Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem traktorový nabíječ NB22A

Našel jsem odhozený tento nabíječ, byl bez krytu, trafo uvnitř (jeho vinutí) bylo zvenku trochu pomlácené (někdo tam ten nabíječ mezi ostatní železné krámy nešetrně mrsknul, což při jeho váze není divu:-). Kryt jsem později našel kousek vedle.

Když jsem to pomocí auta přitáhl domů, manželka spráskla ruce nadšením :-). Zkusil jsem ho zapnout do sítě, a na výstupu bylo asi 14V - hurá funguje to!
Rychle jsem ovšem vychladl, protože nešlo otáčet šnekem, který má posunovat soustrojím s dvěma uhlíkovými "korály" po obnaženém vinutí trafa a tím měnit výstupní napětí. Šnekové soustrojí bylo totálně zatuhlé, ani dvě hodiny přesvědčování pomocí WD40 mu nedomluvilo, nakonec jsem použil hrubou sílu na osu pomocí sykovek, a to pomohlo - sláva, už můžu měnit výstupní napětí!

Tím jsem objevil že nefunguje ani jeden z budíků :-(
Volmetru jsem sundal víčko, a byl naštěstí jen přepálený jakýsi vinutý odpor navinutý na malé cívečce opředeným odporovým drátem - nahradil jsem 1% nízkowatážním rezistorem. Ampérmetr po sundání víčka a odšroubování mechanismu měl přepálený přívod od svorky měřidla k depréz systému, byl naštěstí taky provedený podobným/stejným opředeným tenoučkým odporovým drátkem, takže k poškození měřidla nedošlo. Drátek jsem znovu připálel a ampérmetr taky funguje!

Dále se zjistilo, že nefunguje poloha přepínače 48V/10A! Po chvíli laborování jsem začal přepínač "léčit" kontaktolem a divokým cvakáním přes všechny polohy tam a zpátky, a taky se nakonec povedlo, a přepínač funguje ve všech polohách!

Poslední problém, což je vlastně moje otázka, je, že se netočí synchronní motorek časového spínače. Moje teorie je (oba budíky měly přepálené předřadníky!) že se nějaký "mistr" s touhle nabíječkou pokusil nastartovat multikáru, a ono to moc nefungovalo, tak to připojil na 380V/400V aby trochu přidal šťávu :-).
Nefotil jsem zatím, ale ten synchronní motorek vypadá jako jeden z těch na přiloženém obrázku (z internetu-omlouvám se autorovi), má jen dva žluté přívody skrze černý plastový díl jako u těch na obrázku. Vnitřní stejnosměrný odpor motorku je asi 6800 Ohmů, a napětí na něm je 230V a přesto se netočí. Neměl jste někdo ten motorek rozebraný? Asi musí mít uvnitř nějaký kondenzátor, aby se rozběhl, ne? A ten se těma 380Voltama asi odpálil? Nebo taky může zatuhnout/zareznout osička ve vlhké a nevytápěné garáži - můžu do něj fouknout WD40 ?

Nemáte někdo s tím zkušenost? Rád bych tu nabíječku rozchodil komplet, když už jsem jí věnoval tolik času, i když jí asi normálně nevyužiju.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
WD40 bych rozhodně nepoužíval! Už mnoho let to nemá s prapůvodním WD40 nic společného, mimo názvu. J…
ms_vysirac 03.04.2017 17:45
ms_vysirac
- "traktorový", protože jsem googlil co jsem to vlastně přitáhl domů, a na jednom odkazu bylo trakto… nový
lk 04.04.2017 09:28
lk
Zdravím, mohu prosím vědět kam je připojena fáze na hlavním spínači? dostal jsem to napadené kutilem… poslední
raptor320d 01.09.2022 21:07
raptor320d

WD40 bych rozhodně nepoužíval! Už mnoho let to nemá s prapůvodním WD40 nic společného, mimo názvu. Jednak ta věc se jmenuje regulační autotransformátor a k tomu je ještě "oddělovací" transformátor s poměrně velkým rozptylem magnetického jádra. Některé typy ten rozptyl měly regulovatelný. Kupodivu se to dokonce ještě vyrábí.
Proč jste k tomu dal přídomek "traktorový"?

- "traktorový", protože jsem googlil co jsem to vlastně přitáhl domů, a na jednom odkazu bylo traktorový (asi to mělo naznačit že to je silnější nabíječka určená do zemědělských provozů) :-)

- wd40 používám jako mazivo a funguje - zámky které jsou u vrátek na dešti to rozpohybuje báječně, a i tady to pomohlo. Asi to není jen mazivo, ale tam kam jsem to dosud nastříkal se to jako mazivo vždycky chovalo.

- včera jsem teda pracoval na tom synchronním motorku, šíleně jste mi pomohli, že podle vás uvnitř motorku není nic co by se mohlo rozbít a že se teda musí točit když do něj proud teče. Ověřil jsem klešťáčkem (mimochodem bezva hračka pro ss i střídavé proudy s rozlišením 1mA - UNI-T UT210e - http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_sacat=0& _nkw=ut210e&_sop=12) proud stojícím motorkem na 22mA. Pak jsem sirkou zezadu dírama v krytu zkoušel pootočit rotorem a šlo to, trochu ztuha zpočátku, a pořád volněji a volněji. Po zapnutí stroje motorek začal šustit - sláva! Bohužel po chvilce vrz vrz vrz VRZ a zastavil se zase. Tak WD40 přišel na řadu :-) a motorek teď spokojeně vrní jako malé koťátko a časový spínač bezvadně funguje.

Pár obrázků jsem udělal- na jedné cívce jsou z dřívějška vidět dvě vyhřátá (tmavší) místa po mezizávitovém zkratu způsobeném nejspíš sběracím korálkem, na druhé cívce jedno takové místo. Ale nezdá se že by to něčemu vadilo.

Jsem moc spokojenej, nabíječka funguje komplet jako nová z továrny. Teď jí uložím na "co kdyby".
Děkuju ještě jednou za pomoc - vyřešeno.

A proč říkám "na co kdyby": protože jsem před časem zakoupil od číňana tuhle spínanou krásu CPS-1660 https://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initi ative_id=SB_20170403234633&SearchText=cps-1660, se kterou se dá vyřádit dostatečně tam kde člověk chce konat pokusy s větším proudem než je u laboratorních zdrojů obvyklé.

Zdravím,
mohu prosím vědět kam je připojena fáze na hlavním spínači?
dostal jsem to napadené kutilem - vyměnili jističe - ale nevšimli si že jim tam "uhnilá" zezelená/oxidovaná fáze okoli klinká.
a nevím jistě kam měla být připojená

Děkuji za případné odpovědi nebo schémeta
Petr

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru