Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Chceme koupit jako dar kávovar espresso - ne kapslový.

Koukám, co se nabízí, o automatických s cenou přes deset tisíc neuvažujeme.
Dnes jsem se ptal v qelbu, čím se hlavně liší ty dražší od těch levnějších, třeba od těch s cenou do pěti tisíc, to bychom ještě skousli:
https://www.alza.cz/levne-pakove-systemy/delonghi/ 18857352-v4250.htm#f&cst=1&pg=1&pn=1&sc=404
https://www.alza.cz/pakove-systemy/krups/18857352- v1739.htm#f&cst=1&pg=1&pn=12
Prý u těch levnějších se káva pěchuje do sítka ručně, zatímco u těch dražších to dělá kávovar sám a některé kávovary mají ještě i mlýnek na kávu, to si myslím, že je zbytečný přepych.

Chci se zeptat, kdo máte s těmi kávovary zkušenost, co lze oželet a co naopak je podstatné, aby kávovar sloužil ke spokojenosti obdarovaného. Ten si údajně jen vaří espresso, tak jeden až dva šálky denně, nějaké napěňovače mléka a tak podobně ho prý nezajímají.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dobrý den Yardo, základní rozdíl pro vás bude mezi pákovými a automatickými. Pákové budou vesměs le… poslední
HanaFerugová 22.08.2016 10:06
HanaFerugová

Dobrý den Yardo,

základní rozdíl pro vás bude mezi pákovými a automatickými. Pákové budou vesměs levnější, ale káva složitější na přípravu. Na druhou stranu u pákových záleží na vašich schopnostech a kávu si tedy můžete udělat přesně podle vašeho gusta. I mezi pákovými kávovary najdete takové vysoko nad 10 tisíc korun, u automatických je tato cena běžnější. Pokud chcete více informací, tady najdete recenzi pákových kávovarů a nebo navštivte recenzi automatických kávovarů. Jsou tam vysvětlené rozdíly mezi nimi a jak takový kávovar vybírát. V nejlepší desítce jsou v obou případech kávovary do 10 tisíc korun a u nich popsané, co přesně od nich čekat. Kdyby byly nějaké dotazy, napište mi na hanaferugova@gmail.com nebo do této diskuse, ráda poradím.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru