Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaký elektrický rázový utahovák na povolení kola?

Dobrý den,
zeptám se. Když momentklíčem dotáhnu šrouby na kolech na fábii na 130Nm a za pů roku je budu chtít povolit, povolím je opět kroutícím momentem okolo 130Nm? Asi ne. Jaký tedy pořídit elektrický rázový utahovák/povolovák, abych to povolil? Bude mi stačit utahovák 550Nm ? Pokud ne, tak proč? A hlavně, kolik Nm tedy bezpečně na tyto práce stačí?
Díkec

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Kup Klíč na kola. a ušetříš.
Cat 08.11.2017 17:43
Cat
Křížovým klíčem se nevyvine dostatečný moment a některé šrouby nelze povolit. Lepší je vysouvací zah… nový
PLV 08.11.2017 20:20
PLV
Křížový klíč používám už hezkou řadu let a nestalo se mi že bych matky nepovolil. I když byla situac… nový
Cat 09.11.2017 19:46
Cat
Dík za odpověď, ale není to odpověď na můj dotaz. nový
Hanz0007 08.11.2017 20:13
Hanz0007
130Nm (teď neřeším, jestli to má být 120 Nm nebo kolik, to je plus mínus jedno) utáhnutých předpisov… nový
Moas 09.11.2017 07:23
Moas
Moas :cituji.. Podotýkám, že závity nemažu - v souladu s předpisem výrobce.....výrobce je retard ,ja… nový
E250TD 09.11.2017 18:44
E250TD
Vaši praxi oceňuji a uznávám, nicméně neuražte se, budu věřit inženýrům třetí největší automobilky s… nový
Moas 09.11.2017 21:45
Moas
Za nějakých 25 let jsem vyměnil dost kol na osobácích a nikdy jsem nemazal. Vždy utahuji s "citem" a… nový
rokator 10.11.2017 21:52
rokator
Klikou utrhnu, aku rázákem vytočím, závity zásadně mažu, rázákem zašroubuju, klikou na cit dotáhnu.… nový
sHpy00n 11.11.2017 09:38
sHpy00n
Vážení,díky za reakce.Jen menší doplnění k použití momentu na suché šrouby .Zkuste si představit,kol… nový
E250TD 11.11.2017 12:20
E250TD
Závit vždy ošuchám drátěným kartáčem do čista, aby matka šla volně rukou. To je základní premisa uta… nový
Moas 12.11.2017 21:08
Moas
Má někdo ponětí o utahovacích momentech na kamionu a autobusu? Chlapi v dílně mi to vždycky tlučou t… nový
Řidič 23.08.2018 10:54
Řidič
V prípade defektu s výmenou kolesa je každé dotiahnutie dočasné, ktoré je v dielni nutné vždy skontr… poslední
ahasver.chamachir 23.08.2018 13:05
ahasver.chamachir

Křížovým klíčem se nevyvine dostatečný moment a některé šrouby nelze povolit. Lepší je vysouvací zahnutý klíč, který má větší páku. Rázový utahovák je na nic a hodí se jen k hromadnému šroubování. Běžně používané, co jsou na trhu, mají malý povolovací moment a silně utažený šroub nepovolí. A na utahování je lepší momentový klíč, pomocí kterého je zajištěna kontrola utahovacího momentu. :-)

130Nm (teď neřeším, jestli to má být 120 Nm nebo kolik, to je plus mínus jedno) utáhnutých předpisově momentovým klíčem jsi následně celkem v pohodě schopen povolit obyčejnou klikou. Pokud to teda nezarezne, což u kol měněných co půl roku nepředpokládám.

Moje auto má předepsaný moment 110 Nm, utahuju momentovým klíčem. Vždy po půl roce při výměně kol stačí nasadit klíč a HYYYJÁÁÁ a šroub je povolen. Podotýkám, že závity nemažu - v souladu s předpisem výrobce. Jen vždycky před našroubováním matky ošuchám závit drátěným kartáčem.

Jsi-li křehká žena nebo rachitický typ, tak si elektrický bazmek kup. Ale pokud to máš jen kvůli výměně kol, tak je to zbytečnost. Jó, pokud plánuješ se o auto starat dlouhodobě sám (výměny podvozkových dílů, tlumičů a podobně zarezlých dílů), může to být jiná situace. Ale i tam - spíš než rázový utahovák/povolovák - je důležité mít kvalitní momentový klíč (20-150Nm stačí snad na všechno na autě, pokud nemáš dodávku a větší). Ono pak stejně zjistíš, že měnit tlumiče, resp. utahovat jejich uložení rázovým utahovákem, je vysloveně zakázáno....

A jen pro vyjasnění - šrouby se NIKDY nepovolujou ručním momentovým klíčem. Ten je jen na utahování. Povoluje se vždy normálním klíčem/ráčnou/trhacím klíčem.
Budeš-li povolovat momenťákem nějaké utažené šrouby, neprospěješ jeho pružině.

Moas :cituji.. Podotýkám, že závity nemažu - v souladu s předpisem výrobce.....výrobce je retard ,jako strojař a technik s více jak půl stoletou praxi vím,že se kolové šrouby mažou a to jak závit,tak kužel .Kdo mazal,NIKDY neměl problém a to i s kamiony ,a těch šroubů tam je ! A moment klíč na kola ? Na rezavé ,nebo suché šrouby,to je pecka !

Vaši praxi oceňuji a uznávám, nicméně neuražte se, budu věřit inženýrům třetí největší automobilky světa proslulé výjimečnou spolehlivostí.
Já nemažu, rezavé šrouby nemám a problémy taky ne. Utahovací momenty jsou stanoveny pro suché šrouby. Co s nimi udělá mazání vám jistě vysvětlovat nemusím.

Ale celkově se to moc žere dneska. Na staré škodovce jsem mazal a následně utahoval od oka a problémy taky nebyly.

Za nějakých 25 let jsem vyměnil dost kol na osobácích a nikdy jsem nemazal. Vždy utahuji s "citem" a nikdy jsem neměl problémy s povolováním.

Naopak u kamionů bych stříknutí měděnkou doporučoval - přirezlý disk se zarezlými šrouby na ulici nesundáš. Někdy je to problém i na dílně se šramačkou a palicí... A momenťák u kamionů je samozřejmost.

Vážení,díky za reakce.Jen menší doplnění k použití momentu na suché šrouby .Zkuste si představit,kolik síly je mnohdy potřeba k zašroubování šroubu přes odpor ,například ,rez,na závitu . A mnohdy zjistíte,že kdyby jste v té chvíli použili moment s malým nastavením,tak by krásně dal najevo,že je hotovo .A on ani není dotažen ,natož na potřebný moment .S namazaným šroubem tento problém de facto neexistuje .

Má někdo ponětí o utahovacích momentech na kamionu a autobusu? Chlapi v dílně mi to vždycky tlučou tou obojručnou, pneumatickou rázovkou (má to snad 2500 Nm) a pomalu jim u toho praskají jak šrouby, tak i ty kola samotné. Nejhorší je to měnit, když chytnu defekt na cestě. Koupil jsem si Násobič momentu (tu ruční převodovku na kličku) a ta je sice schopná to povolit, ale když mi na firmě prostě nedají buď žádný klíč nebo jen nějakou 40cm srandu, tak s tím utáhnu maximálně tak šuplík od příborníku. Dělám to tak, že to dorvu tam, kam až mám sílu, vezmu křídu a zakreslím si polohu matice, vůči kolu (prostě ryska) a pak to tím násobičem otočím ještě tak o čtvrt otáčky, ale není v tom žádný cit a je to o držku. Momenťák je super věc, ale když neznám hodnoty, tak je mi k ničemu a ti maníci v servisu to sami neví, protože tam mají 150 miliónu různých aut, takže ať je to bagr, bus, tahač, jeřáb....cokoliv, vezmou na to ten obouručný utahovák a mají vystaráno.

https://www.mojadielna.sk/geko/eshop/8-1-Pneumaticke-naradie/140-2-Pneumaticke-utahovace/5/404006-Pneumaticky-razovy-utahovak-1-2500Nm-Pinless-Hammer-ROTAKE

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru