Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem úspora elektřiny

Dobrý den nemá někdo zkušenost s tímto |Tesla-Saver-ECO_TXT-TOP-RON prý zaručuje 50procent úspory , je mi to podezřelé , sice píšou ,že odstraní jalovinu , ale přece jeden ,nebo sestava kapacit v jedné zásuvce a v jedné fázy nedokáže odstranit veškerou jalovinu v bytě ,nebo domě , potažmo ve firmě jak píšou v diskuzích . prosím ví někdo jak se počítá kapacita na kompenzaci jaloviny ,a čím jalovinu změřím , vím ,že v minulosti se provozy s převahou indukčních strojů (motory,trafa) povinně kompenzovaly a kondenzátorové baterie se připínaly podle zatížení ,ale tím moje znalosti končí . děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Je to nezmysel pretoze za jalovy vykon sa neplati a ani to nie je spotrebovana energia (ta jalova en… poslední
MMnereg 13.03.2018 16:31
MMnereg

Je to nezmysel pretoze za jalovy vykon sa neplati a ani to nie je spotrebovana energia (ta jalova energia sa vracia s kazdou sinusovkou nazad do siete preto sa za nu ani neplati), takze tam nebude ziadna uspora.
Odstranovanie jalovej zlozky ma jediny vyznam v znizeni zataze dratov, ma to vyznam vo velkych domoch kde je tisic bytov napr. mrakodrap apod., mas mrakodrap?

P.S. a nejake kondenzatory a blbosti budu trochu praveze spotrebovavat (nejake straty na zahrievani apod), takze ne uspora ale zaplatis o chlp viac ako predtym.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru