Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaký elektrický rázový utahovák na povolení kola?

130Nm (teď neřeším, jestli to má být 120 Nm nebo kolik, to je plus mínus jedno) utáhnutých předpisově momentovým klíčem jsi následně celkem v pohodě schopen povolit obyčejnou klikou. Pokud to teda nezarezne, což u kol měněných co půl roku nepředpokládám.

Moje auto má předepsaný moment 110 Nm, utahuju momentovým klíčem. Vždy po půl roce při výměně kol stačí nasadit klíč a HYYYJÁÁÁ a šroub je povolen. Podotýkám, že závity nemažu - v souladu s předpisem výrobce. Jen vždycky před našroubováním matky ošuchám závit drátěným kartáčem.

Jsi-li křehká žena nebo rachitický typ, tak si elektrický bazmek kup. Ale pokud to máš jen kvůli výměně kol, tak je to zbytečnost. Jó, pokud plánuješ se o auto starat dlouhodobě sám (výměny podvozkových dílů, tlumičů a podobně zarezlých dílů), může to být jiná situace. Ale i tam - spíš než rázový utahovák/povolovák - je důležité mít kvalitní momentový klíč (20-150Nm stačí snad na všechno na autě, pokud nemáš dodávku a větší). Ono pak stejně zjistíš, že měnit tlumiče, resp. utahovat jejich uložení rázovým utahovákem, je vysloveně zakázáno....

A jen pro vyjasnění - šrouby se NIKDY nepovolujou ručním momentovým klíčem. Ten je jen na utahování. Povoluje se vždy normálním klíčem/ráčnou/trhacím klíčem.
Budeš-li povolovat momenťákem nějaké utažené šrouby, neprospěješ jeho pružině.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny