Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Protéká horká voda přez poj.ventil

Ipři opakované výměně pojistného ventilu protéká ohřátá voda přez poj. ventil .Teplotu mám nastavenu na80stupnnněPustím studenou a teče vlažná ale jen do té doby než odteče skoro polovina vody .po ukončení ohřívání je to dobré ikdyž nepouštím žádnou vodu ráno je jen půl bojleru teplé vody.Bojler je asi z roku 2000.Vloni čištěný a výměna tělesa.Děkuji za případnou pomoc

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Máš blbo napojený prívod a odvod vody a boilera. Studená trubka končí navarená u spodku v interiéri…
Nuda 24.07.2016 13:14
Nuda
Pane,nemám blbě napojený ventil,vždy patří na přívod studené vody a když píšu že teče tak teče zpět…
bobka 25.07.2016 19:36
bobka
Teplota vody 80 stupnů?To chcete napařovat prase?Ideal je max 60.To aby se někdo ve sprše omylem neo…
iconek 25.07.2016 22:36
iconek
Všechny boilery které jsou nastaveny na 80°C tak do 2-3 let na nich něco odejde.
kenav 26.07.2016 08:50
kenav
Zdravím paní bopko, udělejte si zkoušku, abyste zjistila kde se ta teplá voda do studené vody dostáv… poslední
Kmet 26.07.2016 11:06
Kmet

Máš blbo napojený prívod a odvod vody a boilera.

Studená trubka končí navarená u spodku v interiéri nádrže kde je tiež ohrevné teleso a teplá trubka je natiahnutá durch až k povrchu z vnútra bolilera. (teplá voda prirodzeným pohybom molekúl stúpa nad studenú).

Predpokladám, že máš boiler vertikálny, závesný na stenu.

Poistný, tlakový ventil ktorý ti tečie sa vkladá na výstupné potrubie z ohriatou vodou smerom z boilera. Má výrobcom danú hodnotu na cca 5.5bar tlaku, nad tento tlak začne prepúšťať. Dá sa mierne utiahnuť čím sa zvýši prepúšťací tlak o nejakých 0.2bar, žiadna sláva.

Tlak v potrubí sa šíri po otvorení ventilu s teplou vodou iba jedným smerom. Opačným, vstupným potrubím tlak vody vytláča teplú vodu.

Jedine je možné, že pri hromadnom odbere vody v sústave klesne tlak na minimum pričom sa voda z boilera dostane spiatočkou do sústavy ak nie je opatrená spätnou klapkou v potrubí.

Požiadaj inštalatéra nech ti vrazí na prívod studenej vody do boilera 1/2" spätnú klapku. (mosazný diel vo vnútri so silikónom na pružine, stojí pár šupov). Dnes sa boilery pripájajú na nerezové trubky http://www.vasetopeni.cz/flexira-xconnect-system-t rubka-nerez-wr16-dn12-aisi-316l-vyzihana-baleni-5m -4101cz/

Pane,nemám blbě napojený ventil,vždy patří na přívod studené vody a když píšu že teče tak teče zpět do studené .K DYBY FUNGOVAL DOBŘE bude jen odkapávat přez ventil.tERMOSTAT JE NASTAVENÝ NA 80 ST.Možná ,že termostat už nefunguje jak má a přehřívá se voda-bojler je instalovaný 2002 plus minus.Ale zase když jsem ubrala na teplotě voda byla ohřátá na méně st.Z toho hlediska by měl ter. fungovat U Ž SI NEVÍM RADY našetřím a vyměním.Díky za názory.
´

´ˇˇˇ

Zdravím paní bopko, udělejte si zkoušku, abyste zjistila kde se ta teplá voda do studené vody dostává. Uzavřete přívod studené vody do bojleru a pusťte studenou vodu. Pokud je všechno v pořádku, bude téct jen studená voda. Nyní otevřete přívod studené vody do bojleru a pusťte teplou vodu aby se tento přívod ochladil. Nyní teplou vodu zastavte a pusťte studenou vodu. Když poteče vlažná a přívod do bojleru zůstane studený, je vadná páková baterie.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru