Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Chceme koupit jako dar kávovar espresso - ne kapslový.

Koukám, co se nabízí, o automatických s cenou přes deset tisíc neuvažujeme.
Dnes jsem se ptal v qelbu, čím se hlavně liší ty dražší od těch levnějších, třeba od těch s cenou do pěti tisíc, to bychom ještě skousli:
https://www.alza.cz/levne-pakove-systemy/delonghi/ 18857352-v4250.htm#f&cst=1&pg=1&pn=1&sc=404
https://www.alza.cz/pakove-systemy/krups/18857352- v1739.htm#f&cst=1&pg=1&pn=12
Prý u těch levnějších se káva pěchuje do sítka ručně, zatímco u těch dražších to dělá kávovar sám a některé kávovary mají ještě i mlýnek na kávu, to si myslím, že je zbytečný přepych.

Chci se zeptat, kdo máte s těmi kávovary zkušenost, co lze oželet a co naopak je podstatné, aby kávovar sloužil ke spokojenosti obdarovaného. Ten si údajně jen vaří espresso, tak jeden až dva šálky denně, nějaké napěňovače mléka a tak podobně ho prý nezajímají.

Předmět Autor Datum
Přístroj by měl mít tlak minimálně 14 barů.Jinak to preso neudělá.Mlýnek u lepších automatických esp…
iconek 30.06.2016 22:38
iconek
Automaty neurobi nikdy take espresso jak pakovy stroj. Mali sme v robote uz vela automatov a s pakou…
MM.. 30.06.2016 23:05
MM..
icinek- 14 barů ? omyl viz ...home
E250TD 18.08.2016 09:13
E250TD
Automaticke pechovanie je hovadina. Ten krups calvi mam a je to uplny srot to co z toho leze sa neda…
MM.. 30.06.2016 23:01
MM..
S přítelem jsme chtěli taky kávovar nějaký jako mají prostě v kavárně. Abychom nemuseli zalejvat lži…
Renáta1 17.08.2016 19:38
Renáta1
Kapsle jsou k ničemu.Pít směsku kávových zrn, který nějaký jouda vybral dle své chuti........a když…
iconek 17.08.2016 21:59
iconek
Ideal volba JURA F 50. Dělám s nima více jak deset roků. Můžeš se ozvat.
E250TD 18.08.2016 07:43
E250TD
Obdarovaného jsme už obdarovali (KRUPS, teď nevím, jaký typ jsme zvolili), zatím nám nenadává. Tak t…
Yarda 18.08.2016 13:10
Yarda
Dobrý den Yardo, základní rozdíl pro vás bude mezi pákovými a automatickými. Pákové budou vesměs le… poslední
HanaFerugová 22.08.2016 10:06
HanaFerugová

Přístroj by měl mít tlak minimálně 14 barů.Jinak to preso neudělá.Mlýnek u lepších automatických espresovačů je z důvodu čerstvě pomleté kávy.S mletou kávou standart espreso neuděláte.Teda uděláte, ale bude to mít různé pachutě, jen ne chuť kávy.
Pákovka je na prd, kdo by se s tím měl furt dělat.
My před pár lety (asi čtyřmi) koupili přístroj od De Longhi model Magnifica.Ten bez displaye.
Kafe to délá výborný, jen zapnu, zmáčknu knofl a hurá, ono si to umele, nacpe a vylouhuje kafe.Pak si to samo vyplivne použitou kávu ve formě puku do zásobníku , který jednou za tejden vyprázdním (při spotřebě jednoho espresa za den).Samo se to před přípravou kafe vypláchne a po vypnutí taky.Dokonce se to nespustí, pokud nevyměním jednou denně vodu v zásobníku.
Podmíka je kupovat dobrou zrnkovou kávu a mít dobrý tlak v přístroji.Pokud přístroj nedosahuje tlaku přes 14 barů, je to jen drahý překapávač kávy.
Tento přístroj stál v akci z 16 na 8 tisíc v elektrokvelbu.Dnes již lze koupit snad i levněji.

Automaticke pechovanie je hovadina.
Ten krups calvi mam a je to uplny srot to co z toho leze sa neda pit. A s lacnym delonghi (ktory nema ziadne debilne automaticke ventily ani ojeb ventily na penu) urobim super espresso. Pozeram ale ze uz aj delonghi dava nejake disco crema ventilojeby, tym vyrobcom uz uplne jebe. Potom uz ostava len gaggia classic alebo drahsie rancilio silvia apod, hlavne nech tam je normalne sitko :D

P.S. a kvalitny mlyncek je pre dobre espresso nutnost, ptz tie kupene mlete kavy su vsetky pomlete nahrubo. Piju vobec ti znami fakt espresso (35ml) alebo co z tym chces za kavu vyrabat?
P.S.2. s cim si teraz vari to espresso 2x denne a z jakej kavy?
a P.S.3. podla recenzii je nova gaggia classic uz srot, jak ich kupil philips, tak polovicu suciastok udajne zracionalizoval a tym zabil asi poslednu dobru masinu za dobru cenu. Nech ziju svetove velkokoncerny :)
P.S.4. ale myslim ze s nejakym delonghi bude spokojny, aj s crema sitkom. Ale je s tym trochu babracka, preto sa pytam jak si robi espresso doteraz, ci vobec chce sa s tym babrat.

S přítelem jsme chtěli taky kávovar nějaký jako mají prostě v kavárně. Abychom nemuseli zalejvat lžičku rozpustnýho a tak jsme si tady obědnali kávovar na kapsle. Ze začátku jsme zažívali velký boom a později jak jsme zjistili, že kupovat ty kapse s různými příchutěmi je hrozně finančně náročné, tak jsme ho úplně přestali používat a vrátili se ke starému instantnímu. Tím chci říct že tyhle kávovary jsou max pro návštěvy.

Kapsle jsou k ničemu.Pít směsku kávových zrn, který nějaký jouda vybral dle své chuti........a když vezmu cenu za kapsle....120 kč za dset?.....A když mi ta první nebude chutnat, vyhodím celé balení.
My si vyberem druh a kvalitu kávy, koupíme zkušebně 100 gramů, nasypeme do espresa, pomeleme a necháme stroj kafe vyrobitl.A pokud nechutná, nepijeme a vyhodíme..

Dobrý den Yardo,

základní rozdíl pro vás bude mezi pákovými a automatickými. Pákové budou vesměs levnější, ale káva složitější na přípravu. Na druhou stranu u pákových záleží na vašich schopnostech a kávu si tedy můžete udělat přesně podle vašeho gusta. I mezi pákovými kávovary najdete takové vysoko nad 10 tisíc korun, u automatických je tato cena běžnější. Pokud chcete více informací, tady najdete recenzi pákových kávovarů a nebo navštivte recenzi automatických kávovarů. Jsou tam vysvětlené rozdíly mezi nimi a jak takový kávovar vybírát. V nejlepší desítce jsou v obou případech kávovary do 10 tisíc korun a u nich popsané, co přesně od nich čekat. Kdyby byly nějaké dotazy, napište mi na hanaferugova@gmail.com nebo do této diskuse, ráda poradím.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru