Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem felicie 1,3Mpi prasklé těsnění pod hlavou

Zdravím.
Letos v únoru jsem zjistil, že mám v chladicí kapalině olej - prasklé těsnění pod hlavou. Jelikož felda byla skoro bez koroze a jinak OK, tak jsem to nechal ještě vyměnit. Asi před měsícem jsem zjistil, že začíná ubývat voda v chladiči a tak jsem začal dolévat. Do včerejška ( cca za 1,5 měsíce) jsem dolil skoro 2l vody, což je už hodně. Podíval jsem se ještě na hladinu oleje v motoru a zjistil, že olej sahá cca 1cm nad horní rysku u měrky. Podle mě to těsnění zase prasklo a voda se tentokrát dostává do oleje. Dnes budu volat mechanikovi a potřebuji vědět, jestli to musí uznat jako reklamaci, zřejmě tam něco udělal blbě.
Děkuji

Předmět Autor Datum
A mechanik měnil jenom těsnění pod palicí? nový
iconek 07.06.2018 05:55
iconek
udělal to blbě, taky se nám to u felicie kdysi stalo. V servisu měnili těsnění pod hlavou, ale auto… nový
Kung fu Ježek 07.06.2018 06:57
Kung fu Ježek
Kludne môže prasknut aj hlava. nový
jimbim 07.06.2018 15:04
jimbim
Hlavu nechal zafrézovat a mimo těsnění pod hlavou tam dával ještě nějaké další těsnění. No jestli bu… nový
Matyas xl 08.06.2018 08:21
Matyas xl
Kecy v kleci. Synek měl před lety Felicii 1,6 a jezdil na řezanku BA95/E85 půl napůl. Po vyjetí dvou… poslední
sHpy00n 08.06.2018 10:11
sHpy00n

udělal to blbě, taky se nám to u felicie kdysi stalo. V servisu měnili těsnění pod hlavou, ale auto od té doby zase tlakovalo do vody a přehřívalo se. Muselo se to vyměnit znova. Hlava se musí před opětovnou montáží srovnat (což snad ví v každém servisu) a doporučuji použít těsnění elring, victor reinz, nebo originál škoda. Často dávají od značky temac a to je šmejd.

Hlavu nechal zafrézovat a mimo těsnění pod hlavou tam dával ještě nějaké další těsnění. No jestli bude prasklý blok motoru nebo hlava,tak to už řešit nebudu a felda půjde na šroťák, i když vypadá jinak velice pěkně. Navíc od příštího roku už naturál 95 nebude a bude jen E10 s větším obsahem lihu, který má údajně ničit palivové soustavy těchto starších aut. Kdoví, ale co je na tom pravdy. Když tam teď je 5% lihu a potom bude 10%, tak proč by to najednou mělo začít tolik vadit? Těžko říct.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru