je to nelegální je to i životu nebezpečné nový
cca 10.07.2018 15:25
cca
Pokud vím tak za posledních deset let nikdo z domácí pálenky neumřel ale z té kupované jich byli des… nový
nerady 10.07.2018 21:13
nerady
Pokud dodrží určité zásady pro destilaci ovocných kořalek tak nic na tom nebezpečného není.No a poku… nový
kap.dabač 11.07.2018 09:28
kap.dabač
Soudruzi to respektovali,ale tihle nejsou jako ONI. :-):- nový
kolemjsoucí 11.07.2018 09:58
kolemjsoucí
prave ze tihle zakon jeste od cisare pana, kde to bylo trestano odnetim svobody, zrusili. Nyni je to… nový
Prezdika 11.07.2018 11:22
Prezdika
Když koupíte něco takového, tak je to skutečně tak snadné. Jen to chce elektrické míchadlo, ovocný k… nový
Kiksfix 20.07.2018 22:55
Kiksfix
Vlastní pálírna má hodně úskalí. Prvním problémem je legálnost. Pálení sice není trestný čin, ale př… poslední
PaveJan 23.07.2018 11:50
PaveJan

Pokud dodrží určité zásady pro destilaci ovocných kořalek tak nic na tom nebezpečného není.No a pokud pálí pro sebe tak to také není proti zákonu.Pokud toho dělá víc a něco prodá tak pokud není žalobce tak není soudce.Dříve za minulého režimu bylo trestné byť jenom vlastnit destilační přístroj.Dříve i za komančů se na každé vesnici pálilo o stošest.Z komínu se hulilo z každého baráku.Akorát z kostela ne.I ti soudruzi toto respektovali.

Když koupíte něco takového, tak je to skutečně tak snadné. Jen to chce elektrické míchadlo, ovocný kvas je dobře míchat a dobře je míchat jakýkoliv kvas. Aby se celý objem prohříval pomalu a v celém objemu. Všechny postupy jsou na netu..

Vlastní pálírna má hodně úskalí. Prvním problémem je legálnost. Pálení sice není trestný čin, ale přestupek stále ano. Pokud by jste to nekomu prodal, byť i jednu lahev, krátíte daň a to je trestný čin. Udat vás může kdokoliv a nečekaně. Čili minimálně tomu druhému se určitě vyhněte obloukem. Ke kvalitě - pokud pálíte na kvalitu a ne na kvantitu, tak vás výsledek domácí pálenky asi zklame. Zařízení z odkazu je taková hračka. Pěstitelské pálení mají velmi dobře řízenou teplotu, kvalitní kolonu, katalyzátor, atd. Obecně mají i lepší výtěžnost. Pokud máte 15 beček, tak počítejte se značným kvantem výpalků. Nehezky smrdí, je toho hodně, a taky se někdo může zajímat jak jste k tomu přišel. Otravy se bát nemusíte. Ovocné kvasy obsahují methanolu málo. Domácí pálení osobně nedoporučuji.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru