Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Protéká horká voda přez poj.ventil

Máš blbo napojený prívod a odvod vody a boilera.

Studená trubka končí navarená u spodku v interiéri nádrže kde je tiež ohrevné teleso a teplá trubka je natiahnutá durch až k povrchu z vnútra bolilera. (teplá voda prirodzeným pohybom molekúl stúpa nad studenú).

Predpokladám, že máš boiler vertikálny, závesný na stenu.

Poistný, tlakový ventil ktorý ti tečie sa vkladá na výstupné potrubie z ohriatou vodou smerom z boilera. Má výrobcom danú hodnotu na cca 5.5bar tlaku, nad tento tlak začne prepúšťať. Dá sa mierne utiahnuť čím sa zvýši prepúšťací tlak o nejakých 0.2bar, žiadna sláva.

Tlak v potrubí sa šíri po otvorení ventilu s teplou vodou iba jedným smerom. Opačným, vstupným potrubím tlak vody vytláča teplú vodu.

Jedine je možné, že pri hromadnom odbere vody v sústave klesne tlak na minimum pričom sa voda z boilera dostane spiatočkou do sústavy ak nie je opatrená spätnou klapkou v potrubí.

Požiadaj inštalatéra nech ti vrazí na prívod studenej vody do boilera 1/2" spätnú klapku. (mosazný diel vo vnútri so silikónom na pružine, stojí pár šupov). Dnes sa boilery pripájajú na nerezové trubky http://www.vasetopeni.cz/flexira-xconnect-system-t rubka-nerez-wr16-dn12-aisi-316l-vyzihana-baleni-5m -4101cz/

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny