Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem traktorový nabíječ NB22A

- "traktorový", protože jsem googlil co jsem to vlastně přitáhl domů, a na jednom odkazu bylo traktorový (asi to mělo naznačit že to je silnější nabíječka určená do zemědělských provozů) :-)

- wd40 používám jako mazivo a funguje - zámky které jsou u vrátek na dešti to rozpohybuje báječně, a i tady to pomohlo. Asi to není jen mazivo, ale tam kam jsem to dosud nastříkal se to jako mazivo vždycky chovalo.

- včera jsem teda pracoval na tom synchronním motorku, šíleně jste mi pomohli, že podle vás uvnitř motorku není nic co by se mohlo rozbít a že se teda musí točit když do něj proud teče. Ověřil jsem klešťáčkem (mimochodem bezva hračka pro ss i střídavé proudy s rozlišením 1mA - UNI-T UT210e - http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_sacat=0& _nkw=ut210e&_sop=12) proud stojícím motorkem na 22mA. Pak jsem sirkou zezadu dírama v krytu zkoušel pootočit rotorem a šlo to, trochu ztuha zpočátku, a pořád volněji a volněji. Po zapnutí stroje motorek začal šustit - sláva! Bohužel po chvilce vrz vrz vrz VRZ a zastavil se zase. Tak WD40 přišel na řadu :-) a motorek teď spokojeně vrní jako malé koťátko a časový spínač bezvadně funguje.

Pár obrázků jsem udělal- na jedné cívce jsou z dřívějška vidět dvě vyhřátá (tmavší) místa po mezizávitovém zkratu způsobeném nejspíš sběracím korálkem, na druhé cívce jedno takové místo. Ale nezdá se že by to něčemu vadilo.

Jsem moc spokojenej, nabíječka funguje komplet jako nová z továrny. Teď jí uložím na "co kdyby".
Děkuju ještě jednou za pomoc - vyřešeno.

A proč říkám "na co kdyby": protože jsem před časem zakoupil od číňana tuhle spínanou krásu CPS-1660 https://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initi ative_id=SB_20170403234633&SearchText=cps-1660, se kterou se dá vyřádit dostatečně tam kde člověk chce konat pokusy s větším proudem než je u laboratorních zdrojů obvyklé.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny