Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem úspora elektřiny

Dobrý den nemá někdo zkušenost s tímto |Tesla-Saver-ECO_TXT-TOP-RON prý zaručuje 50procent úspory , je mi to podezřelé , sice píšou ,že odstraní jalovinu , ale přece jeden ,nebo sestava kapacit v jedné zásuvce a v jedné fázy nedokáže odstranit veškerou jalovinu v bytě ,nebo domě , potažmo ve firmě jak píšou v diskuzích . prosím ví někdo jak se počítá kapacita na kompenzaci jaloviny ,a čím jalovinu změřím , vím ,že v minulosti se provozy s převahou indukčních strojů (motory,trafa) povinně kompenzovaly a kondenzátorové baterie se připínaly podle zatížení ,ale tím moje znalosti končí . děkuji

Předmět Autor Datum
Šmejdi. nový
Kyncl 02.03.2018 17:16
Kyncl
V rámci bytu nebo domu se tím vůbec nemusíte zabývat. To má smysl pro provozy s příkonem řádu desíte… nový
leo 02.03.2018 17:51
leo
Nemáme zkušenosti, ale jiní mají: https://www.dtest.cz/clanek-3185/zazracne-uspory-s-energy-saver-pr… nový
JoDiK 02.03.2018 17:55
JoDiK
elektroměr měří činný příkon, kompenzaci jalové složky doma k ničemu nepotřebuješ. všechny spotřebi… nový
ledníbrtník 02.03.2018 19:54
ledníbrtník
Něco podobnýho, jako když kupovali Rakušáci filtry do zásuvky na odfiltrování elektriky z jadernýho… nový
Prasak 02.03.2018 20:12
Prasak
Atom stop mě před léty opravdu pobavil. A nejhorší je, že se najdou lidi, který tomu věří. nový
ml1 12.03.2018 15:19
ml1
Děkuji všem za poučení a dál toto řešit nebudu a kupovat po přečtení informací také ne . nový
Peru 02.03.2018 20:36
Peru
jalovina se počítá v kVAr kilovoltampér reaktanční nový
paul 02.03.2018 20:46
paul
Je to nesmysl a okrádání lidí. V domácnostech se "jalovina" neměří, elektroměr v domácnosti měří pou… nový
George63 02.03.2018 23:21
George63
Před koupí jakéhokoliv udělátka se zeptejte sami sebe. Proč v dnešní době, kdy úspora energie a pali… nový
Henessy 09.03.2018 21:41
Henessy
Přesně tak.To samé zázračné léky,přístroje a deky.Kdyby to nějak fungovalo,měly by to už dávno ve vš… nový
Karel04 10.03.2018 00:39
Karel04
Však je to v té reklamě ( https://ma-doporucenipro.com/teslasavereco/7108/ ) napsané :-) . Výrobci a… nový
ml1 13.03.2018 14:43
ml1
Dynamický elektroměr s kotoučem si při překompenzování možná neví rady... ale kdo z vás ho ještě má?… nový
mirektatra 10.03.2018 08:29
mirektatra
choď do toho podobne, ako akademici VUML s písmenkami, RSDr., DrSc., CSc., do parlamentu, do senátu… nový
Ahasver Chamachir 12.03.2018 15:58
Ahasver Chamachir
RSDr = Rozhodnutím Strany doktor, tímto titulem se chlubí opravdu jen zapálení vumláci. Jinak správn… nový
ml1 13.03.2018 14:31
ml1
Komu by to bylo málo, může si přikoupit MBA. To sice akademický titul není, ale vypadá to honosně. nový
karel 13.03.2018 14:34
karel
Přesně, kdo nemá bednu na studia, pořídí si MBA Překládá se to jako Mladý, Blbý, Ambiciózní nový
ml1 13.03.2018 14:46
ml1
Mohl bych stručně říct, že je to blbost, ptákovina... , ale budu méně stručný a hlavně slušný. Elek… nový
ml1 12.03.2018 16:04
ml1
Je to nezmysel pretoze za jalovy vykon sa neplati a ani to nie je spotrebovana energia (ta jalova en… poslední
MMnereg 13.03.2018 16:31
MMnereg

V rámci bytu nebo domu se tím vůbec nemusíte zabývat. To má smysl pro provozy s příkonem řádu desítek nebo stovek kW a elektroměrem registrujícím jalové výkony, kde za jalovinu platí. Jinak něco k přečtení o tom viz Google, kde je milion odkazů, např. http://www.odbornecasopisy.cz/elektro/casopis/tema/kompenzace-elektrickeho-jaloveho-vykonu--11073.
Pokud to někdo nabízí jako 50% úsporu pro domácnost , platí viz předchozí odpověď (šmejdi)

elektroměr měří činný příkon, kompenzaci jalové složky doma k ničemu nepotřebuješ.

všechny spotřebiče, které dnes obsahují spínaný zdroj, mají účiník blízko 1, jen s malou kapacitní složkou. rádoby kompenzace jsou jen (tvoje) vyhozené prachy.

Je to nesmysl a okrádání lidí. V domácnostech se "jalovina" neměří, elektroměr v domácnosti měří pouze činnou energii.
A podobný nesmysl je i topné těleso, v současné době rovněž v reklamách, do zásuvky, s příkonem 350W, které má údajně vytopit třeba ložnici. Taky pěknej nesmysl!!! To by musela mít tak možná max. 10 m3 - 2x2x2,5 m!!!
To uvádím rovněž jako pěkný podvod na lidi od "šmejdů", jako v předešlém případě.

Před koupí jakéhokoliv udělátka se zeptejte sami sebe. Proč v dnešní době, kdy úspora energie a paliva je hlavní marketinkový tahák tyto zázračné udělátka a různé magnety, polarizátory a jak to nazvou Tyto zázraky techniky nepoužívají velké firmy a automobilky ve svých prémiových výrobcích.

Přesně tak.To samé zázračné léky,přístroje a deky.Kdyby to nějak fungovalo,měly by to už dávno ve všech nemocnicích a domovech pro seniory.Tahání peněz z lidí,co skočí na všechno,co je nějak pseudovědecky popisováno a vychvalováno. A ještě to koupí od šmejdů s podivnou firmou a pak se diví,že to nejde vrátit.

Však je to v té reklamě ( https://ma-doporucenipro.com/teslasavereco/7108/ ) napsané :-) . Výrobci a prodejci elektřiny jim to zakázali a nyní prý i prolobovali zákaz dovozu :)) . Tak s nákupem pospěšte, a doufejte, že použití dříve zakoupeného zůstane nadále legální :-D.
Za přečtení stojí i "diskuze" pod tím "článkem" opravdu ideální do nějakého humoristického časopisu.

Opravdu je možné, že někdo může naletět na takovou dezinformaci (a nejsem jediný, kdo se tomu diví, viz. třeba zde https://blog.hlavnespravy.sk/3371/vazne-jsme-takovi-tupci/ ).

RSDr = Rozhodnutím Strany doktor, tímto titulem se chlubí opravdu jen zapálení vumláci. Jinak správně doktor společenských věd.

Ale to ostatní jsou normální tituly, které nemají s politikou nic společného. CSc. je kandidát věd, to pojmenování je trochu uhozené (zní to jako něco nedodělaného) před lety se přešlo na západní systém a současní "kandidáti" mají titul Ph.D. což znamená doktor filozofie. To zní sice lépe, ale zase je to zcela nejasné, protože to s filozofií nemá nic společného.
DrSc. (Doktor věd) se snad pořád na Akademii věd uděluje, možná má trochu jinou zkratku o nějaké písmenko.

Mohl bych stručně říct, že je to blbost, ptákovina... , ale budu méně stručný a hlavně slušný.

Elektroměr měří jen činný výkon, respektive platba za elektřinu je jen za činný výkon (dnešní digitální elektroměry bývají univerzálnější). Teda pokud se bavíme o domácnosti a ne o "šestikvadrantovém" měření u velkoodběratelů.
A jako velkoodběratel byste narazil na to, že musíte udržovat účiník mezi řekněme 0.95 a 0.99 induktivních a nesmíte překompenzovat do kapacitní oblasti (zatímco v tomto pásmu induktivní jaloviny neplatíte nic, tak za každou kapacitní kilovarhodinu se platí velké pálky). Taková byla aspoň situace před několika lety (5-8), jak je to dneska netušim, tohle se mění hodně rychle i proto, aby se maximalizovaly tržby. O tom, že znečišťování sítě dalšími složkami je naprosté tabu a platí se za to tučná penále ani nemusím psát. Od toho mají velké závody FKS neboli filtračně kompenzační stanice, které se snaží těmto platbám zabránit (a že to nejsou malé platby; slyšel jsem o ocelárně, která kupovala za tři miliony aktivní kompenzátor pro svou elektrickou obloukovou pec, předtím platila dva miliony korun (už nevim jestli měsíčně nebo ročně) za znečištění sítě, poté neplatila nic, vyprávěli nám o tom, jako o zázraku).
Jako domácnost vás (a vaši peněženku) ani jalový výkon, ani harmonické, ani další neblahé vlivy různých spotřebičů trápit nemusí. To je záležitost výrobců spotřebičů. V době, kdy začínaly kompaktní zářivky, jsem se divil, proč jsou jen do necelých 20W, nad 20W byla nabídka minimální (a za neúměrně vyšší ceny nebo čínské). Nějak jsme o tom začli mluvit s energetiky na jednom setkání, protože to bylo zrovna aktuální (byl akorát zákaz žárovek). Tehdy mi to energetici objasnili tím, že do 20W může být na vstupu normální usměrňovač, nad 20W je možné splnit limity pro rušení jen s aktivním usměrňovačem, protože tak velkej filtr se do žárovky nevejde.

Po internetu najdete řadu nadávek, třeba tady http://rayer.g6.cz/elektro/psu4pc.htm téměr ke konci stránky (sedmý velký nadpis od konce) je nesmyslnost těchto udělátek zmínená.

Je to nezmysel pretoze za jalovy vykon sa neplati a ani to nie je spotrebovana energia (ta jalova energia sa vracia s kazdou sinusovkou nazad do siete preto sa za nu ani neplati), takze tam nebude ziadna uspora.
Odstranovanie jalovej zlozky ma jediny vyznam v znizeni zataze dratov, ma to vyznam vo velkych domoch kde je tisic bytov napr. mrakodrap apod., mas mrakodrap?

P.S. a nejake kondenzatory a blbosti budu trochu praveze spotrebovavat (nejake straty na zahrievani apod), takze ne uspora ale zaplatis o chlp viac ako predtym.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru