Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Reklamace dveří - odstoupení od smlouvy?

Dobrý den,

Před rokem jsme si nechali u firmy vyrobit vchodové dveře na zakázku (cca 25 tis. Kč.). Za nějaký čas jsme zjistili, že jsou křivě usazeny rámečky skel - firma sice sepsala reklamační protokol s tím, že se ozvou až bude venku teplo (za jeden den by to vyměnili). Nikdo se ovšem neozval..

Pak jsem psal za nějaký čas do firmy znovu, protože na několika místech praskly kazety - dostal jsem odpověď, že "toho mají hodně", ale že se v nejbližší době ozvou. Opět se nic nestalo.

Teď k mému dotazu - je možné odstoupit od smlouvy (a tím vrácení peněz) u zakázkové výroby když se mi dosud nikdo neozval? Předpokládám, že lhůta pro vyřízení reklamace je do 30 dnů i u zakázek.

Děkuji

M.R.

Předmět Autor Datum
Je třeba mít irelevantní korespondenci a toto případně řešit se zřizovatelem firmy. Takhle jak to pí…
kozakl 18.12.2016 17:30
kozakl
Pokud byl sepsán reklamační protokol, měl by na něm být datum přijetí reklamace. Lhůta na vyřízení n… poslední
leo 18.12.2016 18:56
leo

Pokud byl sepsán reklamační protokol, měl by na něm být datum přijetí reklamace. Lhůta na vyřízení nebo zamítnutí reklamace je 30 dnů a nezáleží na tom, jestli je to zakázková výroba nebo koupeno v obchodě. Jestliže není reklamace ani vyřízena, ani zamítnuta, máte po uplynutí lhůty nárok na odstoupení od smlouvy a vrácení peněz, vy ovšem musíte vrátit dveře.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru