Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Chceme koupit jako dar kávovar espresso - ne kapslový.

Koukám, co se nabízí, o automatických s cenou přes deset tisíc neuvažujeme.
Dnes jsem se ptal v qelbu, čím se hlavně liší ty dražší od těch levnějších, třeba od těch s cenou do pěti tisíc, to bychom ještě skousli:
https://www.alza.cz/levne-pakove-systemy/delonghi/ 18857352-v4250.htm#f&cst=1&pg=1&pn=1&sc=404
https://www.alza.cz/pakove-systemy/krups/18857352- v1739.htm#f&cst=1&pg=1&pn=12
Prý u těch levnějších se káva pěchuje do sítka ručně, zatímco u těch dražších to dělá kávovar sám a některé kávovary mají ještě i mlýnek na kávu, to si myslím, že je zbytečný přepych.

Chci se zeptat, kdo máte s těmi kávovary zkušenost, co lze oželet a co naopak je podstatné, aby kávovar sloužil ke spokojenosti obdarovaného. Ten si údajně jen vaří espresso, tak jeden až dva šálky denně, nějaké napěňovače mléka a tak podobně ho prý nezajímají.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Obdarovaného jsme už obdarovali (KRUPS, teď nevím, jaký typ jsme zvolili), zatím nám nenadává. Tak t… nový
Yarda 18.08.2016 13:10
Yarda
Dobrý den Yardo, základní rozdíl pro vás bude mezi pákovými a automatickými. Pákové budou vesměs le… poslední
HanaFerugová 22.08.2016 10:06
HanaFerugová

Dobrý den Yardo,

základní rozdíl pro vás bude mezi pákovými a automatickými. Pákové budou vesměs levnější, ale káva složitější na přípravu. Na druhou stranu u pákových záleží na vašich schopnostech a kávu si tedy můžete udělat přesně podle vašeho gusta. I mezi pákovými kávovary najdete takové vysoko nad 10 tisíc korun, u automatických je tato cena běžnější. Pokud chcete více informací, tady najdete recenzi pákových kávovarů a nebo navštivte recenzi automatických kávovarů. Jsou tam vysvětlené rozdíly mezi nimi a jak takový kávovar vybírát. V nejlepší desítce jsou v obou případech kávovary do 10 tisíc korun a u nich popsané, co přesně od nich čekat. Kdyby byly nějaké dotazy, napište mi na hanaferugova@gmail.com nebo do této diskuse, ráda poradím.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru